Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
Kringloopkoningin:

Binnenkijken bij Marieke

Maak kennis met Marieke, door mij uitgeroepen tot Kringloop Koningin. ‘Ik koop bijna niks nieuw. De kringloop en rommelmarkten werden er met de paplepel ingegoten vroeger.’ Verwacht je bij deze uitspraak in een muffe kringloopkelder binnen te wandelen, niks is minder waar. Kom binnenkijken bij Marieke!


Leestijd

Marieke (30) woont samen met man Ronnie (35) twee kinderen en hond in een woonboerderij bij Dalfsen. ‘Dit is mijn ouderlijk huis. Hier ben ik geboren en getogen en na zeven jaar in Drenthe te hebben gewoond, zijn we vorig jaar hier teruggekomen. We zijn beide echt buitenmensen en dit is écht thuis voor ons.

Op dit moment doet Marieke een opleiding interieurstyling in Zwolle. ‘Het is echt mijn grote passie en deed ik eerder alles op gevoel, nu leer ik er echt over en het is fantastisch. Als kind werd ik door mijn moeder al meegesleurd naar rommelmarkten en kringloopwinkels, nu doe ik zelf precies hetzelfde. Ik knap veel meubels en accessoires op en koop niet veel dingen nieuw. Altijd kijk ik eerst op Marktplaats of struin ik over rommelmarkten. Zo heb je een uniek, goedkoop, milieubewust meubelstuk dat ook nog vaak een mooi verhaal heeft.’

Buiten, bijkeuken, serre & hal

Wat ik meteen zo heerlijk vind aan het huis van Marieke en Ronnie is de ruimte eromheen én de ‘extra ruimte’ binnen. Ze hebben een heerlijke grote tuin met een fijne overkapping, een serre, een ruime bijkeuken en ook nog een vrij grote hal. Wat een bewegingsruimte én prettig om een bijkeuken te hebben voor de was enzo.

Bij de foto’s hieronder is in principe alles van de kringloop of marktplaats, behalve als er iets anders bij staat.

Keuken

In de woonboerderij zit een aparte woonkeuken en daardoor zijn er twee royale leefruimtes en twee eethoeken. ‘Vooral met feestjes én met kinderen is dat erg praktisch: we kunnen het gewoon opdelen.’

Woonkamer

‘Dit is écht onze favoriete plek. Het is zo licht, groot en precies zoals we het willen hebben.’ Dat snap ik helemaal! Wat een mooie lichte woonkamer en wat een fantastisch uitzicht over de landerijen vanaf hier.

Slaapkamers

Boven zijn de drie slaapkamers die Marieke ook fanatiek met tweedehands spullen heeft ingericht.

Ik ben zelf helemaal geen fervent kringloop- en marktplaatskoper, ik koop meestal dingen gewoon nieuw in de winkel, maar als ik het huis van Marieke en Ronnie zie realiseer ik me dat ik écht vaker op zoek moet naar toffe tweedehands meubels. Zo zie je maar dat een supermooi ingericht huis niet duur hoeft te zijn! Nu heb je wel wat skills nodig en moet je oog hebben voor de juiste dingen, en misschien moet je soms een beetje handig zijn, maar voor mij is het absoluut een enorme inspiratie.

Marieke en Ronnie, bedankt dat ik bij jullie thuis mocht kijken. Eenmaal thuis zat ik meteen op Marktplaats en kriebelde het om even naar de kringloop te gaan. Fantastisch!

 

 


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.