Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

De tour van mijn huis in foto’s

Ik ben verhuisd! Dingen hebben een plek, maar gaan ongetwijfeld nog veranderen over de tijd. Sommigen ook wel op korte termijn. Toch neem ik je mee door een tour door het huis hoe het er nu uitziet, inclusief uitleg natuurlijk.


Leestijd

Zoals ik in de intro al zei, het is echt nog niet definitief hoe het er nu uit ziet. Dat is een huis natuurlijk nooit, het is altijd in ontwikkeling, maar bij ons zijn er echt nog wel wat basis dingen die moeten gebeuren. We hebben alleen niet veel tijd over deze maand/maanden om op jacht te gaan naar een extra kast, bureau of het verbouwen van de bijkeuken.
Daarom deze update hoe het er nu bij staat. Ik heb ook niet van te voren opgeruimd, je krijgt echt een kijkje in de huidige staat van het huis en hoe wij er wonen. Er moet nog een hoop styling in het huis gebeuren, het is nog een beetje kaal. Maar het voelt al heel fijn :).

Het enige wat een oplettende lezer wellicht kan opvallen is dat er een foto bij zit waar bloemen op tafel staan en op de andere foto’s niet. Dat komt omdat ik die foto eerder had gemaakt voor Instagram, maar hem ook wel leuk vind om hier in bij te voegen.

Het zijn onwijs veel foto’s, dus ga er maar voor zitten!

Hal & WC

Aan de buitenkant heeft het huis nog een felblauwe voordeur en wat gele kozijnen. Die gaan we komend voorjaar aanpakken, maar binnen is het schilderwerk klaar. Nog een paar plekjes bijwerken. Ook de voordeur waar je binnenkomt had dezelfde intens blauwe kleur. Not my cup of tea. Hij is nu in ieder geval dezelfde kleur als de hal. Sowieso hebben we beneden overal deuren mee geschilderd met de muurkleur.

Als je door de voordeur binnenkomt dan sta je in onze hal. Nou ja, halletje. Op de vloer ligt hier een terrazzo tegel met pastelkleuren en deze loopt ook door in het toilet die ook hier in de hal zit.
Op de muren van de hal, trapgaten en overlopen hebben we de kleur rattan van Gamma. Een lichtgroene tint. Op de trap hebben we gekozen voor een statement; een donkerroze tint. Pandora van Gamma. De kleurencombinatie vind ik erg mooi gelukt!

Als de toiletdeur opengaat dan zie je gelijk de roze tegels die een handgebakken look hebben. We hebben ze verspringend laten zetten. Boven de roze tegels zit dezelfde groene kleur als in de hal, ook het plafond. Dat was geen hele goede zet achteraf want je ziet op deze manier niet goed dat het groen is. Het lijkt gewoon wit omdat het zo’n lichte kleur is. In de gang heb je dan nog het witte plafond waardoor je ziet dat het groen is maar hier heb je dat verschil nergens om dat uit op te maken. Dan hadden we beter voor een donkerder tint kunnen gaan, dus misschien dat ik dat nog wel verander. Wellicht in de kleur die we ook in de woonkamer hebben, die zie je hieronder :).

Alle tegels die in dit artikel benoemd worden hebben we gekocht bij Tegelhuys Twenthe in Enschede, dan hoef ik dat niet steeds te benoemen :).

Woonkamer

De woonkamer heeft een fijne U-vorm waardoor zowel de zithoek als de keuken in een nis zit. Daardoor heb je een ruimtelijk gevoel en kijk je er niet op. Vanuit de hal loop je door die deur naast het vintage theekastje de woonkamer in. Rechts ga je richting keuken en links richting zithoek. (Als ik zelf housetours kijk vraag ik me dit soort dingen vaak af, daarom vertel ik het er nu bij haha)

Ik wilde eerst het plafond ook schilderen maar ik vind het witte contrast nu ook wel even lekker. Het houdt het wat frisser.

