Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
Retro urban jungle

Binnenkijken bij Kim

Toen Kim mij mailde of ik wilde binnenkijken in haar ‘retro urban jungle’ werd ik héél nieuwsgierig. Deze steekwoorden omschrijven haar woning precies goed, met heel veel planten, vintage meubels en erg veel knusheid.


Leestijd

De retro urban jungle van Kim & Edwin

In tegenstelling tot heel veel interieurliefhebbers waarbij ik op bezoek kom voor de binnenkijkers, is de liefde voor styling bij Kim níet met de paplepel ingegoten. ‘Het is echt iets wat ik door de jaren heen ontwikkeld heb, net als de stijl die we hier in huis hebben. Ik noem het hier een ‘retro urban jungle’ doordat hier enorm veel planten staan en omdat ik erg houd van vintage meubels. Maar niet alles moet per se oud zijn, de vintage ‘look’ vind ik ook gewoon heel tof.’

Kim en Edwin wonen ongeveer een jaar in het nieuwbouwhuis in Zwolle waar ze heel knap hun stijl consequent hebben doorgevoerd.

Keuken

De keuken is licht en wit en de vloer die in de woonkamer ligt is doorgelegd in de keuken. ‘Toen we hier kwamen wonen dacht ik eerst meteen: ‘die vloer moet eruit!’ We hebben hem laten liggen en ik vind het toch wel erg goed werken, dat donkere. Zeker in combinatie met de oude meubeltjes die we hier hebben staan.’

Woonkamer

De woonkamer staat vol met planten, een hobby van Kim. ‘Ik heb niet per se groene vingers, maar het is gewoon een uit de hand gelopen hobby. Ik kocht gewoon steeds meer en meer planten – ik vind het zó mooi staan in huis, al dat groen.’ Het is vooral erg knus en gezellig in deze ruimte, ik vind dat knap gedaan in een toch vrij strakke nieuwbouwwoning.

Slaapkamer

Kim en Edwin maakten een hele bewuste keuze om de slaapkamer héél clean en wit te houden, zodat het een fijne rustige slaapplek is. Deze ruimte nodigt absoluut uit om heerlijk te gaan slapen – het voelt een beetje als een hotelkamer met al dat mooie beddengoed.

Badkamer

Nog niet heel vaak fotografeerde ik een mooie badkamer bij een binnenkijker. Meestal is dat een van de eerste dingen die huiseigenaren zeggen: ‘De badkamer is niet zo mooi hoor, die moet je maar niet fotograferen!’ Na aardig wat binnenkijkers valt me op dat veel mensen niet blij zijn met hun badkamer én dat er altijd een rommelkamer is die niet op de foto ‘mag’. Beide zaken gaan niet op voor Kim en Edwin, ze hebben namelijk een prachtige badkamer die ook nog eens mooi gestyled is.

Studeerkamer

De studeerkamer is Edwin zijn domein en Kim heeft hier dus iets minder haar scepter kunnen zwaaien op het gebied van styling. Nog steeds is dit een lekkere ruimte die gezellig is, rustig oogt en waar je ongetwijfeld lekker kan werken.

Heb jij een heel tof huis of ken jij iemand met een bijzondere woning? Laat me dit dan even via Instagram of Twitter weten! Misschien kom ik dan fotograferen voor een binnenkijker.

Wat een ander huis is dit toch weer! En wat heerlijk om eens een prachtige badkamer te fotograferen – daar word ik wel een beetje jaloers van. Kim en Edwin hebben echt heel veel eigen knusheid en gezelligheid weten aan te brengen in hun nieuwbouwwoning. Bedankt dat ik bij jullie foto’s mocht maken!

 


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.