Hakken & klussen met Jeroen: deel 3

Drie weken geleden las je het tweede deel van Hakken & Klussen met Jeroen, waarin je de verbouwing van het huis van Jeroen in het centrum van Deventer kan volgen. In drie weken zijn er weer heel veel stappen gezet, sterker nog: het is bijna af!


Leestijd

Lees hier deel 1 en lees hier deel 2 van Hakken & Klussen met Jeroen.

Oké, ik geef het toe; vét een week te laat met deel 3! Maar trust me, de laatste loodjes wegen echt het zwaarst! We zijn nu bijna twee maanden verder sinds de start van de gehele verbouwing van mijn eerste, eeuwenoude koophuisje. Ik moest wel even de blog van drie weken geleden bekijken om te zien waar we ook al weer gebleven waren. Maar: wauw, wat een verschil in drie weken! De foto’s van toen lijken totaal niet meer op hoe het huis er nu uit ziet. Één woord stond centraal in de laatste weken van de verbouwing: afwerken!

Zo was de stukadoor nog niet geweest, die mannen verrichten echt wonderen. Ook hebben we de nieuwe badkamer geregeld en gevoegd, is al het sanitair geïnstalleerd en verreweg het grootste verschil met drie weken geleden is de gietvloer! Dat was toch wel één van mn grootste wensen als ik ooit mn eerste koophuis zou vinden, een gietvloer! en wow! wat is ie goed gelukt. Ik merkte via Insta al dat het veel vragen bij jullie opriep hoe in vredesnaam een gietvloer in zo’n oud, scheef huis, op een houten ondervloer gegoten kan worden.

Hier goed op een rijtje hoe het is gedaan:

 • Als eerste leg je op de vloer underlayment platen die je ontzettend vast schroeft
 • Deze kit je rondom af
 • Deze behandel je voor zodat het hout minder zuigende werking krijgt
 • Dan worden de gleuven gedicht met een elastisch goedje, tegen scheuren
 • Dan komt de eerste epoxylaag erop
 • Nog een gegoten tussenlaag voor een strak eindresultaat
 • Daarna komt de afwerk gietlaag erop welke in eerste instantie nog glimt
 • Als laatste wordt deze gelakt met een matte afwerklaag welke in gebruik nog matter zal worden.

Het is echt bizar hoe één element als de vloer een oud huis in één klap een moderne uitstraling kan geven. 

Beneden moeten de scheve wanden wel afgewerkt worden met plinten, ik heb voor hoge gekozen omdat ik de uitstraling erg bij een oud huis vind passen. Dat de muren onderaan suuuuperslecht, oud en verrot waren laten we maar even achterwege…

Als keuken heb ik gekozen voor het nieuwste model van KVIK, de Prato. Prachtig qua design met de strakke lijnen. Deze werd een week geleden op een grote pallet aangeleverd en ging ik zelf in elkaar zetten (samen met m’n handige broer). Voor m’n werk zet ik bijna wekelijk kastjes in elkaar dus ik dacht: dit kan ik! We gingen voortvarend te werk want de basis stond binnen een uurtje. Daarna werd het steeds lastiger aangezien een keuken uit mega veel onderdelen bestaat en KVIK het een spannende twist vond er geen gebruiksaanwijzing bij te doen. Maar goed, het is gelukt, hij staat! Alleen nog afstellen, tegelen, kitten en de afzuigkap ophangen. 

Aankomende woensdag komt toch echt de dag dat ik verhuizen mag. Best wel zin in! Toch ook wel gek om een heel fijn appartement achter te laten waar ik jaren met veel plezier heb gewoond. Gelukkig gaat een er goede vriendin van me wonen dus ik mocht er nu nog een weekje blijven logeren en ik zal er altijd op bezoek blijven komen. 

De inrichting is natuurlijk de laatste stap, hier ga ik nu hard mee aan de slag… Dat is m’n vak, dus ik kan niet wachten! Natuurijk heb ik al best vele mooie meubels uit mn oude huis, maar ik kan niet beloven dat er niks nieuws bij komt, haha! Naast m’n gietvloer was een houtkachel ook een langgekoesterde droom die in dit huis ook uit is gekomen, dus wat mij betreft mag de zomer nog wel even uitblijven. In mijn volgende update zal ik het hele interieur aan jullie laten zien! Tot snel!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

Gerelateerde artikelen

22 reacties
 1. Kirsten

  Komt er nog een deel 4? Zou ik wel erg leuk vinden!

  • Kirsten

   Al gevonden 😉

  • Kirsten

   Of toch niet, dat was een oudere binnenkijken..

  • caroline

   ja….zonder eindresultaat niet echt delen afgesloten, duurt wel erg lang.

 2. Pam

  Komt er nog een deel 4?

  • Cynthia Schultz

   Ja, dat wordt een binnenkijker! Maar dat duurt nog wel eventjes, nog even geduld!

 3. Vera

  Nu ben ik na dit verhaal natuurlijk extra benieuwd naar hoe de keuken er dan uitziet…! 🙂 Wie weet in het volgende deel!

 4. Katia

  Wanneer komt de volgende update :-)?

 5. Judith

  Ah, zo leuk!
  Ik hoop op voor en na foto’s naast elkaar in een vierde of eventueel vijfde artikel 🙂
  Heerlijk om te lezen!

 6. Mirjam

  Echt leuk om dit te volgen. Persoonlijk heb ik echt niks met een gietvloer. Vind het zo koud en kil staan. En je ziet er alles op. Zou in dit huisje voor een mooie houten vloer gegaan. Maar ieder zn ding natuurlijk.

 7. Saskia

  Wauw zo gaaf al!

 8. Meike

  Toffe rubriek, vind de bakstenen muur met de gietvloer zó mooi. Echt een inspiratiebron, mocht ik een huis gaan kopen 🙂

 9. Maud

  Heel leuk om te lezen! Mijn vriend en ik zitten nu ook al 2 maanden te verbouwen in een twee onder een kap koophuis. Nieuwe verwarmingsbuizen, elektriciteitleidingen getrokken en flink gekapt. De stukadoor is 2 weken terug geweest en ja het is een ontzettend verschil. Komende week komen ze bij ons vloerverwarming leggen, tegels leggen 60×60 grijze, en het toilet beneden renoveren. In de eerste week van april komt er een nieuwe keuken met eiland. Het is veel werk en kost veel geld, maar dan heb je ook iets moois 😉

 10. Nathalie

  Wauw. Wat wordt het mooi. Kom maar door met deel 4. Zo benieuwd naar het eindresultaat.

 11. Willemse

  Kom maar door met deel vier hahaha en volgend jaar nog een deel vijf ajb 😂 Want meestal ben je na een jaartje wonen pas bewust van wat er eigenlijk anders had gemoeten en staat alles pas echt zoals je het het beste voelt.

 12. rachel

  weer een hele stap verder 😀 en ja ja ook ik vind het jammer van de keuken

 13. Eline

  Jammer. Geen foto van de keuken! Was heel erg benieuwd want wij hebben ook naar die keuken gekeken!

 14. Audrey

  Jammer dat er geen foto van de keuken bij is! Het ziet er verder wel echt enorm gaaf uit.

  • Liset

   Ah dit dacht ik ook! Ik houd echt van keukens <3 hopelijk in deel 4!

 15. Sabine

  Ik kan bijna niet wachten op deel 4……!

 16. Ingrid

  Leukleuk! Ik kijk nu al uit naar deel 4!