Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Mijn droomhuis

Wat is het toch heerlijk om te fantaseren over een droomhuis. Emmy ging me laatst al voor en nu is het tijd om mijn ideale huis met je te delen. Na zeven jaar in het centrum en bijna vier jaar in een fijne jaren ’30 woonwijk in Zwolle fantaseer ik nu over iets heel anders…


Leestijd

In de natuur

Op dit moment wonen we alweer bijna drie jaar in ons eigen huis in een woonwijk vlakbij het centrum van Zwolle. Hiervoor woonden we middenin het centrum en daar was ik na zeven jaar echt klaar mee: ik wilde meer rust en ruimte. Maar ik wilde wel dichtbij het centrum en het station blijven. Willem droomde wel van letterlijk een hutje op de hei, ik zag dat niet zitten. Ik was bang dat ik me heel alleen zou gaan voelen, dat ik een kluizenaar zou worden. Ik denk dat ik dat destijds goed heb ingeschat: toen we net hier woonden vond ik de drempel om naar de stad te gaan enorm, terwijl het nog geen tien minuten fietsen is. Ik denk dat het toen echt een te grote stap was geweest om echt buitenaf te gaan wonen. Op dit moment wonen we hier met ontzettend veel plezier. We hebben een tuin, ruimte, fijne buren. Elke dag opnieuw geniet ik van de tuin en van het feit dat we dichtbij groen wonen en nog steeds óók dichtbij de stad.

Zoals je weet komen wij graag op Terschelling, en als we op vakantie gaan, zoeken we graag de natuur op. Ik merk dat ik helemaal mezelf word als ik in of vlakbij de natuur ben. Op Terschelling zitten we meestal middenin de duinen en ik laad helemaal op door het groen, door de vogels en de dieren, door de weidsheid. Nu zit ik steeds vaker te denken om te gaan wonen in een groenere omgeving. En dan niet in een groene woonwijk, maar echt meer buitenaf.

Ik heb wel wat eisen aan ‘buitenaf’. Ik wil niet heel ver van de bewoonde wereld wonen, maar ik wil ook geen buren op een paar meter afstand. Tien tot vijftien autominuten naar een centrum vind ik wel ideaal en idealiter zou dat Zwolle zijn, maar ik wil me daar niet op vastpinnen. Helemaal in the middle of nowhere in een bos met kilometers niks, dat zou niet wat voor mij zijn. Ik wil wel graag de drukte op kunnen zoeken, maar wel rust, ruimte en groen willen. Het idee om elke dag wakker te worden met groen om je heen, met fluitende vogeltjes, dat lijkt me zo ultiem. Dat je er niet meer naar hoeft te zoeken, maar dat het gewoon is waar je woont. Ik merk nu aan mezelf dat ik dat langzamerhand wel echt graag zou willen.

Het huis zelf hoeft dan helemaal niet groot te zijn, als we maar lekker veel ruimte rondom hebben. En in de ideale situatie hebben we een schuur die we kunnen ombouwen tot klein gastenverblijf of zo, dat lijkt me ook ideaal.

De details

Een van mijn grote woonwensen is een woonkeuken. Dus een afgesloten ruimte, los van de woonkamer/zitkamer.  Het liefst zou ik een woonkeuken hebben met lekker veel ruimte. Een strakke keuken met kookeiland, veel opbergruimte, rustig qua uitstraling. Een grote inductiekookplaat, twee ovens, een Quooker, dat soort dingen: van alle gemakken voorzien. Qua kleuren en dat soort dingen: daar ben ik nog niet helemaal uit, maar ik zou wel iets met kleur doen in ieder geval. Ik ben nog steeds gek op okergeel, of juist iets met van die mooie donkergroene geglazuurde tegels, mozaïek…

Ik zou er een grote eettafel neerzetten met lekker veel stoelen, ruimte genoeg voor vrienden en familie of om aan te werken. Of om misschien een workshop te geven. Sowieso zou een werkruimte echt fijn zijn, het liefst los van de woning, of met een eigen ingang. Met ruimte voor mezelf om te werken, maar ook om mensen te ontvangen en workshops of trainingen te geven. Zo kan ik mensen ook echt laten meegenieten van onze heerlijke plek.

En verder: veel hout, licht, grote raampartijen, een heerlijke badkamer die modern en fris is en een slaapkamer voor ons die aanvoelt als een hotelkamer. Met een enorm bed, zachte kleuren, zachte stoffen. Een enorme boekenkast…

Qua tuin zou ik het allemaal lekker groen willen met een fijne veranda die een soort buiten-binnen effect heeft. Met een supercomfortabele bank, een buitenhaard, een buitenkeuken misschien? Op meerdere plekken zou ik zitjes creëren zodat je in meerdere hoeken van de tuin kan zitten. Ik vind het nu in de zomer zo heerlijk om in de tuin te leven en daar zou ik de tuin dan ook zeker naar inrichten. Met zoveel gezelligheid dat ik niet eens meer naar binnen zou willen.

Natuurlijk heb ik wat inspiratie opgezocht voor mijn droomhuis…

Wat is het toch heerlijk om zo weg te dromen bij een idee van een fantastisch droomhuis. En ook leuk om te merken hoe die woonwensen door de jaren heen veranderen. Nu woon ik eigenlijk ook al in mijn droomhuis, maar wel mijn droomhuis van vier jaar geleden. En wat nog steeds een ontzettend fijne plek is trouwens, we zoeken niet heel actief naar een andere woning, maar als we iets tegenkomen zou ik niet zomaar nee zeggen… Hoe ziet jouw droomhuis eruit?  


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.