Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
Hoe doe je dat

Een open kast stylen

Heel leuk zo’n open kast of boekenplanken, maar hoe zorg je er nou voor dat wat je er op zet ook een beetje een leuk geheel is? Ik geef je vandaag vijf tips om een open kast te stylen.


Leestijd

Klik hier als je de video niet kan zien.

In mijn ervaring gaat het om vijf dingen bij het stylen van je open kast, boekenkast of boekenplanken:

  1. Hoe zet je je boeken neer? Mijn boeken zijn het ‘geraamte’ van mijn planken en het is heel bepalend voor de look hoe ik ze neerzet. Ik varieer dus met horizontaal neerleggen en verticaal nerzetten.
  2. Houd ruimte open voor accessoires. Speel hiermee: waar hou je ruimtes open?
  3. Voeg body toe door middel van grotere accessoires zoals flessen, vazen, planten en andere dingen. Varieer in hoogte, breedte en vorm zodat het er speels uitziet. Ik vind het persoonlijk erg leuk om spullen neer te zetten waar een herinnering aan kleeft van bijvoorbeeld een reis of een familielid.
  4. Als laatste stap vul je alles op met kleinere accessoires. Dat hoeft natuurlijk niet, maar ik vind dat wel erg leuk.
  5. Neem afstand, maak eventueel wat foto’s en schuif! Het helpt ook als je iemand anders er even naar laat kijken.

Je kan ook een bepaald kleurenpalet in gedachten houden of je boeken sorteren op kleur! Omdat onze slaapkamer heel licht, wit en neutraal is, heb ik dat niet gedaan. De ‘kast’ mocht er van mij wel lekker uit knallen qua kleuren.

Ik hoop dat ik je heb geïnspireerd om een plaatje van je open kast of boekenplanken te maken! Ik kijk er elke dag met plezier naar en vind het leuk om nog wat te schuiven. Deel ook zeker jouw tips!

Check mijn Pinterest board voor nog meer inspiratie om een open kast te stylen!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.