Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Mijn nieuwe huis – de before’s!

Ik laat je vandaag foto’s zien van het huis dat we hebben gekocht en ik vertel zo veel mogelijk wat de plannen zijn per ruimte!


Leestijd

Woonkamer en tuin

Ik begin met de woonkamer. Dit is natuurlijk de plek waar we waarschijnlijk het meest zullen zijn. Het is een u-vorm, waarbij de woonkamer en de keuken beide aan één kant van de hal zitten en het eetgedeelte in het midden daarvan is. Ik vind dat zelf wel fijn, want zo kijk je niet in de keuken als je op de bank zit. Toch zit je met je eettafel wel dicht bij de keuken. Die komt namelijk meer bij de tuinkant te staan over de lengte van de ruimte. Op ten duur willen we aankijken of we willen gaan uitbouwen of dat we hier openslaande deuren inmaken. Na deze verbouwing hebben we voorlopig even genoeg uitgegeven in ieder geval haha.

De vloer wordt geschuurd en opnieuw gelakt. Iets donkerder en koeler dan hij nu is. De wanden worden een latte macchiato-achtige kleur en we willen hoge witte plinten. Voor de ramen voor en achter komen linnen gordijnen in warme neutrale kleuren van plafond tot grond. De deur lakken we in dezelfde tint als de muur mee.

De bank komt in het woonkamernisje tegen de achterwand te staan. We gebruiken onze oude meubels, maar we hadden al wel een nieuwe bank besteld. Heel licht zandkleurig met afgeronde vormen en een chaise longue. Verder willen we het toch eerst even aankijken, alhoewel we al wel weten dat er een nieuwe stoel bij moet komen. Deze ruimte is ook groter dan onze huidige woonkamer, dus daar zal door de loop van de tijd wel wat aan toegevoegd worden steeds.

De tuin is groot, privé en heel groen. Zoals ik bij de foto’s al zei; hier moet nog wel het een en ander gebeuren maar het is geen moeten en ook geen prioriteit voor dit jaar nog.

Gang, overlopen en WC

De huidige situatie is echt heel ver van hoe we het ideaal willen hebben. De kleur die we willen gebruiken in de gang trekken we door langs de trappen omhoog en op de overlopen. Dit wordt een lichte vaalgroene kleur. Op de vloer van de gang komt een hele toffe tegelvloer. Een pastelkleurige terrazzo. Ongelofelijk dat we dat hebben gevonden bij Tegelhuys Twenthe. Dit is van echt natuursteen en als je van dichtbij kijkt zie je gewoon een soort edelsteen-achtige stukjes zitten. Geweldig! Daar hebben we tot nu toe al onze tegels gevonden en besteld.

De WC zit hier ook in de gang dus daar komt diezelfde vloer ook te liggen. Daar komt een roze rechthoekige tegel op de muren waar nu de limegroene tegel zit. De wc krijgt een inbouwreservoir en er komt een wit marmeren fonteintje met een gouden kraantje. De muren boven de tegels krijgen dezelfde latte macchiato kleur als de woonkamer, evenals de deur aan de binnenkant.

De trappen worden mauve, en de trapleuning en een aantal details in de gang krijgen een iets donkere tint mauve. De deuren in de gang krijgen dezelfde tint vaalgroen, en op de overlopen worden alle deuren ook mauvekleurig maar dan lichter, meer richting oud roze.

Ik deel overigens expres geen kleurstaaltjes want je moet het echt in de ruimte zien met de desbetreffende lichtinval. De foto vertekent ook altijd iets, helemaal als je verschillende kleuren bij elkaar ziet. Later deel ik uiteraard wel de kleuren die we hebben gebruikt met naam!

Keuken, bijkeuken en schuur

De keuken laten we op dezelfde plek. In de toekomst kunnen we hier geweldig uitbouwen en een grote leefkeuken maken maar voor nu is dit een mooie layout en misschien wel voor altijd. Uiteraard komt hier wel een hele nieuwe keuken in. Op de vloer komt dezelfde tegelvloer als in de gang en de wc. Pastelkleurig terrazzo. De keuken krijgt zeegroene kastjes, gouden greepjes, een wit marmeren blad, een gouden wasbak en een gouden kokendwaterkraan. Op de plek waar je nu tegeltjes ziet, komen straks ook weer tegeltjes maar dan andere. We zitten er zelfs aan te denken om de tegels door te trekken tot het plafond, omdat ik denk dat dat de keuken een bijzonderder gevoel gaat geven. De tegelkeuze is dan wel heel erg belangrijk omdat het zo’n groot oppervlak is en daar zijn we nog niet helemaal uit. Het moet iets zijn dat bij de koele kleuren van de keuken past, maar ook bij de warme neutrale tinten van de woonkamer. Ook wil ik de tegeltjes als vensterbank door laten lopen voor het raam langs en zelfs ook voor het lagere raam langs. Om zo de ruimtes ook meer met elkaar te verbinden. Bovendien ben ik gek op een toffe tegelvensterbank door het vintage gevoel.

