Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Woonaccessoires met een herinnering

Cynthia schreef een artikel zoals deze, het kan zijn dat deze al online is of nog moet komen, maar ik pik haar idee en deel vandaag ook mijn woonaccessoires met een herinnering!


Leestijd

Ik begin met de grootste items, die totaal niet tot hun recht komen op dit moment. Toen mijn oma in januari stierf heb ik deze twee meubelstukken meegenomen. Het zijn twee items; een thee kastje en daarop staat een wandvitrinekastje. Deze hoort eigenlijk te hangen, maar omdat dit een tijdelijke locatie is staat hij erop. En gek genoeg kan dat ook nog, want het lijkt net één geheel zo.

Het theekastje heet een theekastje omdat het gemaakt is om de theekopjes mooi in te bewaren. Het bovenste gedeelte van het kastje zit los, dat is een dienblad. Dat kun je ook wel zien aan de handvaten aan de zijkant. Je kunt op die manier de kopjes onderuit het kastje halen, de theepot en kopjes op het dienblad zetten en zo naar je gasten lopen. Het heeft een hele mooie bewerking in het glas, hier wíl je gewoon mooie kopjes in zetten haha.

Het wandvitrinekastje gebruikte mijn oma voor beeldjes. Mij lijkt het leuk om beide wel bij elkaar neer te zetten in een volgend huis, en dan vol te zetten met mooie vintage kopjes.

Op dit moment staat het in Luuks kantoor, een kleine slaapkamer waar we nooit iets aan hebben gedaan om het leuker te maken. Op de kast staan twee avocado planten die we in leven proberen te houden omdat het in deze kamer het meest licht is haha, en in de kast liggen muggennetten die Luuk nog voor de ramen wil maken. Ook ligt er nog iets anders in wat in mijn oma’s huis hing, maar daar heb ik al helemaal geen locatie voor nu. Het is zo’n ding wat ze in de katholieke kerk gebruiken om wierrook door de ruimte te verspreiden. Geloof ik haha. Best wel mooi om op te hangen, maar wel echt in een ander huis. Verder staat er nog een lampje op dat ik een tijd terug kocht voor de babykamer van Lovis, die er helaas nooit kwam, en een ander plantje. Super random en eigenlijk meer uit ruimte gebrek dat alles hier staat dan wat anders.

Ik vind het echter wel twee prachtige stukken, het lampje overigens ook, en ik hoop dat ik alles in een ander huis een mooi plekje kan geven zodat het echt tot z’n recht kan komen.

Mijn eerste vakantie met Luuk in het buitenland was een trip naar mijn moeder (zij woont in Frankrijk) en op de terugweg naar Parijs. Hoewel we beide geen Parijs liefhebbers zijn (ja, sorry hier shockeer ik mensen geregeld mee), was het een heerlijke trip. We kwamen onderweg langs een heel tof atelier dat plek bood aan heel veel verschillende kunstenaars. Het was een heel groot oud pan en het was een doolhof van kleur en inspiratie. In elke kamer was wel weer een ander aan het werk. Op de grond lagen her en restanten van kunstwerken die waren verscheurd of verknipt en één zo’n knipsel nam Luuk zonder mijn weten mee. In de Zara home moest ik een lijstje uitzoeken en eenmaal thuis zag ik waarvoor; hij had het knipsel in een lijstje gedaan met daaronder EL Paris ’18. Een herinnering aan onze trip, zo lief! Deze doe ik dan ook nooit weg, en bovendien vind ik de kleuren ook heel erg mooi. Het is een klein kunstwerkje op zich.

Dit is een kastje dat uit het ouderlijk huis van mijn vader komt. De andere opa en oma dan de oma wie in januari overleed. Mijn vaders ouders zijn al jaren overleden. Dit kastje stond altijd bij mijn vader thuis en toen ik opmerkte dat het een mooi mini kastje was mocht ik het gelijk meenemen, zo makkelijk kan het gaan haha. Mijn vader geeft niet zoveel om die dingen. Dit mini kastje staat in een hangkast in onze woonkamer en hier heb ik dan ook weer kleine snuisterijen in liggen die herinneringen hebben. Zo staan er twee trouwpoppetjes in die op een cadeautje zaten die we kregen toen wij trouwden afgelopen oktober en een kettinkje van een doop waar we onlangs waren.

