Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Mijn droomhuis inrichten

Ik heb je nog niet lang geleden laten zien hoe mijn huis er nu uit ziet, waar ik nog geen jaar woon. Ik kreeg veel de vraag: ‘Is dit nu je droominrichting?’ Vandaag neem ik je mee in het huis van mijn fantasie, we gaan mijn droomhuis eens even inrichten!


Leestijd

Droomhuis

Dit artikel verscheen al eerder maar toen waren de borden niet zichtbaar. We hopen natuurlijk dat het nu wel goed gaat!

Back to business: begrijp me niet verkeerd. Ik ben ontzettend happy in mijn huidige huis, en ik ben heel dankbaar dat ik heb wat ik heb. Ik heb mijn huis nu ingericht met de middelen die ik had, en heb er ook wel een budget op moeten bewaken. Je kunt hier het artikel over mijn huidige huis nog even checken!

Als je het hebt over een droomhuis inrichten, dan hebben we het natuurlijk over een budgetloze fantasie waarbij alles mogelijk is. In die fantasie neem ik je nu mee, maar ik houd het enigszins ‘realistisch’ over wat wellicht mogelijk zou zijn over een aantal jaren.

Beginnend met het huis zelf, daar zijn natuurlijk ook wensen. Ik heb nooit de behoefte gevoeld om een villa te wonen. Ik vind het prima als er overal genoeg ruimte voor is, maar ik hoef geen kamers over te houden. Ik woon nu in een huis met 3 slaapkamers, en voor 2 personen is dat meer dan genoeg. Ik heb een kamer vol met kasten en een kamer die dient als waskamer. Een groot huis moet je ook allemaal maar schoon zien te houden en te onderhouden, evenals een tuin die veel onderhoud behoeft.

Ideaal gezien, vanuit de fantasie, zou ik graag het volgende toe willen voegen aan wat er nu is:

  • Een home gym
  • Een mooier aangelegder tuin
  • Een keuken waar je ook een ontbijtplekje hebt
  • Een grote eettafel waar je met 10 mensen aan kan zitten
  • Een grotere badkamer met spa gevoel
  • Een kantoor

Dit klinkt als veel, maar als je het kantoor combineert met een kastenkamer, een gym maakt in de achtertuin in een apart gebouw/schuurtje, dan valt het nog mee. Allemaal hartstikke luxe natuurlijk, maar niet ondenkbaar.

Ik zou het liefst aan de rand van de stad wonen, waar je nog wel op de fiets overal naar toe kan, maar ook zo de natuur inloopt. Iets wat hier in Twente ook vrij haalbaar is.
Om gelijk die vragen die tackelen, ja ik wil wel graag in Hengelo en omgeving blijven wonen. Ik vind het hier heel prettig wonen, en een groot voordeel is ook dat het hier gewoon betaalbaarder is om te wonen. Hierdoor houd je meer geld over voor leuke dingen, maar krijg je ook meer waar voor je geld. Je betaald in Hengelo en omgeving (is natuurlijk heel lokaal locatie afhankelijk) ongeveer een kwart per vierkante meter in verhouding tot wat je in Amsterdam betaalt. Waar je in Amsterdam een gemiddeld appartement koopt, koop je in Hengelo een ruime hoek- tot vrijstaande woning. Hier wonen onze vrienden (de meeste dan) en onze familie (afgezien van mams) en kennen we alle weggetjes en plekjes. Klinkt conservatief, maar je hebt toch automatisch binding met waar je bent opgegroeid. En Twente, tja… een cultuurtje op zich waar je je ook niet zo snel los van maakt, en in mijn geval, wil maken.

Mijn smaak in interieur is vrij over the top. Ik kies niet snel voor 1 focus punt maar ik maak van alles een focus punt. Dat ga je dan ook terug zien in de Pinterest borden die ik voor je heb gemaakt per kamer!

Badkamer

Waarom ik begin met de badkamer? Omdat dit de kamer bij uitstek is waarvan ik DROOM om dit ooit zelf te mogen ontwerpen. Ik heb nog nooit een huis gekocht, dus redelijk automatisch ook nog nooit een huis verbouwd. Waar mijn nieuwbouw appartement een ruime nieuwere badkamer had, heeft mijn huidige huis uit 1941 een klein badkamertje waar je echt alleen maar in kunt douchen en je gezicht kunt wassen. Het is prima voor nu, en als het moet dan red ik me hier echt heel dankbaar mijn hele leven mee. Maar toch, het lijkt me heerlijk om een ruime badkamer te hebben met een spa/hotel/hamam gevoel. En in een badkamer vind ik dat je ook best een beetje brutaal mag zijn. Die mening wordt maar weinig gedeeld, want ik zie overal mensen kiezen voor witte badkamers met antraciet tegels op de vloer. Hartstikke netjes en tijdloos natuurlijk, maar daar ben ik niet naar op zoek.

