Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Binnenkijken bij Suzanne

In het oudste straatje van Terschelling, uit 1830, vind je het huis van Suzanne, Niels, Norah (2) en Tygo (5). In 2015 kochten ze deze oude commandeurswoning en ze verbouwden het van top tot teen. Wit is het grote thema in deze woning en dat mocht ik vastleggen.


Leestijd

Het oudste straatje van Terschelling

In het oudste straatje van Terschelling dat grenst aan het Groene Strand, staat het huis van Suzanne (tandartsassistente en interieurstyliste) en Niels (kok). Ze wonen hier met hun twee kinderen Norah en Tygo. Wat mij betreft is dit een droomplek: vlakbij de haven van het eiland, praktisch aan het strand (vanuit de slaapkamer van Tygo kan je zelfs een stukje zee zien) en aan het Seinpaalduin. In 2015 kocht het stel deze woning en ze verbouwden het compleet. ‘Het is ook nog helemaal niet af, we blijven bezig,’ vertelt Suzanne. ‘We hebben praktisch alles zelf gedaan, dus niet alles gaat even snel, en er blijven toch altijd dingen die je nog anders wilt.’

Niels is een geboren en getogen eilander, Suzanne komt uit Harderwijk. Tijdens een zomer werken op Terschelling ontmoette ze Niels en ze is dus voor de liefde naar Terschelling verhuist. ‘Ik ga ook eigenlijk bijna niet meer naar het vasteland, dit is de fijnste plek die er is. Ook voor de kinderen.’

Interieurstyling werd Suzanne met de paplepel ingegoten. ‘Mijn moeder was er ook altijd mee bezig. Ze heeft een opleiding tot bloemiste gedaan en ze is enorm creatief – als kind was ik ook altijd creatief bezig. Ik heb het CIBAP in Zwolle een jaar gedaan en een opleiding interieurstyling. Ik heb ook een webwinkel met interieuracccessoires. Dat ontstond toen ik zelf betonnen krukjes en houten kralenkettingen maakte en ik daar steeds meer vraag naar kreeg. Ik begon toen een online winkel en inmiddels koop ik ook veel in van andere merken, zoals House Doctor en Onshus.’ Het huis van Suzanne en Niels is overwegend wit, in alle ruimtes. ‘Ik houd gewoon heel erg van die Scandinavische stijl. Ik wissel af met accentkleuren, zo heb ik een tijdje gele accessoires gehad, nu is het meer roze.’

Keuken & eethoek

Het centrum van het huis: de keuken en de eethoek. De entree van het huis is praktisch in de keuken en echt een trots van Suzanne. ‘We hebben het zelf ontworpen, zelf in elkaar gezet en ook zelf het betonnen aanrecht gestort. Daardoor is het niet perfect, maar dat vind ik juist leuk.’ De keuken is mijn persoonlijke favoriete plek van het huis, het is knus door het lage plafond, er is enorm veel ruimte én er is ook plek voor Norah om lekker mee te ‘koken’.

Woonkamer

In dezelfde ruimte als de keuken en eethoek is de woonkamer of zithoek. De houten vloer is origineel: ‘Eigenlijk het enige wat origineel gebleven is,’ volgens Suzanne.

Gang & toilet

Wat vind ik het leuk als onverwachte plekjes veel aandacht hebben gekregen, in dit geval de gang en het toilet.

Slaapkamer Suzanne & Niels

Boven zijn de drie slaapkamers, waarvan de grootste van Suzanne en Niels is. Ook hier is héél veel fris wit.

Slaapkamers Norah & Tygo

De slaapkamers van de kinderen zijn net zo stijlvol als de rest van het huis, maar ook lekker speels en persoonlijk.

Wat ik zo leuk vind aan het huis van Suzanne en Niels is – naast dat het op Terschelling staat – dat het een hele leuke mix is van design met Marktplaats en doe-het-zelf-geknutselde dingen. Suzanne is heel creatief en dat zie je terug in het huis. Het huis is enorm licht en daardoor voelt het heel open. Wat moet het een trots gevoel geven om zo’n oud huis precies (zelf!) te maken zoals jij dat wilt – fantastisch.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.