Voor het keukenraam komt een vouwgordijn in dezelfde kleur als de gordijnen voor het andere raam.

Naast de keuken zit een bijkeuken die eigenlijk in een schuur is gebouwd. De ruimte wordt hierdoor een beetje gek, en de bijkeuken is heel erg verouderd. We halen deze er dus helemaal uit, en maken hier één grote nette ruimte van die we indelen in een plekje voor de wasmachines, een plek voor fietsen en een plek voor onze home gym. Op ten duur komt er voor het huis onder de carport nog een kleinere fietsenschuur, zodat de ruimte meer een grote bijkeuken wordt dan schuur.

Slaapkamer

De slaapkamer heeft een toffe layout met een schuinaflopend dak. We willen kijken of we het open kunnen maken zodat het een hoge open nok wordt. De muren krijgen hier een vale lichtblauwe kleur. We hebben in de slaapkamer straks een wit bed, en twee witte ladekasten dus het wordt een beetje een lichtblauw met wit palette. Het bed komt zo te staan dat we naar buiten kijken vanuit bed. In theorie, niet dat dat heel vaak zal gebeuren haha, maar dat voelt prettig vind ik. Ik wil een aantal illustraties ophangen met gouden lijsten, en dan vooral focussen op posters waar veel koraal in terug komt. Zoals ik al heb van Roeqia Fris. Deze kleuren combinatie, goud, koraal en vaalblauw is heel tof denk ik.

Aan de andere kant van de kamer staat nu een gigantische kast, deze gaat weg en hier komen twee witte lage ladekasten te staan. Ook wil ik hier een hangstoel van touw ophangen. De hanglamp die we al hebben is ook van touw. Dit matcht mooi. Ook wil ik dan de gordijnen weer op die tint aan laten sluiten.

Op beide verdiepingen komt een nieuwe vloer, een houtkleur die niet al te licht is. We hebben nagedacht over een vloer met een patroon, maar dit is lastiger te leggen en we willen het zelf doen. Dit houdt het ook rustiger op de bovenverdieping waar al veel gebeurt.

Kastenkamer

De tweede kamer boven wordt een kastenkamer, maar hier wil ik ook een bureau neerzetten mocht ik daar behoefte aan hebben. Ook zal dit de kamer zijn waar ik mijn make-up doe, dat doe ik graag bij daglicht en dat hebben we niet in de badkamer. We nemen de kasten mee van ons oude huis, als die het overleven tenminste, en ik denk niet dat we veel nieuws nodig hebben voor deze ruimte.

De muren worden een oude roze tint, dezelfde kleur als de deuren op de overlopen. Deze deur krijgt dan een iets donkerder deurkozijn.

Kleine kamer

We noemen deze kamer het kleine kamertje haha. Hier hebben we geen doel voor, omdat we deze in de toekomst graag met een kindje willen vullen :). Hier zijn we nu nog niet aan toe, maar we houden hem wel leeg en gebruiken hem vooral als opslag in de eerste periode als nog niet elke doos een bestemming heeft gekregen. Er zit een hele grote inbouwkast in, deze halen we eruit omdat we anders de vloer niet door kunnen leggen. De muren gaan we dan ook nog kaal houden, dit zien we wel wanneer we een toepassing hebben voor de kamer.

Badkamer

Op de eerste verdieping zitten dus drie slaapkamers, én de badkamer. De ruimte waar ik al jaren naar uitkijk om naar mijn smaak in te kunnen richten.

Het is een langwerpige ruimte, niet heel erg groot, en het heeft geen daglicht. Toch is er genoeg ruimte om te creëren wat wij willen. Achterin komt de douche, waar hij nu ook zit. De muren in dat douchegedeelte, dus in een u-vorm, worden betegeld met glanzende turquoise tegels met een hand-gebakken look. De rest van de muren en de vloer worden grote zandkleurige matte tegels. Heel Marrakech. Er komt een douchewandje van glas, afgewerkt met gouden details. Een gouden douche en een gouden douchegootje. In de wereld van het sanitair noemen ze dit geborsteld messing. Prima. Ik noem het goud want dat klinkt lekkerder haha.

Naast het glazen wandje komt een meubel, hand gemaakt uit Antwerpen van Going Objects. Zij hebben een showroom in Amsterdam, het is onderdeel van Furnified. LOVE. IT. De foto zie je hierboven. Er komt dan achter de wasbak een gouden hoge kraan en ook een gouden chiffon. Op de foto is dit zwart.

