Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
Zo doe je dat:

Geel in je huis

Geel is vrolijk, fris en vooral opvallend. Niet een kleur die je meteen kiest als hoofdkleur in je interieur. Het is een kleur waar je even over na moet denken, maar geel kan zó waanzinnig zijn! Ik schilderde zelf een muur in onze keuken geel. Ik geef je graag veel geel-inspiratie!


Leestijd

Als het op kleuren in huis aan komt, denk ik snel in grijs, wit, net wat lichter grijs, beetje donkergrijs, heel donkergrijs. Toen we vorig jaar zomer naar ons nieuwe huis kochten, was alles spierwit. We wilden íets met kleur doen, en ik dacht al snel in grijstinten. Tot ik ineens dacht: geel. Waarom verven we de muren in de keuken niet geel? Ik werd geïnspireerd door Souraya van Binti Home die ook een muur in haar keuken okergeel maakte. Wat stond dat waanzinnig!

Ik moest Willem echter nog wel even overhalen… Hij was er geen fan van, maar toen het er eenmaal opzat, was hij ook om. Soms moet je iets gewoon dóen.

Dit was echt mijn inspiratie. Kijk dan hoe waanzinnig dit er uit ziet! En het is niet zo mega in your face als ik gedacht had.

Ik ging voor de kleur 1020 Okergeel van Flexa. Ik wilde echt dat diepe, warme geel en niet fel zonnetjesgeel. Op sommige foto’s kijkt het wel wat koeler en feller dan het daadwerkelijk is. Nu verschilt het ook echt per dag en hoe het licht binnenvalt. Dat vind ik er juist zo leuk aan.

En: onze keuken zit net ‘om de hoek’. Als je de woonkamer binnenloopt, of op de bank zit, zie je het geel niet. Pas zodra je naar de keuken loopt zie je het. Dat maakte de keuze nog makkelijker.

Tip om geel in je huis te verwerken

Oké, ben je klaar voor wat zonnigheid in je huis? Hier wat tips.

  • Je hoeft niet meteen hele wanden geel te schilderen: je kan ook beginnen met wat accessoires, zoals een plantenpot of een tafelkleed. Een meubel zoals een kastje of stoeltje kan ook. Of wat dacht je van een geel schilderij of een gele poster? Het is ook leuk om een mooi okergeel plaid over de bank of over je bed te leggen.
  • Oriënteer je goed op de verschillende kleuren geel. Je hebt zoveel verschillende kleuren geel, van citroengeel tot oranjegeel. Haal of bestel wat kleurstalen zodat je kan checken welke kleur jij het mooiste vindt in je huis.
  • Geel is een opvallende kleur dus doseer het goed. Ik heb alleen de gele wand en een gele plantenpot, veel meer wordt te druk in ons huis.
  • Wanneer je een hele gele wand wat te heftig vindt, bedenk dan dat je hem ook voor de helft kan schilderen! Kijk hieronder voor wat inspiratiefoto’s. Trek bijvoorbeeld een lijn op ooghoogte en laat het daarboven wit.
  • Twijfel je nog? Bedenk dan dat je een wandje in een ochtend weer in een andere kleur geschilderd hebt.
  • Leuk idee: tik een oud kastje op de kop bij de kringloop en schilder die okergeel. Mijn handen kriebelen: ik wil zoiets nog wel in de slaapkamer of op mijn kantoor…

Meer geel-inspiratie

Tijd voor wat meer geel-inspiratie dan alleen mijn keuken!

En? Zin gekregen om iets geel te maken? Ik vind het een verrassend leuke kleur om mee te werken. Daarnaast is de kleur gewoon zó vrolijk en positief, ik word er blij van.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.