Ik zoek een badkamer met het gevoel van een Marrokaanse hamam. Het liefst ook met de constante geur van de Rituals Hamam geurstokjes. Ik wil handgebakken turqoise tegels, gouden kranen, oosterse puntbogen, houten afwerkingen, tegels met een printje, een ruime douche waar je met z’n tweeën in kunt, wellicht ook een bad. Ja, doe ook maar een bad. Twee wasbakken met een eigen spiegel en hét perfecte licht om make-up mee aan te brengen. Wellicht ook een rustgevend muziekje als je de deur inloopt? Dimbaar licht? In ieder geval ook kastruimte voor handdoeken. Als je eens wist hoe vaak ik nu vergeet een handdoek te pakken en dan naakt, nat en koud over de overloop huppel…

Oké, die puntbogen zijn misschien een beetje wild als het een badkamer is van Nederlands formaat en die tegels hoeven echt niet persé handgebakken te zijn. En hey, ik wil zelfs dat muziekje wel loslaten bij het openen van de deur. Maar los van dat, moet dit toch haalbaar zijn? Ik blijf hier in ieder geval in geloven, die turquoise hamam komt er ooit. Hieronder mijn moodboard!

Slaapkamer

Voor de slaapkamer heb ik in mijn huidige huis gekozen voor heel donkerblauw met oud roze. Hoewel ik de kleurencombinatie nog steeds mooi vind, is het niet passend voor de ruimte dat het nu is. Inmiddels heb ik hem zandkleurig geschilderd, waar ik super blij mee ben! Dit zie je vast terug in een van de maand overzichten 🙂

Mijn perfecte slaapkamer zou iets groter zijn, zodat er ook meer ruimte is om gewoon even te relaxen, of om je terug te trekken als de ander beneden met vrienden zit. Ook voor je ruimtelijke gevoel vind ik een ruime slaapkamer wel heel prettig. Het liefst zou ik een doorgang zien naar een grote inloopkast/kastenkamer en vanuit die kamer weer naar de badkamer. Ik houd heel erg van dat soort doorloopjes, waardoor een huis voor mij flowt.

De stijl van mijn ideale slaapkamer zou bohemian zijn, romantisch en licht. Ik weet nu dat een donkere slaapkamer niet voor mij werkt. Ik vind het heerlijk om wakker te worden van het licht, en de ruimte moet rust, warmte, geborgenheid, romantiek, gezelligheid en frisheid uitstralen. Planten in de slaapkamer vind ik heel mooi, maar niet recht naast het bed. Ik zie mezelf al proesten midden in de nacht met een halve varen in mijn smoel. Of erger, een cactus.
Riet, rotan, een hangstoel, houten balken, en glad afgewerkte muren. Zo’n stenen loftmuur vind ik hartstikke tof, maar niet als daar steeds stof vanaf valt in mijn bed. Mijn slaapkamer moet schoon en fris voelen.

Waskamer

Dit heb ik nu ook, en ik wil niet meer zonder. Het liefst zit hij vast aan de kastenkamer/inloopkast welke dan weer vast zit aan de badkamer zodat je ook snel alle schone was weer op kunt bergen. Ik vind het zo prettig om dat droogrek in ieder geval niet te hoeven zien, en als er even een mand staat met handdoeken die nog gevouwen moeten worden kan ik ook de deur dicht trekken en voor een korte periode fantaseren dat de kaboutertjes het wel voor me gaan doen.

Nu heb ik de wasmachine beneden, de droger in de schuur, en in mijn waskamer de wasmanden, een kast met handdoeken, en kasten met pyjama’s, beddengoed, beautyproduct-overschot etc. en een droogrek.

Ideaal gezien zou ik in deze kamer de wasmachine en droger hebben staan, de wasmanden, een droogrek, een kast voor wasmiddel, een plek om prettig te vouwen en dergelijke en een nette plek voor een strijkplank die je niet steeds op hoeft te zetten. Alles wat met was te maken heeft bij elkaar. Grotendeels haalbaar, vind ik zelf haha.

Wat me opvalt is dat veel waskamers op Pinterest een wasbak hebben, een halve (voor mijn begrippen hele) keuken zelfs. Wat doet men met al deze ruimte vraag ik me af? Wat zit er in al die kasten en waarom was je op die specifieke plek je handen? Na het graaien in een vieze onderbroek van je kleuter?

Qua stijl mag mijn ideale waskamer wel rustig blijven. Wit met hout en een hintje ijsblauw. Lekker Scandinavisch meets Japanse rust. Want ik wordt alles behalve rustig van wasgoed.

