Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

De bovenkant van je kast stylen

Als je een hoge kast in je huis neerzet ben je geneigd je te focussen op dat wat er allemaal in gaat. Al snel zette ik allemaal spulletjes bóvenop mijn vrij hoge dokterskast: het is een mooie hogere plek voor decoratie en het ziet er onwijs leuk uit. Ik geef je wat inspiratie vandaag!


Leestijd

Een ‘loze’ plek die je snel leeglaat is zó leuk om wat extra aandacht te geven!

In mijn huis heb ik niet héél veel oppervlakken om te stylen. Ik heb geen dressoirkast en oppervlakken als de vensterbank en de televisiekast wil ik niet al te vol zetten om het geheel rustig te houden. Toen ik mijn vintage apothekerskast binnenkreeg, zette ik er meteen spulletjes bovenop. Het is een mooie ‘loze’ ruimte die je kan gebruiken om je woning wat meer karakter te geven.

Meer inspiratie

Natuurlijk zijn er nog véél meer kasten met nog véél leukere tierelantijnen, dus ik heb wat meer inspiratie verzameld.

Tips voor het stylen van zo'n 'hoog' oppervlak

Hoe zorg je nou dat je de bovenkant van je kast mooi maakt zonder dat het één grote chaos wordt van bij elkaar gezette spulletjes?

  • heel geschikt om op hoge kasten of planken te zetten: flessen, planten, lijstjes, vaasjes, opgestapelde boeken of een mooi klein lampje.
  • varieer in hoogte van de dingen: zorg dat niet alles even groot en/of breed is
  • op een hoge kast vind ik een hangende plant heel erg leuk. Het geeft kleur en wat meer body aan je kast.
  • heel geschikt voor zo’n plek: ingelijste prints, foto’s of schilderijen. Zet er één grotere neer of combineer wat verschillende maten.
  • ik vind het mooi om er een geheel van te maken, ik doe dat zelf door niet teveel te variëren in de kleur van de spullen die er staan.

Al die mooie flessen vind je natuurlijk wel bij woonwinkels en zo, maar het is ook echt leuk om even bij de kringloop te gaan kijken. Al mijn flessen zijn vintage. Maar denk ook aan een mooie (oude) drankfles of een fles waar je een speciale herinnering bij hebt. Bijvoorbeeld de fles van een champagne die je tijdens een speciaal moment dronk.

En? Inspiratie gekregen voor je eigen kast(en)? Als ik aan de eetkamertafel zit (wat heel vaak is, om te eten of om te werken, of gewoon om kopjes koffie te drinken en chocola te eten) kijk ik tegen de kast aan en ik vind het écht zo’n leuk plekje in huis.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.