Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Nieuwe keuken: het is begonnen

Ik vertelde laatst al dat er een nieuwe keuken komt. Omdat ik veel berichten kreeg over of ik dit proces op mijn blog wilde delen: vandaag de eerste ‘echte’ update. De ‘verbouwing’ is begonnen en daarmee zijn de eerste stappen gezet. Ik laat je graag zien wat er allemaal gaat gebeuren en wat er al gebeurd is.


Leestijd

Nog even laatste ‘voor’ foto’s.

Afgelopen woensdag kwamen Robin en Henk, onze klussers, en begonnen met het verwijderen van de oude keuken. Tot mijn verbazing was dit in nog geen twee uurtjes gefixt. Helemaal top! Op de foto hierboven zie je de tussenstand van dat moment. Best wel raar.

Yesssss, de keuken gaat eruit! Eindelijk, hier keken we zo naar uit.

Op de eerste foto’s van deze blog zie je ook de ‘koof’ die nu nog in het plafond zit, wat er uit gaat. We storen ons al aan dat ding sinds we hier wonen, dus dat pakken we ook meteen aan.

Op 1 oktober komt onze nieuwe keuken erin. Tot die tijd zijn de hier aan het werk met de muur en het plafond, de elektra en het water. We hebben ruim de tijd genomen omdat er veel losse dingen moeten gebeuren en we bijvoorbeeld ook een hele nieuwe meterkast moeten. Als dan iets uitloopt of als ergens problemen ontstaan, dan komen we niet meteen in de knel met de planning. Dan liever een weekje extra zonder keuken.

Het koffie-apparaat hebben we maar even bij de eethoek gezet en boven in mijn kantoor hebben we een plekje gemaakt waar we ontbijt en lunch kunnen maken. Daar hebben we ook een extra koelkast, dus dat is handig, die gebruiken we nu als enige koelkast.

Qua eten hebben we een planning gemaakt met maaltijden die we zonder een kookplaat kunnen maken (vooral salades). Daarnaast hebben we een airfryer dus daar kunnen we ook zeker het een en ander mee in elkaar flansen. Ook hebben we een paar avonden eten van Nicole van NiKook, onwijs fijn dat zij voor ons wil koken. Uiteraard laten we ook eten bezorgen (hoera voor Uber Eats en Thuisbezorgd), gaan we bij vrienden eten en uit eten. Wij vermaken ons wel!

Normaal gesproken werk ik aan de eetkamertafel, mijn werkplek is nu naar boven verhuisd. Willem werkt sinds de coronacrisis in mijn kantoor, en daar werk ik nu dus ook. Tijdelijk werken we samen aan een grote tafel, wel tussen de kratten met spullen uit de keuken, maar het is even niet anders. Komt wel goed!

Ik zal je op de hoogte houden over het hele proces!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.