Kastenkamer

Dan de kastenkamer a.k.a the walk-in closet. Ik heb nu één van de slaapkamers omgetoverd tot kastenkamer/beautykamer. Hier kleed ik me aan en doe ik mijn haar en make-up. De muren zijn olijfgroen en de kasten zijn wit met hout. We hebben er een kast bij gekocht voor Luuk, in dezelfde stijl. Hierdoor hebben we straks twee wanden helemaal bedekt met kasten. Ik vind het heerlijk om overal een plekje voor te hebben. Eigenlijk vind ik dit al heel wat, en kan ik me bijna niet voorstellen dat ik ooit weer ruimte heb (mocht er ooit gezinsuitbreiding komen, en nee dat is nu nog niet aan de orde voordat die discussie losbarst haha) dan heb je niet snel een kamer zomaar helemaal over. Van dat formaat ook nog eens.

In dit geval gaan we uit van de ideale situatie en heb ik dat dus lekker wel. Een hele grote zelfs. Helemaal vol met kasten, van vloer tot plafond gevuld met ruimte waarin ik al mijn kleding kan uitstallen en sorteren op kleur, soort en doeleinde. Plekjes voor accessoires (die ik akelig weinig gebruik afgezien van tassen), giga spiegels voor de beste OOTD (outfit of the day) selfies, en natuurlijk een mooie fluwelen fauteuil waar ik op kan neerstrijken. Al kijkend naar deze storageporn. Oh, en zo’n eilandje in het midden, doe die ook maar. Ik zou het liefste wel overal kastdeurtjes voor willen hebben, want open kasten geven me onrust. Een paar planten geven het denk ik wel een wat meer organisch gevoel, die zie ik op Pinterest nog niet veel voorbij komen in kastenkamers.
Qua kleuren mag dit lekker rustig blijven, er gebeurt waarschijnlijk al genoeg in die kamer. Wit met hout, wellicht een hintje oudroze.

Keuken

En nu dan maar eens naar beneden (in mijn hoofd waren de vorige kamers allemaal boven), en dan beginnen we in de keuken. Waar andere vrouwen dromen van een geweldig grote keuken waar ze lekker uitgebreid in kunnen koken droom ik er vooral van dat iemand anders dat koken dan voor me doet. Dat zal er wel niet inzitten want Luuks chefskills stijgen niet boven die van mij uit geloof ik. Toch is het natuurlijk wel heel prettig om overal een plekje voor te hebben. Om alle apparatuur tot je beschikking te hebben, genoeg kastruimte, genoeg werkruimte, en er een plek van te maken waar je ook kunt leven. Ik merk dat ik bij vriendinnen snel aan de keukentafel ga zitten als ik langskom voor thee. Bij mij is dat anders, want ik heb de eettafel in de woonkamer staan, en dan plof je toch eerder op de bank. Een plekje om rustig te ontbijten in de keuken lijkt me dan ook heerlijk. Nu is de keuken een smalle ruimte, met alleen écht keuken.

Het lijkt me geweldig om een keuken te hebben die meer onderdeel is van het totale interieur. Met veel hout voor een organisch gevoel en natuurlijk ook weer ergens een mooie print tegel. Wellicht als backsplash of op de vloer. De keuken mag van mij kleurrijk zijn, maar er moet wel een focus gekozen worden anders wordt het een rommeltje. En rommelige keukens vind ik maar niks.
Het lijkt me mooi om de bovenkastjes weg te kunnen laten, en hier mijn mooiste serviesjes op robuuste houten planken te kunnen etaleren. Wel ver weg van het fornuis, anders komt er zo’n vettig laagje op.

Woonkamer

Eigenlijk is dit het lastigst om in een moodboard te stoppen, want de woonkamer is voor mijn gevoel de plek waar je je stijl echt laat gelden. Omdat mijn stijl niet echt in een hokje is te stoppen, is het lastig te bepalen wat er nu allemaal op dat Pinterestbordje komt. Het ligt natuurlijk ook heel erg aan het soort huis, het feit of je de keuken er ook bij betrekt en de grootte van de ruimte. Maar in dit geval laat ik je zien waar mijn hart gewoon wat sneller van gaat kloppen.

Overdaad, kleur, rijke materialen, gekkigheidjes en bijzonderheden, veel organische materialen zoals hout, planten en rotan. Allemaal zaken die terug zouden komen in mijn ideale woonkamer. Als je de stijltjes van interieur in het hotel bekijkt waar Jane van Jane The Virgin werkt (Netflix serie) dan weet je wel ongeveer de mate van overdaad en kleur die ik bedoel.
Ik heb in mijn huidige woonkamer een flamingo roze wand, en hierdoor weet ik wel dat ik nooit meer een witte woonkamer wil. Kleur is zo leuk om mee te spelen en het doet zoveel voor de ruimte. De roze wand was mijn startpunt, en toen ik besloot daar een donkergroene fluwelen bank voor te zetten kreeg je gelijk een rode draad. Ik denk dat wanneer ik nu weer een huis in mocht richten ik absoluut weer voor een flamingo roze wand zou kiezen. Wellicht achter de eettafel zoals je hier op het bord op een van de foto’s ziet. Diezelfde foto was voor mij de inspiratie om hier voor te kiezen in dit huis. Een geprint behang vind ik ook heel erg gaaf, maar omdat ik zo graag uitpak met accessoires in huis is dat snel te druk. En ik noem niet snel iets te druk! Ik wordt heel gelukkig van onderstaande plaatjes.

