Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
Jugendstil loft in Kampen

Binnenkijken bij Scarlett

Scarlett woont middenin het stadje Kampen in een prachtig Jugendstilpand dat vroeger een boekdrukkerij was. Op de bovenste verdieping vinden we haar loft waar ze een hele eigen stijl heeft gecreëerd door niet te kijken of spulletjes met elkaar matchen, maar of ze haar blij maken.


Leestijd

Alles valt op z'n plek

Scarlett (32) werkt als video-editor en regisseur bij een reclamebureau in Zwolle en sinds een jaar woont ze in dit prachtige appartement in de binnenstad van Kampen. De meeste  meubels had ze al, maar in vorige woningen kwamen ze nooit zo mooi tot hun recht als hier. “Ik zoek eigenlijk nooit naar dingen, maar kijk naar spulletjes die me opvallen en als ik iets moois zie dan neem ik het mee. Het fijne aan dit huis is dat alle meubels en accessoires er perfect in passen, zoals de kitscherige zigeunerschilderijen en mijn Franse kast. Hier klopt het allemaal en komt alles mooi tot z’n recht.”

 

 

Keuken

Het appartement is een loft, een grote open ruimte. De keuken heeft natuurlijk wel zijn eigen ‘hoek’, maar loopt over in de woon- en slaapkamer.

Woonkamer

In een iets donkerder deel van de loft zit de living. Deze is vrij ruim opgezet met grote meubels. “Dat is ook wel nodig. Door de grote oppervlakte lijkt een normale salontafel al gauw een bijzettafeltje, vandaar de grote meubels en het enorme kleed.” Ik vind het door de donkere tinten meteen heel knus – en dat is toch de bedoeling bij een zithoek.

Slaapkamer

De slaapkamer is gecreëerd door twee lage muurtjes die bewerkt zijn met grof stucwerk, wat een Mediterraanse sfeer geeft.

Ik ben dól op het appartement van Scarlett. Het doet me erg denken aan mijn eigen vorige woning in de binnenstad van Zwolle, dat was ook zo groot met van die lage balken. De sfeer is daardoor meteen heel knus en gezellig, daar houd ik van. En wát een ruimte is het! Ik vind dat Scarlett een erg leuke stijl heeft die echt goed tot zijn recht komt in dit huis.

Het is opvallend hoeveel items van rommelmarktenmar of de kringloop komen, en leuk om te zien hoe Scarlett ze combineert. En door de basis van die prachtige oude houten vloer en de antieke balken ziet álles er meteen mooier uit.

Dankjewel Scarlett!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.