Fun fact; hier hangt ook een airco voor de warme zomerdagen! Ik denk niet dat we hem vaak gaan gebruiken om te koelen maar toch fijn dat het kan. Op de slaapkamer hangt er ook eentje. We krijgen ook nog zonnepanelen en door de hoge gasprijzen kan het dan ook nog wel aantrekkelijk zijn om die in de woonkamer te gebruiken om wat te verwarmen.

Keuken en eettafel

De keuken is nog helemaal niet af. Zoals ik al zei missen er nog vier kastdeurtjes en de oven. Ook komt het echte blad nog, een wit marmeren blad van echt steen. Dit noodwerkblad is van kunststof. Als dat blad er eenmaal op zit gaan we ook nog de achterwand achter de kookplaat laten betegelen, en dit loopt ook door op de muur waar de deur in zit, en dit loopt ook nog door onder het raam langs. De keuken gaat er daardoor nog totaal anders uitzien! Ik denk dat het witte tegeltjes worden, maar dan wel met die handgebakken look zodat het niet saai is.

We vinden het heel fijn dat de eettafel nu dichtbij de keuken is. Daardoor kun je beter in contact blijven tijdens het koken en is het ook niet vervelend om nog de keuken in te moeten als je eters hebt. In ons oude huis moesten we dan eerst door de woonkamer en dan een aparte kamer in waar de keuken was. Dit voelt gezelliger.

Nog gezelliger als de keuken af is ….

Hier hebben we die terrazzo ook op de grond liggen. De keuken is overigens van Ikea maar de spoelbak en kraan hebben we zelf gekocht.

Bijkeuken & schuur

De ruimte van de bijkeuken, schuur en het kleine hok in de schuur willen we nog verbouwen en beter indelen. Luuk wil het liefst zelf allemaal kasten maken zodat we dezelfde functies hebben als nu, maar dan frisser en logischer. Ik heb gezegd dat ik eerst even een verbouw-pauze wil haha.

Het is wel heel fijn om deze extra ruimte te hebben omdat we relatief weinig kastruimte hebben op de benedenverdieping. Een stofzuiger kan hier bijvoorbeeld goed staan.

Tuin

Het is dus in theorie echt een prachtige tuin. Het is compleet aangelegd en onderhouden door Boomkamp, een hoveniersbedrijf dat hier goed aangeschreven staat. Alleen, de oude bewoner ging er in het voorjaar uit en wij hebben in augustus de sleutel gekregen. De zomer heeft dus ongestoord kunnen woekeren want wij hadden focus op het huis en niet op de tuin haha.

Als je op de foto’s kijkt dan zie je ook niet hoe diep het is, het is zeker wel 15 meter. Ergens links zit een klein vijvertje met een fonteintje verstopt en in het voorjaar groeit er prachtige blauwe regen. We gaan dit binnenkort met een hovenier even helemaal winterklaar maken, en krijgen dan ook uitleg over alle planten want er staan een hoop kostbare en bijzondere planten in.

Oké, op naar de bovenverdieping!

Badkamer

Op de eerste verdieping zit onze badkamer. Zoals ik al zei; er komt nog een glazen wand om achter te douchen. Nu is het nog een beetje behelpen. Het badkamermeubel komt van Going Objects, een heel tof bedrijf met echt super mooie meubels. We kochten alles los van elkaar bij andere winkels. Een grote puzzel maar we wilden niet anders. Badkamer winkels konden ons niet aan alles helpen wat we wilden. De kranen zijn van Mueller en hebben daardoor dezelfde tint goud, net als het doucheputje. Een badkamer winkel had dan bijvoorbeeld wel een douche in goudkleur, maar geen putje. Tja….
De douchewand die nog komt is ook met goud/messing afgewerkt en komt van Bauhaus. De spiegel boven het meubel van Casa.

Kastenkamer

De op één na grootste kamer is de kastenkamer. Als je binnenkomt dan loop je eigenlijk tussen de kasten door. Het is een lekker lichte kamer, waar ook de meeste zon in komt. Daardoor is het hier ook het warmst. Iets wat ik juist wel fijn vind haha.