Het speldje op het middelste plankje kreeg ik van iemand toen ik Studio Mint inschreef bij de KVK en het flesje daarnaast is mij eigenlijk een raadsel. Dit heeft denk ik ergens bij in gezeten haha!

Onderin een armbandje dat ik van Luuk kreeg uit Afrika. We waren toen we net bij elkaar en hij ging met vrienden een paar weken door een aantal Afrikaanse landen reizen. Ik draag hem niet, oeps, maar ik bewaar zoiets dan wel met liefde.

Af en toe neemt een ander nog wel eens iets voor je mee van reizen, en deze twee bakjes heb ik van vriendinnen kregen.  De grotere komt uit Zuid-Afrika en de kleinere uit Suriname. Ik vind het dan ook zo bijzonder dat iemand aan de andere kant van de wereld loopt en denkt; hey die koop ik voor Emmy!

Dit schilderij met lijst komt ook uit het appartement van mijn oma. Hoewel je het niet goed ziet op de foto is de muur waar hij bij mij in de keuken hangt groen, en dat past heel mooi bij het schilderijtje zelf. Mooier vind ik stiekem nog de lijst waar hij in zit, maar het is en blijft een duo. Ik ben gek op groentinten dus dit zal ik altijd wel ergens in een huis kwijt kunnen.

Toen ik net met Luuk ging en hij nog in Amsterdam woonde liepen we daar bij de Ijhallen over de markt en daar zag ik dit prachtige vintage blikje. Er zijn er geloof ik best veel van in de wereld, ook hele grote, maar dat doet niet af van hoe mooi ze zijn. Prachtig met die opliggende puntjes verf en het bloemenpatroon. We haalden dit blikje daar en het herinnert me aan onze eerste periode samen. We hebben hier nu de handafdrukjes van Lovis in liggen.

Dan nog iets dat met Lovis te maken heeft, namelijk dit kunstwerk dat gemaakt is door mijn schoonzusje. De zus van Luuk en één van mijn beste vriendinnen. Ze heeft echte bloemen gedroogd en gebruikt maar ook bloemen geschilderd. Samen vormen ze een hart en elke bloem die ze gebruikt of geschilderd heeft, heeft ook een betekenis. Heel waardevol en ik vind het ook oprecht mooi zo in die gouden lijst op dat hout. Deze houdt denk ik altijd een plek ergens bij ons in huis.

Deze miniatuur koffiebar heeft mijn vader gebouwd als Sinterklaas surprise! Het is een bouwpakket, maar er zit zo ontzettend veel werk in. Mijn vader heeft niet de beste motoriek en alleen zo’n klein bloemenvaasje kostte hem al uren. Elk bloemetje werd zelf gerold en geplakt. Zo lief, hij maakt elk jaar een heel spektakel van Sinterklaas en het is altijd een hele toffe avond bij ons.

Deze kekke lila kaars staat in een kandelaar die we kregen van Luuk’s tante en oom. Hij is vintage bij hun uit de familie maar niet uniek. Zulke vind je vaker bij kringlopen, maar het feit dat het uit zijn familie komt maakt het voor ons wel uniek. Bovendien past het met de gouden kleur erg goed in ons interieur haha.

Dit schattige vaasje kreeg ik van mijn moeder. Ik weet dat hij oud is en dat ze hem niet nieuw kocht maar ik heb geen idee hoe zij er eigenlijk aan kwam. Ik denk dat zij het zelf op een rommelmarkt vond in Frankrijk? Ik vind de kleuren super mooi bij elkaar, dat turquoise met bruin. De zalmkleurige droogbloemetjes die ik erin hebben gezet geven een lekker contrast en passen dan weer goed bij de muur.

En tot slot deze lamp. Totaal niet vintage, maar wel mega Emmy. Één van mijn beste vriendinnen Diana vond hem bij TK Maxx in Duitsland, waar ze dit vooral allemaal wanstaltig vinden want hij stond in de uitverkoop voor nog geen tien euro. Het mooie eraan vind ik dat ze drie kinderen bij zich had, haar handen vol, maar ze moest en zou deze lamp voor mij meenemen omdat ze zeker wist dat ik hem geweldig zou vinden. Dat is toch super lief! Ik vind hem ook nog steeds geweldig. Goud, roze, groen, bloemen én franje. What’s not to love?!


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi. Verder ben ik ook GEK op ander lekker eten en ook op iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)