Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Super gemakkelijke interieur DIY

Ja, je ziet hier een foto van een kast in mijn woonkamer maar wat hieruit is DIY? Nieuwsgierig geworden, kijk dan snel mee!


Leestijd

Om eerlijk te zijn heb ik dit niet zelf bedacht. Ik zag dit voorbij komen op Instagram en gezien dit ZO simpel is leek het me leuk om het na te maken en jullie te laten zien. Ik kocht voor deze DIY (wat trouwens straat voor Do It Yourself, mocht je dat niet weten), voordelige schaaltjes bij Action. Hier hadden ze op dat moment toevallig heel leuk pastelkleurig servies. Dat past goed in mijn interieur en past goed binnen de trends. Tegen de tijd dat dit artikel online komt is dit servies er misschien niet meer, maar dan is er altijd wel een ander leuk servies waar het ook mee kan. Kijk hiervoor ook vooral bij de kringloop, dat is natuurlijk ook nog iets duurzamer.

Ik kocht bij Action ook een lijmpistool, die had ik namelijk niet. Ik denk eerlijk gezegd dat dit achteraf nog beter werkt met gewoon een tube super/secondelijm. Dat hard ook iets steviger uit wellicht, al heeft het niet veel te leiden. Maar, dit heb je wellicht nog gewoon in huis en dat scheelt gewoon weer.

Het lijmpistool laat ik opwarmen en ik doe er twee staafjes lijm in. Ik ben blij dat ik er wat onder heb gelegd want de lijm lekt er ook gewoon uit haha. Topspul dus, maar niet heus.

Ik begin met de twee grootste schaaltjes. Van de buitenkant zijn deze lila en groen, dat kun je op de eerste foto’s terug zien. Op de kleinste van die twee, die lila is aan de buitenkant, doe ik lijm op het onderste randje.

Het grootste, groene schaaltje plaats ik daar precies in het midden op. De lijm droogt best snel dus dit moet wel een redelijk vlotte handeling zijn.

Dan heb ik nog een hoog kommetje, wat volgens mij een koffiekopje is, en een klein schaaltje. Op de onderkant van het koffiekopje doe ik de lijm, want deze heeft het kleinste oppervlak.

Tadaa! Je kan ze ook omdraaien, maar voor nu vond ik dit het leukste staan. Ook vond ik het qua kleur leuk dat het lichtblauwe zich herhaalde.

Zo heb ik ze uiteindelijk in mijn kast gezet, maar ik denk dat ik ze ook echt wel ga gebruiken in praktijk. Bijvoorbeeld om hapjes in te doen als je bezoek hebt, of om kleinere fruit of groente in te doen op het aanrecht. Snoeptomaatjes bijvoorbeeld!

Ik vind DIY’s alleen leuk als het simpel is, en in dit geval is dat het, dus ik ben fan! Ik ben benieuwd of jij hier ook een leuk idee van krijgt 🙂


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi. Verder ben ik ook GEK op ander lekker eten en ook op iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)