Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
wat een dekbedovertrek met de sfeer doet

Slaapkamer knus & najaarsproof maken

Het is inmiddels buiten echt koud en daardoor krijg ik de kriebels om het binnen extra gezellig te maken. In grote klusprojecten heb ik geen zin, dus met accessoires maak ik binnen een warmere sfeer. In de slaapkamer ben ik laatst aan de slag gegaan en met wat simpele veranderingen is de sfeer zóveel knusser geworden! Ik laat het eindresultaat graag aan je zien en geef je enkele tips zodat je zelf ook aan de slag kan.


Leestijd

Voor

De ‘voor’ situatie is niet heel inspirerend, haha. Onze slaapkamer is vrij licht en wit. Het is ook eigenlijk dé kamer waar we niet zoveel aan gedaan hebben toen we hier kwamen wonen. Het is niet verkeerd, maar ook niet echt heel knus of gezellig.

Laten we daar eens wat aan gaan doen!

Na

Wat een leuk verschil, he? Ik ben er helemaal blij mee, het is zoveel gezelliger en warmer nu op de slaapkamer.

En het grootste verschil zie je meteen: het dekbedovertrek. Dit is het dekbedovertrek At Home Cosy Corduroy in de kleur Terra van Smulderstextiel.nl. De kleur vind ik prachtig, oranjebruin. Ik heb hem gecombineerd met de Unique Living Ezra fleece plaid in de kleur Everglade Blue. Wat doet zo’n kleur en de soort stof veel voor een ruimte, vind je niet? Wat ook helpt bij dit dekbedovertrek is dat het een corduroy bovenkant heeft. Die textuur straalt meer warmte uit dan een gladde stof. De combinatie met een plaid geeft het nog wat extra’s.

Verder tips om je slaapkamer najaarsproof te maken:

  • planten! Planten geven meteen kleur en leven aan een ruimte. Je ziet het op mijn foto’s ook goed.
  • een vloerkleed geeft direct extra knusheid, zeker als je een houten vloer of laminaat hebt, wat toch wat koeler overkomt (en ook daadwerkelijk is).
  • texturen combineren. Glad met geribbeld, fleece met satijn.
  • warme kleuren gebruiken, logisch! Koele kleuren zoals blauw en paars geeft een ruimte snel een wat killere uitstraling. Warme tinten zoals geel, oranje en rood, ogen meteen een stuk gezelliger.
  • kaarsen, (gedroogde) bloemen of grassen en zacht licht geeft ook meer warmte aan een ruimte.

Ook zin in meer knusheid in je slaapkamer?
Neem dan even een kijkje bij Smulderstextiel.nl. Het is dé plek is om jouw nieuwe bedtextiel te bestellen: ze hebben topkwaliteit dekbedovertrekken en accessoires, en ze geven goed advies mocht je hulp nodig hebben.Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.