Uiteindelijk zal dit dus ook een kantoorfunctie krijgen, zodat Luuk en ik wel apart van elkaar kunnen blijven werken. Ik werk echter ook wel vaak vanuit horecazaken, vanaf de bank, de keukentafel en die afwisseling vind ik fijn. Luuk heeft meer structuur nodig dus die heeft wel echt een vaste werkplek in huis. Daar komen we zo nog. Ook komt hier nog een kast voor schoenen bij, dat kan waar het wasrek nu staat nog prima.

Hier heb ik de kleur Bonnefooi van Gamma gebruikt. Op de vloer ligt op de eerste en de tweede overigens een laminaat van Bauhaus. Stuur me een DM als je een foto wil van de exacte soort.

Slaapkamer

De slaapkamer waar wij slapen is de grootste ruimte op de eerste verdieping. We hebben een plafond open gemaakt waardoor je nu ook hoog de nok in kijkt, een mooie verbetering in deze kamer.

We gebruikten hier de kleur geloven van Gamma. Een mooie blauwe kleur met een vleugje grijs waardoor het super mooi bij het witte staat van het bed en de kasten. We hebben hier dezelfde gordijnen hangen als in de kastenkamer, deze gaan hier over de hele breedte van de kamer dicht.

Hier moet echt nog wel wat aangekleed worden. Wat posters aan de muren, lampjes en wellicht nog wat andere deco op de nachtkastjes.

Kleinste kamer

De kleinste kamer op de eerste verdieping is alsnog een prima kamer voor een één persoonsbed maar wij gebruiken hem nu vooral even als rommelhok. Hier staan onwijs veel babyspullen in die we allemaal al hadden en die we nog netjes in kratjes moeten doen. Je snapt dat we hopen dat hier ooit een andere invulling aan gegeven mag worden, daarom hebben we nog niks met de wanden gedaan :). Alles op z’n tijd.

Kastruimte op zolder

Fijn wat extra kastruimte! Hierdoor kun je sommige dingen echt uit het zicht opbergen. Sowieso voelt het heel luxe om die extra verdieping er gewoon helemaal bij te hebben. Ik heb nog niet eerder in een huis gewoond die dat had. Alleen zolders met vlizotrappen. Ik moet ook erg wennen aan het geluid dat Luuk op de trap loopt, omdat dat eerder betekende dat hij zich verplaatste naar dezelfde verdieping als waar ik was. Nu zegt het niks en moet ik nog wennen aan welke trap welk geluid maakt haha. Heel onbelangrijk en nutteloos weetje maar toch een grappig feitje voor mezelf.

Kantoor op zolder

Dan tot slot nog de grote zolderkamer waar Luuk zijn kantoor heeft. We hebben aan de ene kant onder het dakraam eigenlijk een tweede living gemaakt met de bank uit ons oude huis. We kunnen deze ruimte gebruiken als de ander met vrienden beneden is bijvoorbeeld en je gewoon even je terug wilt trekken. Ik moet bekennen, we hebben het nog niet gebruikt haha! Voor nu dus puur luxe, maar uiteindelijk hopen we de ruimtes ook met kiddo’s te mogen vullen.

Aan de andere kant staat Luuks bureau maar omdat het bedrijf waar hij voor werkt heel erg zit op privacy mag ik dat niet zo fotograferen omdat er dan altijd iets per ongeluk op kan komen te staan. Het is ook geen interessant stukje er staat alleen een bureau met computers haha!

De kleur die hier op de muur zit heet aardewerk en komt van Gamma. We hebben deze ooit voor de babykamer van Lovis aangeschaft en het leek ons leuk om de kleur hier in een ruimte te gebruiken. Een prachtige tint die tussen groen en zand in hangt.

Dat waren alle ruimtes! Ik hoop dat je het leuk vond om te zien en als er grote veranderingen zijn neem ik je uiteraard daar altijd in mee in de maand van Emmy en op Instagram @emmystudiomint.


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi. Verder ben ik ook GEK op ander lekker eten en ook op iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)