Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Binnenkijken bij Marije

Altijd als ik bij mijn vriendin Marije thuis ben, móet ik wat foto’s maken van leuke hoekjes in haar huis. Al sinds het begin noem ik het haar ‘Pinterest-huis’ en daarom was het echt wel tijd om eens goede foto’s te maken om aan jou te laten zien.


Leestijd

Marije woont samen met haar man Mark-Jan en dochter Fiene (elf maanden) in een nieuwbouwwoning in Zwolle. Hun eerste koopwoning, waar ze hun eigen stijl in hebben doorgevoerd. ‘Ik houd ervan om te struinen naar unieke, goedkope meubeltjes bij de kringloop of op Marktplaats. Heel veel dingen hier in huis zijn tweedehands, maar ik shop ook graag bij winkels als Xenos en Leen Bakker, ik vind er altijd verrassend veel leuke dingen.’

In het huis, dat vrij ruim is opgezet, vind je aardig wat pastelkleuren, lieflijke meubels, gemixt met strak en modern. De basis is dat al doordat het een nieuwbouwwoning is, maar je ziet het ook terug in bijvoorbeeld de grote bank in de woonkamer of de witte keuken.

Keuken

‘De keuken zat er al in toen we hier kwamen wonen, hij is hoogglans wit van Bruynzeel. Er is lekker veel kastruimte en het is echt een praktische keuken. Qua uitstraling zou ik er zelf misschien niet meteen voor kiezen, maar hij bevalt erg goed.’ De keuken van Marije en Mark-Jan is open naar de woonkamer toe en lekker licht en ruimtelijk.

Woonkamer

Ik houd erg van Marije en Mark-Jan hun ruime woonkamer waar plek is voor hun lekkere grote bank. De grote kast die Marije van haar ouders kreeg vind ik waanzinnig! Het past totaal niet in mijn interieur, maar bij Marije en Mark-Jan thuis staat het fantastisch. ‘Door het hele huis heen hebben we dit soort kasten staan. Dit is een familiestuk dat ik geverfd heb, maar je vindt ze overal op internet. Als je zoekt op ‘linnenkast’ of ‘biedermeier kast’ vind je ze vanzelf.’

Slaapkamer

De slaapkamer van Marije en Mark-Jan is niet groot en ze hebben er dan ook voor gekozen deze heel rustig te houden qua kleuren. De pasteltinten van beneden komen hier niet terug. De vader van Marije maakte de handige kasten in de muur. ‘Er stond een IKEA kast, maar we wilden graag wat anders. Mijn vader maakte deze kasten van gebeitst vurenhout.’

Fienes kamer

Fienes kamer is de kleinste ruimte in het huis en in de details is deze heel meisjesachtig. De linnenkast kochten ze op Marktplaats en Mark-Jan schilderde hem roze. ‘Tijdens het schilderen vond hij het verschrikkelijk, maar toen hij er eenmaal stond, vonden we het allebei zó leuk!’

Andere mooie plekjes in huis

Wat ik zo leuk vind aan het interieur van Marije en Mark-Jan is dat het niet mijn stijl is, maar dat het heerlijk en gezellig aanvoelt. Je merkt dat Marije er druk mee is en dat ze altijd zoekt naar mooie nieuwe (of oude) vondsten voor in huis. Het is met liefde ingericht en ik voel me er altijd heel erg thuis.

Op Cynthia.nl zullen regelmatig binnenkijkers verschijnen. Heb je verzoekjes, of zelf een leuk huis? Stuur even een mailtje met wat foto’s naar hallo@cynthia.nl.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.