IKEA x HAY

De meeste interieurjunkies weten het al: de IKEA x HAY collectie ligt nu in alle IKEA’s. De Zweedse meubelgigant waar we allemaal zo gek op zijn is een samenwerking aangegaan met het Deense designmerk HAY. Een merk waar ik minstens zo weg van ben. Het resultaat mag er zijn, net als de prijzen!


Leestijd

Vorig jaar werd al bekend gemaakt dat de twee Scandinavische merken met elkaar zouden gaan samenwerken en heel veel mensen keken reikhalzend uit naar de collectie. HAY staat bekend om hun strakke, functionele en minimalistische design, wat natuurlijk heel goed samengaat met IKEA. Beide merken geven veel om het esthetische aspect, maar minstens zoveel om het functionele. HAY heeft wat betaalbare items, maar voor veel dingen moet je wat langer doorsparen. Met deze collectie met IKEA is dat aspect geen probleem: alles is erg betaalbaar.

De sfeerbeelden spraken mij al enorm aan en ik word ook heel blij van de daadwerkelijke collectie. Er zitten enorm mooie grotere meubels bij zoals slaapbanken en kasten, maar ook erg veel leuke kleine accessoires in de stijl van HAY. Zie hieronder een groot deel van de collectie.

Deze week kom ik er niet aan toe om naar IKEA te gaan, maar gelukkig is een deel online te koop! Ik ga wel snel even naar de IKEA hier in Zwolle om alles even in het echt te bekijken – ik ben erg benieuwd naar hoe alles aanvoelt. Ik vind die blikken in ieder geval erg leuk en wat is die slaapbank mooi! Het is dat ik er echt geen nodig heb, maar als ik nu een slaapbank uit zou moeten kiezen, wist ik het wel.

Ik ben erg enthousiast over deze collectie en ga zeker snel even in de winkel kijken. Heb jij iets gezien wat je hebben wilt? Wat vind je van de collectie?


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

Gerelateerde artikelen

36 reacties
 1. Petra

  Ik vind het een hele leuke collectie! echt een mooie samenwerking tussen Hay en Ikea!

  Ik ben benieuwd of jij nog mooie dingen gaat kopen van deze collectie. Heb je al items gezien die je wil hebben?

 2. Annet

  Leuk zeg, ik had deze samenwerking nog niet voorbij zien komen.
  Jammer dat ze geen textiel hebben, ik vind de dekbedovertrekken, theedoeken en kussen van Hay heel leuk.

  • Annet

   Kijk net op Ikea site en er zijn dus ook kussens en plaids!! 🙂

 3. Cindy

  Nu nog de barkrukken :O

 4. Lisanne

  Die spiegeltjes zijn leuk! Maar ehhh, je komt er niet aan toe om naar Ikea te gaan maar je gaat er wel snel even naar toe om het in het echt te bekijken? Lees ik het niet goed of snap ik het niet goed?

  • Cynthia Schultz

   Ik kom er deze week niet aan toe. Waarschijnlijk ergens in de komende weken wel 🙂

 5. Emma

  Is de collectie permanent of tijdelijk?

  • Amelie

   Tijdelijk

 6. Yolanda

  Ik ben ook dol op Hay en vind de staande lamp echt te gek! Ook de accessoires en stoelen vind ik gaaf.

 7. Bo

  Ik vind dit meer mooi in een catalogus, padt niet bij echt bij een bruikbaar leven merk ik.

 8. Kim

  Ik vind het eigenlijk 3x niks. Ik vind het er een beetje goedkoop uitzien. Ik ben altijd wel gek op de geurkaarsen van IKEA, maar de meubels vind ik vaak wat te basic.

 9. Anton

  Waarom staat hier niet bij dat het een advertorial is? Ik vind het een ongeloofwaardig positief verhaal.

  • Heleen

   Soms kan iemand ook heel positief zijn over iets, zonder dat het gesponsord is hè 🙂
   Misschien is het niet jouw smaak, maar als Cynthia dit heel erg mooi vindt, dan kan dat toch gewoon?

