Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Hakken & klussen met Jeroen: deel 3

Drie weken geleden las je het tweede deel van Hakken & Klussen met Jeroen, waarin je de verbouwing van het huis van Jeroen in het centrum van Deventer kan volgen. In drie weken zijn er weer heel veel stappen gezet, sterker nog: het is bijna af!


Leestijd

Lees hier deel 1 en lees hier deel 2 van Hakken & Klussen met Jeroen.

Oké, ik geef het toe; vét een week te laat met deel 3! Maar trust me, de laatste loodjes wegen echt het zwaarst! We zijn nu bijna twee maanden verder sinds de start van de gehele verbouwing van mijn eerste, eeuwenoude koophuisje. Ik moest wel even de blog van drie weken geleden bekijken om te zien waar we ook al weer gebleven waren. Maar: wauw, wat een verschil in drie weken! De foto’s van toen lijken totaal niet meer op hoe het huis er nu uit ziet. Één woord stond centraal in de laatste weken van de verbouwing: afwerken!

Zo was de stukadoor nog niet geweest, die mannen verrichten echt wonderen. Ook hebben we de nieuwe badkamer geregeld en gevoegd, is al het sanitair geïnstalleerd en verreweg het grootste verschil met drie weken geleden is de gietvloer! Dat was toch wel één van mn grootste wensen als ik ooit mn eerste koophuis zou vinden, een gietvloer! en wow! wat is ie goed gelukt. Ik merkte via Insta al dat het veel vragen bij jullie opriep hoe in vredesnaam een gietvloer in zo’n oud, scheef huis, op een houten ondervloer gegoten kan worden.

Hier goed op een rijtje hoe het is gedaan:

  • Als eerste leg je op de vloer underlayment platen die je ontzettend vast schroeft
  • Deze kit je rondom af
  • Deze behandel je voor zodat het hout minder zuigende werking krijgt
  • Dan worden de gleuven gedicht met een elastisch goedje, tegen scheuren
  • Dan komt de eerste epoxylaag erop
  • Nog een gegoten tussenlaag voor een strak eindresultaat
  • Daarna komt de afwerk gietlaag erop welke in eerste instantie nog glimt
  • Als laatste wordt deze gelakt met een matte afwerklaag welke in gebruik nog matter zal worden.

Het is echt bizar hoe één element als de vloer een oud huis in één klap een moderne uitstraling kan geven. 

Beneden moeten de scheve wanden wel afgewerkt worden met plinten, ik heb voor hoge gekozen omdat ik de uitstraling erg bij een oud huis vind passen. Dat de muren onderaan suuuuperslecht, oud en verrot waren laten we maar even achterwege…

Als keuken heb ik gekozen voor het nieuwste model van KVIK, de Prato. Prachtig qua design met de strakke lijnen. Deze werd een week geleden op een grote pallet aangeleverd en ging ik zelf in elkaar zetten (samen met m’n handige broer). Voor m’n werk zet ik bijna wekelijk kastjes in elkaar dus ik dacht: dit kan ik! We gingen voortvarend te werk want de basis stond binnen een uurtje. Daarna werd het steeds lastiger aangezien een keuken uit mega veel onderdelen bestaat en KVIK het een spannende twist vond er geen gebruiksaanwijzing bij te doen. Maar goed, het is gelukt, hij staat! Alleen nog afstellen, tegelen, kitten en de afzuigkap ophangen. 

Aankomende woensdag komt toch echt de dag dat ik verhuizen mag. Best wel zin in! Toch ook wel gek om een heel fijn appartement achter te laten waar ik jaren met veel plezier heb gewoond. Gelukkig gaat een er goede vriendin van me wonen dus ik mocht er nu nog een weekje blijven logeren en ik zal er altijd op bezoek blijven komen. 

De inrichting is natuurlijk de laatste stap, hier ga ik nu hard mee aan de slag… Dat is m’n vak, dus ik kan niet wachten! Natuurijk heb ik al best vele mooie meubels uit mn oude huis, maar ik kan niet beloven dat er niks nieuws bij komt, haha! Naast m’n gietvloer was een houtkachel ook een langgekoesterde droom die in dit huis ook uit is gekomen, dus wat mij betreft mag de zomer nog wel even uitblijven. In mijn volgende update zal ik het hele interieur aan jullie laten zien! Tot snel!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.