Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Inspiratie voor een nieuwe keuken

Ik weet niet wat het is, maar het kriebelt. Ik kocht in oktober een nieuwe kast voor in de woonkamer en sindsdien wil ik het hele huis op de schop. Beetje overdreven, maar ik wil vooral echt graag een andere keuken. De keuken die we nu hebben mankeert vanalles en is qua looks ook niet onze smaak. Nu ik heb besloten dat er een nieuwe keuken komt (de vraag is wel wanneer) ben ik inspiratie aan het opdoen. En ik weet al wel wat ik mooi vind…


Leestijd

Onze keuken ziet er op zich best prima uit. Toch? Simpel, strak, wit. Er lijkt niet te veel mankeren, maar schijn bedriegt 😉 Zo begaf onze oven het laatst en onze koelkast heeft ook ernstige kuren. De deur sluit niet goed, het lampje is kapot en hij koelt ook niet al te best meer. Dus dat zijn gewoon apparaten die vervangen moeten worden. Onze vaatwasser doet het goed, maar is niet goed gemonteerd waardoor deze voorover kiept als de lades uitgeschoven zijn. Gewoon irritant natuurlijk. Geen drama’s, wel matig.

Verder zitten er vrij veel beschadigingen op de deurtjes en lades, hangt het hier en daar wat scheef en dan dat aanrechtblad… Het is van kunststof en alles trekt erin. Koffie, rode wijn, tomatensaus, bietensap… alles zorgt meteen voor een vlek die er lastig uit te krijgen is. Totaal onpraktisch en ik stoor me er sinds dag één aan. Daarnaast vind ik de indeling niet praktisch, die zou ik heel anders doen. De koelkast niet voor het raam, bijvoorbeeld. En wat meer opbergruimte in de vorm van een ‘bovenkastje’ of planken.

Al met al: niet tevreden. En nu wil ik er wat mee. Hoe snel, weten we nog niet. Het is nu vooral inspiratie opdoen en eens kijken hoeveel zoiets zou gaan kosten. We zoude ook best alleen frontjes kunnen vervangen en een ander aanrechtblad nemen, maar dan wil ik óók een andere kookplaat (inductie in plaats van gas), een andere afzuigkap (deze is al kapot sinds we hier wonen) en ga zo nog maar even door. Dus: van mij mag het nieuw. In ieder geval. Dat wil ik graag.

Dit komt natuurlijk niet echt in de buurt van hoe ons huis er uitziet, dus dit valt af 😉 Maar gezien ik nergens mooi rechtenvrij keukenbeeld kan vinden, maar even zo. Hieronder het Pinterest-board vol inspiratie.

Een terugkerend thema in mijn bord is wel donker. We hebben nu witte kastjes en ik zou wel zwart of donkergroen willen. Tegels vind ik ook erg leuk, die tot een plank of kastje lopen. Ik zou niet de hele keuken vol kastjes willen, maar wel iets meer opbergruimte dan nu en die planken die je telkens terug ziet komen vind ik ook leuk. Wel open, dus er kan niet teveel op. Dat wordt rommelig en dat vind ik dan weer niet wat. Ruimtegebrek is wel een issue, het liefst zou ik de keuken een stukje uitbouwen, maar ja, dat vind ik wel echt een grote operatie… Lijkt me wel fanntastisch. Maar ook een drama. Verbouwen! Argh 🙂 Wel iets om te overwegen, we hebben het er al wel vaker over gehad, maar dan wordt het prijskaartje natuurlijk ook totaal anders.

We hebben een eikenhouten vloer en de combinatie van hout met mat zwart of mat donkergroen zie ik wel zitten. Maar donkergroen is lastig: ik zou eerder iets neutralers kiezen voor wanneer dit huis ooit de verkoop in gaat. Dan is groen wel wat specifiek en een keuken vervang je natuurlijk niet zomaar. Maar mooi is het wel…

Volgens mij ben ik er dus al wel uit 😉 Grappig hoe dat veranderd, een paar jaar geleden was ik zeker voor een witte keuken gegaan. Volgens mij moeten we binnenkort eens een beetje gaan oriënteren bij keukenzaken, nog nooit gedaan… Best spannend, eigenlijk! Hoe ziet jouw droomkeuken eruit?


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.