Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Onze ultieme tips voor een heerlijk avondje relaxen op de bank

De koude wintermaanden komen er weer aan en dat betekent lekker binnen cocoonen. Ik kan me echt al verheugen op heerlijke avondjes bankhangen. Niets zo lekker als na een dag hard werken op de bank ploffen, vind je ook niet? Een lekkere kop hete thee erbij, je favoriete boek of serie en je avondje relaxen kan beginnen. Om je avond perfect te laten verlopen geven wij jou de ultieme tips voor een heerlijke avond bankhangen.

 


Leestijd

1. De juiste bank

Begin natuurlijk bij de basis: je bank. Die moet comfortabel zijn want je wil er de hele avond op kunnen uithouden. Je wilt er, zoals dat heet, actief op kunnen zittten. Dat is belangrijk voor een goede houding. Maar je wilt ook wel eens lekker languit hangen. Ook daar moet je bank geschikt voor zijn. En omdat het oog ook wat wil, kies je natuurlijk voor een mooi model in jouw favoriete kleur die goed matcht bij je interieur. Is je geliefde kleur een erg heftige kleur, ga dan wellicht toch voor neutraal. Want dan pas je gewoon tip 2 toe…

 

2. Mooie kussens en een warme plaid

Heb je je ultieme bank gevonden, dan is het leuk maar ook nuttig om ‘m mooi aan te kleden. En dat doe je natuurlijk met een stel leuke kussens en wat warme dekentjes. Dat staat niet alleen mooi en kun je dus los gaan met jouw favoriete interieur kleur, maar het is ook nog functioneel. Kussens geven net een stukje steun in je rug want belangrijk is om echt lekker te zitten. En een heerlijke warme wollen plaid is onmisbaar. Een avond stilzitten zorgt er vaak voor dat je het wat koud krijgt. Sla dan een lekkere warme woondeken om je heen. Heerlijk warm en het draagt bij aan het fijne relaxgevoel dat je wilt bereiken met je bank avondje. 

 

3. Maak de hele woonkamer gezellig

De gezelligheid stopt natuurlijk niet bij een mooi aangeklede bank. Doe niet te veel lampen aan, fel licht is sowieso verboden. Steek wat mooie kaarsen aan. Een geurkaars is hier favoriet. Het leuke van kaarsen is dat je makkelijk van kleur kunt wisselen. In de winter kies ik altijd voor warme kleuren als rood, oranje of okergeel. En trek de gordijnen dicht om de kou buiten te houden en voor het cosy gevoel in huis.

 

4. Een huispak

Ik durf het bijna niet te zeggen maar een huispak is stiekem heel lekker. Trek je nette werkkleding uit en hul je in je onesie. Super comfortabel. En fashionable? Ach, toch niemand die je ziet. Al is er natuurlijk ook heel erg modieuze kleding van zachte joggingstof.

 

5. Lekker snacken

Een avondje tv kijken of een spannend boek lezen is natuurlijk nog leuker met wat lekkers om te snaaien. Waarschijnlijk denk je nu meteen aan een zak vette chips, maar gezond snacken kan natuurlijk ook. Lekkere stukjes wortel en komkommer en een zelfgemaakt dipsausje op yoghurtbasis is ook erg lekker en ook nog eens goed voor je. Ik houd ervan om een plank te maken met allerlei lekkers, wat fijns te drinken erbij…

 

6. Maak een lijstje

Heb je dat ook wel eens? Ben je helemaal geïnstalleerd op de bank en dan moet je nog bedenken wat je gaat doen. Welke nieuwe serie wilde je ook alweer gaan kijken? Over welk goede boek had je vriendin het nou laatst? Ik ben gek op lijstjes en heb daarom altijd een lijstje boeken en series in mijn notitieboek staan. In verschillende genres zodat ik altijd wat vind waar ik op dat moment zin in heb.

 

7. Trek je beautyproducten uit de kast

Heb je nog wat lekkere maskertjes liggen? Tijd om die eens te gaan gebruiken! Vooraf je gezicht even lekker scrubben en dan dat maskertje op. Vind ik altijd zo’n ultiem relaxgevoel geven.

8. Zorg voor goed licht als je gaat lezen

Lezen is zó fijn, maar weinig is irritanter dan te weinig licht hebben (al heb je daar met een e-reader met een backlight geen last van). Een goed leeslampje aan de muur, of een mooie staande lamp geven genoeg licht voor je donkere leesmomentjes.

We hopen dat we met deze tips de komende maanden waarin we veel binnen zitten een stuk aangenamer en gezelliger kunnen maken. Bedenk ook dat een avondje me-time erg belangrijk is en bijdraagt aan je rust kunnen vinden en dus aan je gezondheid. Heb je zelf een tip voor een fijn relax avondje thuis, dan horen we dat natuurlijk graag.

Deze blogpost is een gastblog van Claudia van de webshop Ookinhetpaars. Zoals je weet werk ik eigenlijk nooit met gastbloggers, maar omdat ik de shop van Claudia zó leuk vind en haar ook extra klandizie gun in deze maanden, vond ik het wel eens tijd voor een uitzondering. Voor de duidelijkheid: dit is geen samenwerking in de vorm van dat ik geld of spullen krijg in ruil voor deze blog, het is puur een uitwisseling van content. 🙂


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.