Tuin

De tuin is denk ik misschien wel het meest lastige te realiseren naar een droomtuin. Dit vooral omdat het naast heel veel geld, ook veel onderhoud en wellicht zelfs een tuinarchitect vergt. Aangezien er op dit moment een stervende pannenkoekplant in mijn woonkamer staat (onsterfelijk was mij beloofd), vermoed ik niet dat ik een duur aangelegde tuin in leven zal kunnen houden. TOCH ga ik even door met fantaseren. Want ergens moet er natuurlijk heus wel een middenweg te vinden zijn.
Ik droom van een tuin met Ibiza/Mediteraanse/Marrokaanse invloeden. Bohemian, romantisch, sprookjesachtig, kleurrijk. En ik zat te denken, als je van je die kekke tegels hebt, kun je daar best een soort Marrokaans vijvertje mee maken. Moet te doen zijn. Zal ik wel onderschatten haha. Wat ik ook heel cool vind is dat mensen met verf een soort patroon op de tegels schilderen. Dit geeft de hele tuin een instant make-over! Dit is in principe ook mogelijk in elke Hollandse tuin. Natuurlijk weer hout, grote fluffy kussens, bewerkte lantarens, sprookjesachtige bomen en planten, het liefst een vijver (of waterval maar ik wil niet te hard van stapel lopen) en misschien wel een zwembad. Natuurlijk krijg ik altijd het argument dat er in Nederland te weinig dagen zijn om te zwemmen, en dat een verwarmd zwembad slecht is voor het milieu en een gewoon zwembad ook teveel water kost. Maar toch, lijkt me verdorie heerlijk. Dan wel met leuke tegels hè, niet zo’n saaie blauwe.

Homegym

Toen dit artikel eerst online kwam zei ik dit: En dan ergens in de tuin een apart gebouwtje waar een gym in zit. Luuk en ik zijn aan het nadenken om het hier in de schuur serieus te maken, en dan een apart schuurtje te bouwen voor de fietsen en klusspullen. Het lijkt ons zo heerlijk om niet te hoeven dringen om een squatrack en minder tijd kwijt te zijn aan het vervoer van en naar de sportschool toe. Ook leuk om daar met vrienden dan aan de slag te gaan, zo maak je er een gezellig momentje van. Op zich is het best te doen qua geld, als je een beetje spullen bij elkaar haalt op Marktplaats, en er dus niet zo’n chique gebouw voor neerzet als op onderstaande foto’s. Je hebt niet veel nodig om heel veel verschillende oefeningen te kunnen doen, en eigenlijk je hele lichaam te trainen. Vergt alleen wel wat creativiteit. Zo’n chique zen gebouwtje met klimaatbeheersing is natuurlijk wél de droom, dus die laat ik je even zien.

Inmiddels hebben we daad bij woord gevoegd en hebben we inderdaad een tweede schuurtje erbij gemaakt voor de fietsen en de scooter, en hebben we van het bestaande schuurtje een mini gym gemaakt. Op het moment dat ik dit schrijf hebben we alleen nog het schuurtje geschilderd, er een andere vloer in gelegd en een squatrack. Maar begin juni komt de rest van de gewichten en dan kunnen we al heel wat thuis doen! Uiteraard ziet het er allemaal niet zo smooth uit als op mijn Pinterest bord, maar ik ben al super dankbaar dat het überhaupt kan!

Ik hoop dat je het leuk vond om te zien wat mijn droominrichting is. Natuurlijk zijn er heel wat meer kamers te bedenken, en kun je altijd uitbundiger dromen. Voor mij werkt dromen toch altijd het prettigst als ik het binnen bepaalde realistische perken houd zodat ik goed kan visualiseren en dit uiteindelijk wellicht ook waar kan maken.

Nogmaals, het is dromen, iets wat we allemaal doen. Het betekent niet dat ik niet dankbaar ben voor de manier waarop ik nu woon, of dat ik dat niet mooi vind. Ik ben heel gelukkig in mijn/ons huisje en heb als mens niet een droomhuis nodig om gelukkig of blij te zijn.

Als je één ding mag kiezen, wat moet er dan absoluut in jouw droomhuis komen?


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi. Verder ben ik ook GEK op ander lekker eten en ook op iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)