Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Een opfrisser voor onze tuin-zithoek

Laatst ging ik voor een Instagram-campagne die ik had met Karwei aan de slag om onze zithoek in de tuin wat op te frissen. Omdat ik zó blij ben met het resultaat, wil ik je graag wat meer foto’s laten zien in deze blogpost.


Leestijd

Ik heb je al eerder onze tuin laten zien. Sinds vorig jaar zomer, wanneer ik deze foto’s maakte, is er niet zoveel veranderd. Ik moet ook zeggen dat ik, doordat ik zes jaar geen tuin heb gehad, gewoon ontzettend blij ben om uberhaupt ‘een buiten’ te hebben, dus ik ben niet heel kritisch op ons buitenplekje. We hebben het dan ook zo gelaten zoals het was toen we het kochten. Toen ik laatst vanuit Karwei de vraag kreeg welk deel van ons huis (of tuin) ik zelf een opfrisser wilde geven, dacht ik wel meteen aan onze zithoek in de tuin. Achterin onze tuin is een terras waar een heerlijke loungebank staat, maar wat wel een tikkeltje grauw is. Ik besloot daar mee aan de slag te gaan. Ik had een budget van €250 en samen met een vriendin ging ik naar de winkel om spullen in te slaan. Mijn vader kwam eerder al met het idee om het muurtje achter de bank te schilderen: goed idee! Kleur kan zoveel doen. Ik ben gek op okergeel, dat hebben we ook in de keuken. Ik vind het zo vrolijk en zonnig! Die keus was dus snel gemaakt.

In de winkel hebben we even staan puzzelen. Ik besloot aldaar om geel te combineren met groen: mooi met planten en dan heb ik een soort ‘kleurenpalet’. Het werden dus groene details: een groen stoeltje, groene kussentjes, een groen plaid. Ook viel mijn oog op een toffe rotan salontafel. We hadden hiervoor twee kleine tafeltjes bij de bank staan, maar ik wilde toch nog graag een grotere. Die ging mee! Uiteindelijk kwam ik zo’n €40 boven het budget uit. Voor al die toffe spullen! Complimenten ook voor het personeel bij Karwei Zwolle, zij hebben zo leuk meegedacht!

De dag erna ging ik nog even langs Tuinland voor wat groens. Je zal zo op de voor-foto zien dat het groen dat er stond nogal, ehm, verwelkt was. Ik kocht voor €30 een mooie grote plant en twee kleine plantjes voor op tafel. Mijn moeder kwam ook nog met twee toffe planten die ze bij de lokale bloemenwinkel kocht voor €3 per stuk. Top!

Met mijn vader ging ik aan de slag om het muurtje te verven en alles neer te zetten en op te hangen. Het resultaat vind ik zó tof geworden! Het is zoveel vrolijker, frisser, gezelliger. Het nodigt echt uit om lekker te gaan relaxen daar. Het enige wat ik nu nog wil is een schaduwdoek, maar daar ga ik binnenkort wel even voor kijken. Kijk mee naar de foto’s – en merk op hoe grijs de voor foto is, haha… Dat viel dus niet eens op, eerst.

Voor

Na

De kleur op de muur is IG PS-1111 van Karwei. Verder is van Karwei: het groene stoeltje, de wilgenrol tegen de muur, de spiegel, alle kussentjes, de rotan tafel, het houten tafeltje met metalen poten, de metalen emmer, de houten kaars, het groene glaasje en de spiegel aan de muur.

Ik krijg nu zin om de hele tuin op te fleuren! Kleine moeite, groot resultaat, en met een aardig klein budget het compleet anders gemaakt. Blij mee!

Dit artikel heb ik geschreven naar aanleiding van een Instagram campagne in samenwerking met Karwei. Voor de instagrampost ben ik betaald, deze blogpost schrijf ik vanuit mijn eigen enthousiasme.

Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.