Onze nieuwe vloer

Ik ben zó blij met onze nieuwe vloer! Van een spierwit gelakte vloer gingen we naar prachtig whitewash eikenhout. Vandaag laat ik je het zien en beantwoord ik een aantal vragen die ik van jullie kreeg.


Leestijd

Klik hier als je de video niet kan zien. Hieronder vind je nog een galerij met een aantal foto’s van de vloer zoals hij er nu bij ligt. Er komt nog een uitgebreide binnenkijker over een tijdje, dus die heb je nog van me tegoed. Voor nu gaat het vooral over de vloer!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

Gerelateerde artikelen

39 reacties
 1. Aukje

  Hoi Cynthia, weet je hoe breed jullie planken zijn? We zijn toevallig bij Bebo geweest zaterdag en ik twijfel een beetje tussen 19 of23 cm, hier kan ik het een beetje ‘in actie’ zien 🙈

 2. rachel

  ik vind hem helemaal geweldig 😀 lekker warm zo meis 😀

 3. Anna

  Mooi geworden! Brengt veel meer warmte en sfeer in huis! Echt prachtig! Mooie kleur ook! 🙂

 4. Ellen

  Mooie vloer!!!!
  En wat een leuke salontafel….. mag ik vragen waar je die hebt gekocht /merk??

 5. Chantal

  Mooie vloer! Wat me opviel is dat JULLIE alles hebben uitgezocht ed, en JIJ de vloer hebt betaald.
  Vroeg me af of het meerwaarde heeft voor het artikel om dat heel nadrukkelijk te benoemen.

  • Jenny

   Denk dat ze hier meer mee wil zeggen dat ze de vloer niet heeft gekregen van het bedrijf om reclame te maken maar zelf heeft betaald.

   Maar wat een mooie vloer! Volgens mij zijn de planken ook breder dan een standaard laminaat vloer of niet? Zou ook ooit (als ik niet meer in m’n huurflatje woon) zo’n vloer zou willen!

 6. Eveline Fleur

  Wat een ontzettend mooie en warme vloer! Ik heb zelf een grijze tegelvloer wat ik ook echt prachtig vind en je ziet er niet snel wat op, wat ook erg handig is. 😉

 7. Lenneke

  Jaaa, echt een prachtvloer! Sowieso vind ik je huis en inrichting grandioos, haha.

 8. Ilona

  Echt prachtig! Exact de vloer zoals in mijn vorige woning. Goed onderhouden en vocht direct weghalen en je hebt er heel lang plezier van :-). Pas wel op voor scherpe hakken en voorwerpen van plastic van kinderen, want die kunnen soms patronen geven die in negatieve zin opvallen. Veel plezier er mee!

 9. Lotte

  Mooie vloer! Ik vind het wel jammer dat hij niet heel mooi gelegd lijkt? Bij de deur 2 of zelfs 3 ministukjes ‘over’ en soms een getrapt patroon en bij de andere stukken wildverband. Is zo niet zo’n goede reclame voor het bedrijf dat het gelegd heeft, of vinden jullie het geen probleem?

  • Cynthia Schultz

   Ik zie niet wat je bedoelt eigenlijk! 🙂 ik vind het erg mooi gelegd en ben er onwijs blij mee.

  • Lotte

   Als je zelf een vloer legt wordt aangeraden om geen stukken korter dan 30 cm te gebruiken en stukken naast elkaar minimaal 30 cm te laten verspringen. Ook een te duidelijk ‘patroon’ oogt minder mooi. Ik hoop dat ik zo een beetje heb kunnen verduidelijken. Als jij er blij mee bent, lekker zo laten, maar ik vind het niet zo proffesioneel van degene die hem gelegd heeft.

  • Caroline

   Wat een verademing dat je deze vloer kennelijk zelf hebt betaald. Blij dat het neutraal is, en voor de verandering eens niet gesponsord.

 10. Annika

  Heel mooi, het lijkt gelijk een stuk warmer!

 11. Mariska

  Ik vind het ook echt een super mooie vloer!

 12. Amelie

  Mooie vloer! Nu nog een mooie kleed bij de bank en salontafel en dan is het af!

  • Yvonne

   Waarom moet daar een kleed bij? Zonde van het parket! Kan wel, maar totaal niet nodig n.m.m.

  • Cynthia Schultz

   Ik denk dat we geen kleed willen, ben bang dat het dan hokkerig en kleiner gaat ogen.

  • Amelie

   Helemaal niet zonde het maakt het juist af. Je creëert zo meer een zitgedeelte en wij vinden het fijn aan de voeten als je op de bank zit kijk maar eens naar al die woonprogramma’s je ziet nooit dat er geen kleed is.

