Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Onze tuin zomer 2017

Toen wij tegen het einde van de zomer in 2016 in ons nieuwe (en eerste eigen) huis gingen wonen, konden we ons geluk niet op: we hebben een TUIN! Inmiddels begint het aardig te lijken op hoe ik het in mijn hoofd had. Ik neem je mee m’n tuin in!


Leestijd

Toen we hier kwamen wonen in augustus 2016 was het eerste wat we deden een tuinset en een tuinbankje kopen. We wilden natuurlijk meteen lekker buiten kunnen zitten, we hebben die zomer ook nog veel mooie dagen gehad. We voelden ons de koning te rijk met onze eigen tuin – en nog steeds. Elke dag voelt het als een ongelooflijke luxe om een tuin te hebben. Zes jaar lang had ik geen buiten, ook geen balkon en in de zomer ging ik vaak naar mijn ouders om daar in de tuin te kunnen zitten. Het terras en het park, daar had ik toch niet altijd zin in. Ik voelde me vaak opgesloten. Dus dit voelt fantastisch. Een eigen tuin!

Écht aan de slag met de tuin gingen we nog niet in 2016 – immers was de basis in orde. De tuin is praktisch onderhoudsvrij, heeft twee borders en een terras aan de achterkant en daar wilden we sowieso niks aan doen. De afgelopen weken ben ik wat drukker geweest met de tuin mooi maken. Het resultaat wil ik je vandaag graag laten zien.

Het is nog niet écht af. Net als ons huis binnen – daarom heb ik ook nog steeds geen binnenkijker in mijn eigen huis gedaan, ik wil wachten tot ik het perfect vind. Ik ben benieuwd of dat moment ooit gaat komen, ha! Maar de tuin wil ik graag laten zien. We willen graag nog iets meer groen, wat meer dingen aan de muren of de schutting, maar ik ben er nu al zó blij mee!

Dit is ’t! Onze tuin. Hij is aardig diep voor een rijtjeswoning, zo’n negen meter. We hebben een klein schuurtje en achterin is een terras gemaakt van hout. Dat was al zo toen we hier kwamen wonen en daar ben ik blij mee, het geeft toch wat meer gezelligheid én een soort ‘afscheiding’. De openslaande deuren naar buiten vind ik heerlijk, bij mooi weer gaan die ’s ochtends meteen open en die gaan niet meer dicht tot ik naar bed ga (of wegga, natuurlijk). Links en rechts zijn borders waar nu praktisch alleen frambozenstruiken staan. Ook die stonden er al, en alhoewel ik frambozen erg lekker vind, zijn het ook wel erg snelgroeiende en woekerende struiken. Volgend jaar wil ik er wat mooie struikjes en planten in, maar dat komt volgend jaar wel. Voor nu vind ik het al fijn dat er wat groens in zit!

Onze tuin ligt op het noordwesten. Op dit moment is er op elk moment van de dag tot een uur of acht wel ergens zon én schaduw. Die combinatie vind ik heel relaxed. In maart en april, toen het langzaam lekkerder weer werd, is er vanaf een uur of twee zon in de achtertuin, maar die is rond vijven wel weer weg. Ik heb toen veel in de voortuin gezeten, want daar was wel altijd zon.

Dan de ‘zithoek’ die net af is. Ik wist al sinds het begin dat ik een mooie loungebank wilde, maar vond niks wat me beviel. Steigerhout vind ik wat te grof, goedkopere sets niet comfortabel genoeg óf dan vond ik ze gewoon niet mooi – en als ik dan bij een Karwei of Leen Bakker een mooie set zag, was die al snel €1500. Na een tijd zoeken kwam ik de bank tegen die ik meteen prachtig vond. Ik heb de loungehoek meteen gezellig gemaakt – ik had de smaak meteen te pakken.

De bewuste bank is de Casablanca van Exotan. Ik wilde een bank die in de regen buiten kan blijven staan en die onderhoudsvrij is, dat is met deze bank het geval. Ook de kussens zijn regen- en weerbestendig. Ik heb wel een hoes erbij, voor als het lang nat en vies weer is, maar in principe is dat niet nodig.

In gebruik – je ziet wel waar ik het liefste zit. ’s Avonds vind ik het ook zo gezellig met de kaarsjes! De terrashaard moeten we nog uittesten, ik kan echt niet wachten.

Ik ben erg blij met onze tuin. Het is nu wel zoals ik me het had voorgesteld met die heerlijke lounge-hoek. Het is erg fijn om meerdere zitplekjes te hebben, zoals de loungebank, de eettafel en het houten bankje – zo kan ik met de zon of de schaduw meebewegen en dat is wel erg lekker. We hebben alleen nog een goede parasol nodig en ooit zou ik het wel mooi vinden om een lameloverkapping op het terras te hebben – maar dat is iets voor later. Met lekker weer ben ik de hele dag buiten, ik geniet zo van onze tuin!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.