Nieuwe keuken: het is begonnen

Ik vertelde laatst al dat er een nieuwe keuken komt. Omdat ik veel berichten kreeg over of ik dit proces op mijn blog wilde delen: vandaag de eerste ‘echte’ update. De ‘verbouwing’ is begonnen en daarmee zijn de eerste stappen gezet. Ik laat je graag zien wat er allemaal gaat gebeuren en wat er al gebeurd is.


Leestijd

Nog even laatste ‘voor’ foto’s.

Afgelopen woensdag kwamen Robin en Henk, onze klussers, en begonnen met het verwijderen van de oude keuken. Tot mijn verbazing was dit in nog geen twee uurtjes gefixt. Helemaal top! Op de foto hierboven zie je de tussenstand van dat moment. Best wel raar.

Yesssss, de keuken gaat eruit! Eindelijk, hier keken we zo naar uit.

Op de eerste foto’s van deze blog zie je ook de ‘koof’ die nu nog in het plafond zit, wat er uit gaat. We storen ons al aan dat ding sinds we hier wonen, dus dat pakken we ook meteen aan.

Op 1 oktober komt onze nieuwe keuken erin. Tot die tijd zijn de hier aan het werk met de muur en het plafond, de elektra en het water. We hebben ruim de tijd genomen omdat er veel losse dingen moeten gebeuren en we bijvoorbeeld ook een hele nieuwe meterkast moeten. Als dan iets uitloopt of als ergens problemen ontstaan, dan komen we niet meteen in de knel met de planning. Dan liever een weekje extra zonder keuken.

Het koffie-apparaat hebben we maar even bij de eethoek gezet en boven in mijn kantoor hebben we een plekje gemaakt waar we ontbijt en lunch kunnen maken. Daar hebben we ook een extra koelkast, dus dat is handig, die gebruiken we nu als enige koelkast.

Qua eten hebben we een planning gemaakt met maaltijden die we zonder een kookplaat kunnen maken (vooral salades). Daarnaast hebben we een airfryer dus daar kunnen we ook zeker het een en ander mee in elkaar flansen. Ook hebben we een paar avonden eten van Nicole van NiKook, onwijs fijn dat zij voor ons wil koken. Uiteraard laten we ook eten bezorgen (hoera voor Uber Eats en Thuisbezorgd), gaan we bij vrienden eten en uit eten. Wij vermaken ons wel!

Normaal gesproken werk ik aan de eetkamertafel, mijn werkplek is nu naar boven verhuisd. Willem werkt sinds de coronacrisis in mijn kantoor, en daar werk ik nu dus ook. Tijdelijk werken we samen aan een grote tafel, wel tussen de kratten met spullen uit de keuken, maar het is even niet anders. Komt wel goed!

Ik zal je op de hoogte houden over het hele proces!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

Gerelateerde artikelen

9 reacties
 1. Samantha

  Zo benieuwd naar het eindresultaat! Zat al op je Instagram te neuzen, maar daar zag ik nog niets. Wanneer komt de update? 😀 Verder niet nieuwsgierig hoor.

 2. Matanja

  Spannend hoor….ik ben benieuwd hoe het er dalijk uitziet en ahg het is nu even aanpassen met eten maken/even chinees oid halen en de rommel die erbij komt maar als je mooie keuken er dalijk inzit en het is helemaal af, ben je dat ook zo weer vergeten…..

 3. Kristel

  Dit is zo spannend… en het is niet eens mijn keuken!
  Ik ben vooral nieuwsgierig naar de donkere kastjes. Aanrader of niet?

  Succes met de verbouwingen!

 4. Marianne

  Oh, zo spannend! Ik ben echt benieuwd hoe het gaat worden! 🙂
  Ik weet niet of ik het heb gemist, maar blijft de gele muur of gaat deze weg?
  Hele mooie kleur (maar er komt anders ook vast iets heel tofs voor in de plaats!! 🙂 )
  Sterkte met de chaos, wel goed nagedacht over koken zo te zien 🙂

 5. Femke

  Laat de chaos beginnen 😉 Leuk dat je ons meeneemt in je reis.
  Heel veel sterkte met de drukte in huis de komende weken.

 6. Lucinda

  Leuk dat je het laat zien hoe het er aan toe gaat. Ikzelf wil uiteindelijk ook een nieuwe keuken, deze die nu in ons nieuwe huis zit is opzich wel oke, maar het kan veel beter en handiger dan wat het nu is.

 7. Audrey

  Raar zeg, zo’n lege keuken! Wat marge inbouwen in de planning is inderdaad wel handig. Ik ben heel benieuwd hoe het gaat worden.

 8. Ingrid

  Ik word altijd heel onrustig van verbouwingen 😉 Wij hebben vorig jaar ook onze keuken eruit gehaald en een nieuwe keuken erin. Het er uit halen en de aanpassingen mbt de waterleidingen hebben we toen zelf gedaan (met dank aan handige man en schoonvader) dit scheelde ook aanzienlijk in de kosten. Maar op een gegeven moment ben je wel moe van al dat eten halen en magnetron maaltijd hahaha. Ach des te dankbaarder waren we toen de keuken er weer in zat 🙂

 9. Lousaa

  Lekker hoor. Ik vond de keuken verbouwing bij ons supersnel gaan. Wij hadden ook een nepkeuken gemaakt op een van de kamers boven, met een campingstel en de magnetron konden we nog heel ok koken. en zo’n keuken is ook zo geplaatst. En zo heerlijk als de nieuwe keuken ingewijd kan worden… We hebben de afgelopen weken vooral in de keuken gewoond omdat we de woonkamer en hal opnieuw lieten stucen. Dat duurde wel best lang en was ook best een hoop werk, eerst alles leegmaken, radiatoren eruit, sierlijsten wegtikken, de boel laten stucen, toen een paar weken drogen, voorstrijken, sauzen,nog een keer sauzen (en nog vaker op de plekjes die tegenvielen), deurposten, plinten, kozijnen, radiatoren terughangen, aflakken… Meubels weer terug, boeken kasten weer vol, vloer met ontweringswater en olie bewerken… en dan moet de nieuwe raamdecoratie nog. En de nieuwe banken. Dus over een paar weken zijn we pas echt klaar