   Gek eigenlijk dat meerderen denken dat dit gesponsord is. Terwijl een positieve review van een beauty product helemaal geen vragen oplevert.

  • Eva

   Ik dacht ook aan een gesponsord artikel maar ben blij verrast!

  • Cynthia Schultz

   Het is niet gesponsord, dan zou dat erbij staan.

  • Anton

   Het leest echt als een advertorial…………. Wellicht goed om te weten voor komende artikelen.

 10. Sija

  Oh wat zitten er weer leuke dingen tussen! Die stellingkast vind ik heel mooi en ook de set met krukjes.

 11. Hilde

  Niet mijn smaak, veel te strak, ik houd meer van dat landelijke, zoals de style Riviera Maison wat ik in huis heb.. Die staande zwarte lamp vind ik wel heel mooi, die ga ik onthouden voor als leeslampje.

 12. Julie Tina

  Bepaalde accessoires vind ik wel mooi zoals de vazen 🙂 Het overige vind ik vaak toch te minimalistisch en te strak. Meubels moeten voor mij comfort en gezelligheid uitstralen, maar ieder zijn smaak natuurlijk 😉

 13. Sophia

  Je komt er niet aan toe om naar Ikea te gaan maar gaat even snel naar Ikea in Zwolle? Wat een slecht stuk. Lekker geld binnenharken en niet eens de moeite doen om even een goed stukje tekst te schrijven.

  • Sanne

   Joh, neem anders nog een fles azijn. Wat een zure reactie! Het is niet eens een gesponsord bericht. Ze heeft de moeite genomen een aantal artikelen uit te lichten, waarin ze vertelt of zij het mooi vindt. Niets meer dan dat.

   Leuk artikel Cynthia, ik ben ook heel benieuwd naar de gehele collectie! Mocht je nog wat leuks vinden in een van de winkels, schrijf je er dan een vervolg op?

   Groetjes, Sanne

 14. Vera

  Ik denk dat dit echt voor de liefhebber is. Het is allemaal wel erg strak en die bank lijkt me nou niet echt comfortabel.

 15. marije

  Super gave samenwerking. Hele mooie artikelen

 16. Liset

  Leuk dat Ikea designer met betaalbaar combineert. Dat is altijd fijn! Hay is niet helemaal mijn smaak, maar ik moet zeggen dat ik de stellingkast wel heel erg leuk vind!

 17. M

  Absoluut niet mijn smaak maar ik kan het design waarderen, wel grappig en speels. Sommige items doen me een beetje aan tupperware denken? 😛

 18. Martine

  Ben ik de enige die zo’n minimalistische bank best mooi maar totaal niet comfortabel vind? Ik zie mezelf daar alleen maar netjes rechtop op zitten, terwijl ik toch wel graag hang/lig/onderuit zak op mijn bank.

  • Claudia

   Haha, ik heb precies hetzelfde! Het staat mooi maar zit vaak voor geen meter 🙂

 19. Gerry

  Hoi. Waar vind ik of deze revieuw gesponcerd is of niet?

  • Suuz

   Ge’wat?

 20. Ingrid

  Ik vind het eigenlijk gewoon ok. Niet echt iets bijzonders. Sommige accessoires vind ik dan weer wel leuk, maar de rest zou met niet echt kunnen bekoren. 🙂 Uiteraard is het een kwestie van smaak en kan ik me wel voorstellen dat er mensen juist wel lyrisch worden van deze collectie 🙂 Ikzelf ga niet speciaal hiervoor naar de Ikea. Sowieso kom ik daar niet graag omdat ik het daar veel te druk vind en veel te vol vind staan 😉

 21. Sacha

  De lamp! Precies wat ik zoek als lamp om te lezen als ik op de bank zit.

 22. Angela

  Ik vind het wel heel strak hoor! Sommige dingen, als de boekenkast. de spiegel en het tafeltje doen mij aan de spullen van Zuiver denken.

 23. Edith-Sofia

  Wauw wat een mooie producten! Ik ben helemaal weg van de stelling kast !