Hakken & klussen met Jeroen: deel 2

Twee weken geleden las je het eerste deel van Hakken & Klussen met Jeroen, waarin je de verbouwing van het huis van Jeroen in het centrum van Deventer kan volgen. Twee weken zijn verstreken en dat klinkt niet lang, toch is er enorm veel gebeurd. Hij neemt je weer mee!


Leestijd

‘Twee weken geleden mocht ik mijn eerste blog schrijven voor Cynthia. Helemaal nieuw voor me maar super leuk om te doen! Nog leuker dat de reacties allemaal enorm positief zijn. Echt grappig dat zoveel mensen de verbouwing van mijn huis op de voet volgen en dat terwijl we elkaar helemaal niet kennen! Ik snap het wel hoor! De nieuwsgierigheid naar wat er achter iemand anders voordeur gebeurt. 

Al die positieve reactie motiveren mij natuurlijk alleen nóg meer om een zo leuk mogelijk kijkje te geven in mijn eerste koophuisje. Twee weken, klinkt kort toch? Dat is het eigenlijk ook maar ik weet nu wat een enorme hoeveelheid werk je kunt verzetten in zo’n korte tijd. Zoals je misschien hebt gelezen was het slopen, slopen en nog eens slopen. Ruim 5000 kilo puin is er uit mijn huisje gekomen dat slecht een oppervlakte telt van 70m2 verdeeld over drie etages. Check hier mijn eerste update over de verbouwing, als je die nog niet gelezen heb.’

‘Echt bizar dat ik nu kan zeggen dat het einde al in zicht is! Ja, echt! Vrijwel alles is geschilderd (mede dankzij de schilderkunsten van mijn vrienden), de ondervloer voor de gietvloer ligt, al het gips zit op z’n plek en ook alle leidingen en afvoeren voor zowel keuken als badkamer zijn naar de juiste plek gebracht. 

Dingen krijgen nu dus echt vorm en de allerlaatste knopen moeten worden doorgehakt. Best lastig, hoor. In het dagelijks leven geef ik mijn klanten interieuradvies en heb ik altijd erg helder voor ogen hoe het eruit moet gaan zien. Voor jezelf is het toch wel even anders, dit zal iedereen herkennen die wel eens een huis heeft verbouwd. Welke kleur wordt de vloer? Geef ik de trap een kleurtje of houd ik het toch neutraal? En de keuken, volg ik volkomen mijn eigen smaak of houd ik in mijn achterhoofd dat ik het huis misschien ooit weer wil verkopen… Een ding blijft in ieder geval niet neutraal, het kleinste kamertje van het huis wordt namelijk knalgeel! Van de muren en het plafond tot aan de binnenkant van de deur.’ 

‘Ik heb er voor gekozen het huis in te delen naar mijn situatie en smaak. Zo heb ik de twee superkleine slaapkamertjes samen getrokken en er een ruime slaapkamer met badkamer en-suite van gemaakt, echt zo’n lekker hotel sfeertje! Qua looks is de nieuwe-oude bakstenen muur een erg vette toevoeging. Dit is een goeie tegenhanger voor het vele wit. Ik heb een hele dag staan hakken op de oude stuclaag om die beauty in het zicht te brengen.

Die muur kwam onder andere tevoorschijn van achter het oude badkamertje, wat echt een vreselijke klus was om eruit te slopen. Blijkbaar vinden mensen het een goed idee drie lagen tegels over elkaar heen te plakken…’

‘Het doel is eind februari te verhuizen, dat klinkt indrukwekkender dan het is, ik woon nu namelijk hemelsbreed 50 meter van mijn nieuwe huis. Één hoekje om! Tot die tijd moet ik de badkamer afmaken (ik ga mijn eerste muurtje ooit tegelen!), de bestelde KVIK keuken plaatsen en alle muren nog een keertje sauzen. Verder komt de stukadoor aankomende week wonderen verrichten en wordt die week erop de gietvloer gegoten, ik ben super benieuwd! Dat belooft wat voor de volgende blog over twee weken, tot dan! 

Tot die tijd kun je net als voorgaande weken bijna dagelijks een update verwachten via mijn instagram. ‘


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

Gerelateerde artikelen

15 reacties
 1. Eva

  Wat een prachtig huis! Heel benieuwd naar het eindresultaat 🙂

 2. Stefanie

  Ik ben zo benieuwd hoe het uiteindelijk word! Wat een heerlijk huis is het ook om te zien, alleen de buitenkant al. Heerliik authentiek van vroeger. Wat is deventer toch mooi! Heeft een beetje mjjn hart gestolen afgelopen jaar

 3. Suuz

  Jeetje wat een supergaaf huis. Ik neem aan dat je alle lezers van Cynthia’s blog ook uitnodigt voor de housewarming? 🙂

 4. Alida

  Het schiet al op zeg! Die muur bij het trap is echt heel gaaf! Leuk om dit te volgen, ik kijk uit naar de volgende update.

 5. Saskia

  Wauw, het schiet echt al op!

 6. Eveline Fleur

  Wauw wat een werk, knap hoor. Ik vind de kleur van de trap echt prachtig! Bizar dat er 3 lagen tegels over elkaar heen zaten trouwens. De ruimte zal vast een stukje ruimer zijn geworden zonder al die lagen, haha. Succes met alles nog!

 7. Martine

  Dit ziet er veelbelovend uit!
  Hard gewerkt.
  Ik ben zooooo benieuwd naar het resultaat…..
  Ik twijfel er niet aan dat het net zo mooi gaat worden als je oude appartement 🙂

 8. rachel

  zo jullie zijn zeker lekker bezig geweest 😀 su6 met de laatste loodjes!!

 9. Nathalie

  Jeetje, wat heb(ben) je(jullie) al veel werk verricht. En wat wordt het mooi. Prachtige groene kleur gebruik je op de trap. Mag ik vragen welke kleur je daarvoor gebruikt hebt? Succes met de laatste weken van de verbouwing en verhuizing.

  • Jeroen

   Hoi Nathalie,
   Dat is RAL 7033! cement grey

 10. Regina

  Leuk om te volgen. Ik zou zelf graag ook ooit een pand compleet willen strippen en naar eigen smaak opbouwen.

  Ik vraag me wel af wat voor maatregelen je hebt getroffen op het gebied van isolatie, want ik kan me voorstellen dat de stookkosten flink oplopen bij zo’n oud land met enkel glas en hoge ruimtes. Kun je daar wat meer toelichting op geven?

  • Emeliek

   Ja! Ik vroeg me net hetzelfde af!

 11. Carina

  Vrijwel iedereen verklaarde me voor gek dat ik zowat alle muren spierwit wilde hebben in mijn 70m2. Ben blij dat ik niet de enige ben, het is het echt waard geweest!

 12. Lenneke

  Ik vind het zo knap! De Grote Verbouwing van mijn huis begint vandaag en ik was gisteren gewoon ziek van de stress, haha. Maar het resultaat bij Jeroen mag er zeker zijn! Als ‘ie niet oplet, kom ik stiekem zijn badkuip jatten. Want die wil ik ook.

 13. Femke

  Succes met de ‘laatste loodjes’!