 13. Stephanie

  Hele mooie vloer! Vraagje over jouw houtkachel: weet je van welk merk/welke winkel deze is? Wij hebben in ons nieuwe huis een zelfde soort aansluiting op de schoorsteen, maar zie vooral veel houtkachels met lange buizen. Dit model lijkt me ideaal!

  • Cynthia Schultz

   Ja het is een Dik Geurts. De pijp kan je zelf kiezen/op maat laten maken hè, wist je dat?

 14. Lisanne

  Wat mooi! De witte vloer vond ik ook mooi, maar dit is toch echt een verbetering. Zelf heb ik mijn houten vloer vanwege het intensieve onderhoud vervangen door een keramische tegelvloer, en dat scheelt me heel veel werk. Maarrrr… er lopen hier kinderen en een hond rond, dan is hout niet praktisch.
  Wat leuk dat okergeel wat overal weer terugkomt. Ben benieuwd naar de binnenkijker!

  • Yvonne

   Dat is echt ontzettend een achterhaald idee: met kinderen en hond kun je heel goed een houten vloer hebben! Ik spreek uit ervaring.

  • Lisanne

   Zei ik dan dat het niet kan? Ik heb het over MIJN vloer wat veel werk was, fijn dat het voor jou niet zo is. Voor mij was het veel werk, maar het ligt aan je situatie en de afwerking van de vloer. Met 3 kinderen, vriendjes over de vloer, wonende bij het strand waar mijn (grote) hond dagelijks speelt en zwemt ben ik beter af met een tegelvloer.

  • Ilona

   Ik herken het wel Lisanne. Een houten vloer is echt prachtig en ik vond het onderhoud echt wel mee vallen, maar nu er een (mooie moderne maar niet kille) tegelvloer in ligt denk ik daar toch iets anders over.
   De eerste keer dat er een mes in een houten vloer staat, iemand binnenloopt met naaldhakken of er een plastic auto over heen wordt gerold doet toch pijn ;-). Ik kon het niet helemaal hebben en vond het daardoor ook minder praktisch. Maar prachtig is het wel! Als er bij mij nog hout in komt dan wordt het al bij aanschaf een used look, haha. Maak ik me daarna iets minder druk.

  • Amelie

   De oplossing hiervoor is PVC! Heb je wel de mooie uitstraling van hout; veel mensen denken dat wij een houten vloer hebben maar het is PVC, maar je hebt hetzelfde gemak als met een tegelvloer je kan het gewoon dweilen en is krasvast! Ideaal met kids en huisdieren en vooral met vloerverwarming!

 15. Loes | Gewoon iets met Loes

  Toen ik hoorde dat je voor een eiken vloer ging, dacht ik: ben benieuwd hoe dat wordt! In ons oude huis lag een eiken vloer, die was gelakt. En dat werd echt zo’n lelijke, ouderwetse goudgele vloer. Wat in 1995 erg hip was. Ik vond dat toen zo lelijk! Wij hebben ‘m toen wengé gelakt (heel donkerbruin). Deze whitewash kleur vind ik echt wel ontzettend mooi. Toch een houtkleur, maar niet dat gele van eiken wat ik niet zo mooi vind. I like!

 16. Joyce – LemonyLifeNL

  Wow het is echt heel mooi geworden! Het is denk ik wel een vloer die ik zelf ook wel uit zou kunnen zoeken later.

 17. Demi

  Wat is het mooi geworden, hele goede keuze hebben jullie gemaakt! 🙂

 18. Eline

  Wat is het mooi geworden! Ik snap volledig dat je hier enorm van kunt genieten. Het is echt een plaatje.

 19. sandra

  Hoi Cynthia,

  Het ziet er prachtig uit! Ik denk dat een patchwork/vintage vloerkleed onder de keukentafel of bij de zithoek ook heel goed zou staan in jullie interieur! Ik heb laatste een mooie gekocht op carpetvista. Misschien leuk om een keer op te kijken, ze hebben ook hele mooie in gele kleuren: https://www.carpetvista.nl/tapijt/patchwork?artno=BHKZI400

 20. Madebyuna

  Geeft vast een upgrade aan je huis, weer een stukje meer af! Zou leuk geweest zijn als je een foto er tussen had gezet van de oude vloer, dan konden we extra goed vergelijken.

 21. Yvonne

  Geweldig! Wij hadden precies zo’n vloer in ons vorige huis.
  Heel goed ook dat jullie de vloer door hebben laten lopen naar de keuken (hadden wij ook, krijg je echt geen last van). Niets zo lelijk als een houten vloer en dan ineens tegels richting keuken…brrrr! Wat trouwens wel echt Hollands is lijkt het wel, want ik zie het overal.

  Ook leuk om je enthousiasme te zien!