Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Hakken & klussen met Jeroen: deel 2

Twee weken geleden las je het eerste deel van Hakken & Klussen met Jeroen, waarin je de verbouwing van het huis van Jeroen in het centrum van Deventer kan volgen. Twee weken zijn verstreken en dat klinkt niet lang, toch is er enorm veel gebeurd. Hij neemt je weer mee!


Leestijd

‘Twee weken geleden mocht ik mijn eerste blog schrijven voor Cynthia. Helemaal nieuw voor me maar super leuk om te doen! Nog leuker dat de reacties allemaal enorm positief zijn. Echt grappig dat zoveel mensen de verbouwing van mijn huis op de voet volgen en dat terwijl we elkaar helemaal niet kennen! Ik snap het wel hoor! De nieuwsgierigheid naar wat er achter iemand anders voordeur gebeurt. 

Al die positieve reactie motiveren mij natuurlijk alleen nóg meer om een zo leuk mogelijk kijkje te geven in mijn eerste koophuisje. Twee weken, klinkt kort toch? Dat is het eigenlijk ook maar ik weet nu wat een enorme hoeveelheid werk je kunt verzetten in zo’n korte tijd. Zoals je misschien hebt gelezen was het slopen, slopen en nog eens slopen. Ruim 5000 kilo puin is er uit mijn huisje gekomen dat slecht een oppervlakte telt van 70m2 verdeeld over drie etages. Check hier mijn eerste update over de verbouwing, als je die nog niet gelezen heb.’

‘Echt bizar dat ik nu kan zeggen dat het einde al in zicht is! Ja, echt! Vrijwel alles is geschilderd (mede dankzij de schilderkunsten van mijn vrienden), de ondervloer voor de gietvloer ligt, al het gips zit op z’n plek en ook alle leidingen en afvoeren voor zowel keuken als badkamer zijn naar de juiste plek gebracht. 

Dingen krijgen nu dus echt vorm en de allerlaatste knopen moeten worden doorgehakt. Best lastig, hoor. In het dagelijks leven geef ik mijn klanten interieuradvies en heb ik altijd erg helder voor ogen hoe het eruit moet gaan zien. Voor jezelf is het toch wel even anders, dit zal iedereen herkennen die wel eens een huis heeft verbouwd. Welke kleur wordt de vloer? Geef ik de trap een kleurtje of houd ik het toch neutraal? En de keuken, volg ik volkomen mijn eigen smaak of houd ik in mijn achterhoofd dat ik het huis misschien ooit weer wil verkopen… Een ding blijft in ieder geval niet neutraal, het kleinste kamertje van het huis wordt namelijk knalgeel! Van de muren en het plafond tot aan de binnenkant van de deur.’ 

‘Ik heb er voor gekozen het huis in te delen naar mijn situatie en smaak. Zo heb ik de twee superkleine slaapkamertjes samen getrokken en er een ruime slaapkamer met badkamer en-suite van gemaakt, echt zo’n lekker hotel sfeertje! Qua looks is de nieuwe-oude bakstenen muur een erg vette toevoeging. Dit is een goeie tegenhanger voor het vele wit. Ik heb een hele dag staan hakken op de oude stuclaag om die beauty in het zicht te brengen.

Die muur kwam onder andere tevoorschijn van achter het oude badkamertje, wat echt een vreselijke klus was om eruit te slopen. Blijkbaar vinden mensen het een goed idee drie lagen tegels over elkaar heen te plakken…’

‘Het doel is eind februari te verhuizen, dat klinkt indrukwekkender dan het is, ik woon nu namelijk hemelsbreed 50 meter van mijn nieuwe huis. Één hoekje om! Tot die tijd moet ik de badkamer afmaken (ik ga mijn eerste muurtje ooit tegelen!), de bestelde KVIK keuken plaatsen en alle muren nog een keertje sauzen. Verder komt de stukadoor aankomende week wonderen verrichten en wordt die week erop de gietvloer gegoten, ik ben super benieuwd! Dat belooft wat voor de volgende blog over twee weken, tot dan! 

Tot die tijd kun je net als voorgaande weken bijna dagelijks een update verwachten via mijn instagram. ‘


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.