Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Tips om zoveel mogelijk uit je geurkaarsen te halen, met geurkaarsen van & Other Stories

Ik kreeg twee lekkere geurkaarsen van & Other Stories opgestuurd en in dit artikel vertel ik je over deze kaarsen én ik geef je algemene tips om zoveel mogelijk uit je geurkaarsen te halen.


Leestijd

Ik ben doorgaans enorm fan van de geurselectie van & Other Stories. Dit is de eerste keer dat ik geurkaarsen van ze probeer, maar de geuren uit de lijn lichaamsverzorging vind ik altijd heel lekker en bijzonder. Ik kreeg de geuren Perle de Coco en Sicilian Sunrise. In totaal zijn er acht verschillende geuren en kostten ze €19,00 voor ongeveer 38 branduren.

De looks zijn heel clean. Twee van de acht hebben een donker glas met een opdruk, de andere zes zijn clean net als deze twee. De kaarsen zitten in wit melkglas met een sticker die je er ook af kunt weken zodat je het glas daarna opnieuw kunt gebruiken als kaarsenhouder.

Het enige wat je dan nog ziet is een hele lichte opdruk met de naam & Other Stories, maar dat vind ik zelf wel mooi. Ik vind het overigens ook niet erg om de sticker erop te laten en er gewoon een ander kaarsje in te doen.

Sicilian sunrise heeft blauw kaarsvet. Het heeft een fijne, zomerse geur maar met een bepaalde volwassenheid. Dit is de begeleidende tekst:

As the glorious sun artfully climbs into the clear blue sky, a heady scent of freshly-picked lemons wafts over the warmed cedarwood and musk along the crisp Mediterranean Sea. Jasmine petals greet the dawn, while red currants alight at their awakening, signalling a new day for adventure, serenity and delectable charm.
Top:​Lemon, Grapefruit, Red Currant​​​
Mid: ​Jasmine Petals, Pineapple
Pear​​Base:​ Cedarwood, Musks, Amber.

Mooie omschrijving, als ik hem niet had gelezen had ik er niet zo snel musk of jasmijn uitgehaald maar wel duidelijk dat citrusachtige en wat houtigs. Maar, dat ligt waarschijnlijk meer aan mijn vermogen om geuren te omschrijven dan aan de kaars haha.

Dan de andere; Perle de Coco. Ik had van te voren verwacht dat het alleen maar kokos in mijn neus zou zijn maar dat is het niet. Een soort interessante combi van kokos met zoetige geuren die het uitbalanceren. Kokos is zo’n hate or love geur. Ik vind het heerlijk!

Milky coconut and warm vanilla of Perle de Coco, usher back those memories of endless beach days and bare feet in the soft sand. Playful notes of juicy red apples and caramel meld gorgeously with the more exotic bamboo, jasmine and ylang, while sandalwood gently carries the island breeze over your skin and into your heart.
Top: ​Caramel, red apple​
Heart: ​Bamboo, jasmine, ylang​​
Base: ​Vanilla, warm milk accord, sandalwood​

Beide heerlijke geuren die niet te overheersend zijn. Ik vind de geurnoten interessant bij elkaar gezocht en ik vind het ook leuk dat ze het wel zo serieus nemen dat er top, hart en basisnoten in zitten in plaats van: ‘deze kaars ruikt naar vanille, punt’. Daardoor krijg je ook iets meer gevoel bij een geurkaars als je ze online wil bestellen, want de winkels van & Other Stories zitten natuurlijk niet overal.

In onze woonkamer, die redelijk ruim is, ruik ik hem vooral in het zit gedeelte waar hij ook staat. Hij draagt niet zo ver dat de woonkamer gevuld wordt met geur. Zet je hem in een kleinere ruimte zoals letterlijk een kleinere woonkamer, maar denk ook aan een slaapkamer,  badkamer of wc, dan doet hij dat zeker wel!

Tips om het meeste uit je geurkaarsen te halen

Ik wil je ook nog wat tips meegeven om zoveel mogelijk uit je geurkaarsen te halen, van welk merk ze dan ook zijn.

  • Als je de kaars voor het eerst aandoet, laat hem dan branden tot de gehele bovenkant goed vloeibaar is geworden. Als je hem eerder uitblaast zal hij een tunneltje naar beneden maken vanaf die ‘kring’, en nu zul je hem helemaal op kunnen branden. Brandt hij toch in een tunnel, dan kun je de zijkantjes wegsnijden zodat je weer een gelijk oppervlak hebt.
  • Steek je kaars per keer maximaal 4 uur aan, zodat de geur uit de bodem van de kaars niet kan verdampen. Deze tip is ook nieuw voor mij, ik vond hem op de site van Libelle. Ik snap niet helemaal hoe het werkt maar als ik er even vanuit ga dat het klopt dan is dit een goede tip voor mij want deze wist ik nog niet!
  • Als je restjes onderin je geurkaarsen hebt, giet er dan kokend water bij en dan zie je op een gegeven moment dat het kaarsvet smelt en boven in het glas gaat drijven. Als je dit helemaal af laat koelen stolt dit, kun je het zo pakken en kun je het nog gebruiken als waxmelt!
  • Als je de kaars (wanneer volledig afgekoeld) op de kop bewaard, schijnt er olie door de kaars heen te lekken naar de bovenzijde waardoor je de kaars nog beter zult ruiken. Deze tip is wel heel erg afhankelijk van de kwaliteit van kaars, hoe meer geurolie hoe beter dit werkt natuurlijk.
  • Zorg voor een korte lont, dan brandt hij wat langzamer en heb je er dus ook meer aan. Het kan wel zijn dat je daardoor de geur minder goed ruikt, omdat hij dus minder geur per minuut verspreid als het ware.
  • Zet de kaars niet op de tocht, door de wind kan hij sneller opbranden dan nodig.
  • Heb je een grote woonkamer zoals ik, zet dan meerdere kaarsen op verschillende plekken om de geur goed te kunnen laten verspreiden.

Ik hoop dat je er wat aan hebt 🙂


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi. Verder ben ik ook GEK op ander lekker eten en ook op iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)