Daarnaast zit het toilet, en tegenover het toilet komt een kleine design radiator in dezelfde kleur als de tegels ongeveer. Deze wordt dus verplaatst. Boven het toilet zit nu een houten kastje maar deze halen wij weg. Misschien dat we er nog wel wat hangen in de toekomst maar ik wil het eerst even aankijken. Ik vind het niet zo lekker om elke keer boven het toilet te moeten reiken. Bovendien vind ik zo’n muurtje van het inbouwreservoir van het toilet een uitgelezen plek om iets van deco toe te kunnen voegen. Een plantje bijvoorbeeld. Voor meer is er namelijk ook niet echt ruimte.

Ik kijk er echt enorm naar uit om deze ruimte af te zien!

Kantoor en inloopkasten

Op de tweede verdieping is ook weer een overloop, met op deze overloop aan beide zijdes een grote kast. Heel lastig foto’s maken van deze verdieping. Het lijkt een stuk kleiner dan dat het is, maar dat zul je straks wel zien als ik je foto’s laat zien met meubels als het af is 🙂

Ik had net al verteld dat de overlopen die vaalgroene tint werden, en ook hier maken we de deuren mauve-kleurig. Aan de ene kant is de kast zo groot dat je er bij wijze van nog een klein kantoor van zou kunnen maken, en de andere kant is iets minder diep. We gaan deze ruimtes gebruiken voor de spullen waar we nu onze zolder voor gebruiken. De kerstboom, tuinkussens in de winter, koffers, je snapt het wel. We leggen de vloer wel door in deze kasten, en de muren maken we dezelfde latte macchiato kleur als beneden. Hierdoor heb je het wel gelijk netjes. Mochten we in de toekomst e ruimte nodig hebben kan Luuk hier dus nog een kantoor in maken.

Dan is er nog een kamer op deze verdieping, en dat wordt Luuks kantoor en een soort tweede huiskamertje waar we onze oude bank neer gaan zetten en een extra televisie. Hier kan één van ons zich dan ook nog terug trekken als de ander bezoek heeft. Niet dat dat moet, maar soms is die behoefte er wel hebben we in dit huis gemerkt. Sowieso heeft Luuk een kantoor nodig, dus we zochten ook wel echt naar een huis met deze ruimte.

Deze kamer wordt dezelfde latte macchiato-achtige tint als de woonkamer heeft, de deuren en het houten meterkastje wat hier zit lakken we in diezelfde tint. Onze oude bank is donkergroen fluweel, dus dit is best een uitgesproken object in deze ruimte. We moeten even zien hoe we hem verder gaan aankleden. Wellicht een klein salontafeltje, en een grote plant ergens. Misschien ook wel een klein vloerkleed wat we ergens nog vinden, maar we laten het open om te finetunen als we er eenmaal in wonen.

& verder

De komende weken lopen we er zo bij haha. Ik ben heel blij dat Luuk en ik zo’n gelijkwaardige smaak hebben. Ik ben wel degene die de meeste dingen bedenkt als het aankomt op interieur en kleur en Luuk laat me daarin heel vrij gelukkig omdat hij weet hoe leuk ik dat vindt. Als hij het niet mooi vindt, dan zegt hij het uiteraard wel maar we hebben daar nog geen discussies over hoeven te voeren. De plannen maken we dan ook wel echt samen. Er is nog veel te bedenken gaandeweg, maar de grootste gedachten zijn geweest.

We hebben net de sleutel en hopen in oktober te kunnen verhuizen. Ik weet dat er altijd wat gebeurt in een verbouwing waar je geen rekening mee houdt dus ik houd er wél rekening mee dat het uit kan lopen of duurder kan worden dan we nu voor ogen hebben. Ik heb onwijs veel zin om er te gaan wonen, maar ik moet bekennen dat ik niet zo’n zin heb in al het werk wat er voor ons ligt. Natuurlijk worden de specialistische klusjes wel gedaan door vakmensen, maar dan blijft er nog heel erg veel over voor onszelf haha.

We gaan eind augustus ook nog twee weken naar Italië. Niet de beste timing, maar vrienden van ons gaan trouwen, en dan zijn we al zo ver Italië ingereden dat het zonde zou zijn om niet dan een vakantie daar aan te plakken.

Het geeft toch altijd veel stress, een verbouwing en zulke lange to-do lijstjes. Ik focus me daarom zoveel mogelijk op het eind resultaat, een stap-voor-stap mentaliteit en hoe geweldig het gaat zijn om in dit prachtige huis te mogen wonen straks. Ik denk dat het echt heel erg tof gaat worden!

Ik zal straks ook story’s plaatsen tijdens de verbouwingsperiode en deze op mijn profiel in een highlight bundelen. Wil je niks missen van dit proces, zorg dan dat je me op Insta volgt! <3


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi en mijn mini-me Novae. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)