Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
Urban jungle

Binnenkijken bij Karlijn

Liet ik laatst een huis zien van een echte kringloopkoningin, heb ik er vandaag wéér zo een. Karlijn is echt een koopjesjager, maar dat is absoluut niet te zien in haar huis. Want het is prachtig en mega stijlvol! En: het staat ramvol met planten.


Leestijd

Karlijn (32) werkt in het onderwijs en woont samen met Daniel en poes Koosje in een jaren ’30 rijtjeswoning in Utrecht Zuilen. ‘Interieurstyling is mij echt met de paplepel ingegoten vroeger. Mijn moeder was altijd bezig met het aankleden van haar huis en ze sleepte me talloze keren mee naar de kringloop. Nu heb ik met haar en met m’n zus een styling app-groepje waarin we allerlei inspiratie delen.’ Zelf haalt ze vooral inspiratie van Instagram en uit woonmagazines. ‘Maar ik ga nooit écht op zoek naar inspiratie, meestal krijg ik ineens een idee voor iets wat ik in huis wil doen en dan kijk ik hoe anderen dat gedaan hebben.’

Het huis van Karlijn en Daniel staat vol met koopjes van de kringloop en Marktplaats. ‘Ik ben écht een koopjesjager. Er staat geen design hier in huis, ik koop het liefst alles voor een prikkie. En als ik dan toch iets van een wat duurder merk wil, ga ik zoeken of ik het op Marktplaats voor minder kan vinden.’

Woonkamer

Wat hier heel duidelijk naar voren komt is dat Karlijn niet alleen aan de kringloop en Marktplaats verslaafd is. ‘Ik moet soms echt tegen mezelf zeggen dat ik geen planten meer mag kopen, ik heb er al zóveel. En de meesten groeien alleen maar groter! Toen Daniel en ik gingen samenwonen hadden we voor het eerst best een grote woonkamer. We vonden allebei dat daar wel wat sfeer aan toegevoegd kon worden en vroegen voor de housewarming bonnen van het tuincentrum. Er kwamen een paar planten en daar waren we blij mee. Sinds we in dit huis wonen ben ik langzaamaan steeds meer planten gaan kopen en met hulp van mijn moeders groene vingers en internet leerde ik hoe ik ze het beste kon verzorgen. Inmiddels zijn mijn planten en ik beste vrienden, ze maken ons huis persoonlijk en ‘af’ en je kan er zo heerlijk mee stylen.’

Eethoek & keuken

De keuken zit in dit huis, zoals in vele jaren ’30 rijtjeswoningen, vast aan de woonkamer waardoor je één grote open ruimte hebt. ‘Vroeger hadden we een rechthoekige eetkamertafel, maar dat vond ik zo hokkerig. Een ronde past veel beter in de ruimte!’ De keuken is niet Karlijn haar droomkeuken. ‘Maar ik heb hem wel wat opgefrist toen we hier kwamen wonen. Ik schilderde de tegels wit, zette er andere greepjes op en maakte de randen van de kastjes ook wit. Ooit wil ik een nieuwe keuken, maar voor nu ben ik hier heel blij mee.’

Slaapkamer

De slaapkamer is wat rustiger gestijld dan de benedenverdieping, maar heeft zeker nog een hele eigen sfeer. Ik vind het leuk dat Karlijn en Daniel met vlakken kleur spelen, ook in de slaapkamer geeft dat iets heel speels zonder te aanwezig te zijn.

Inloopkast

‘Het is niet de mooiste ruimte in het huis, maar wel een héle fijne: onze inloopkast. Hier ben ik zo blij mee!’ Ik herken dit heel erg, sinds wij in ons nieuwe huis wonen hebben we ook een inloopkast en dat is elke dag weer een heel grote bron van blijdschap. En eerlijk is eerlijk, die van Karlijn en Daniel is een stuk mooier dan die van ons!

Tuin

Ik vind dat Karlijn en Daniel een hele leuke tuin hebben. Precies wat je verwacht bij een jaren ’30 huis, aardig onderhoudsvrij en door de begroeiing tegen de schutting toch aardig groen. ‘We willen nog wel echt wat anders met de tuin doen,’ vertelt Karlijn. Herkenbaar, niks is ooit af, toch vind ik het een fijne plek om te zitten.

Ik vind het heel erg leuk dat ik zoveel herken van mijn eigen woning! Het heeft praktisch dezelfde indeling en dat is voor mij dus een extra grote bron van inspiratie.

Sowieso vind ik het mega inspirerend dat Karlijn en Daniel een mega stijlvol huis hebben en tegelijkertijd rasechte koopjesjagers zijn. Dat zie je écht niet terug in hun huis en dat vind ik heel knap en leuk gedaan.

En al die planten! Ik vind het fantastisch. Ik ben thuis snel bang dat teveel planten zorgen voor dat wat ik het ‘Tuinland-effect’ noem, Karlijn weet dat heel goed te vermijden.

Dankjewel Karlijn en Daniel dat ik in jullie huis mocht kijken en alles mocht vastleggen.

Ik ben voor de zomer trouwens nog op zoek naar iemand met een hele bijzondere, mooie, stijlvolle, strakke en/of gezellige tuin! Mensen die een totale focus op buiten hebben en niet alleen binnen helemaal aankleden, maar vooral buiten enorm hun best doen. Ken jij of ben jij zo iemand, en mag ik bij je komen fotograferen? Stuur me dan via social media even een berichtje. Dankjewel vast!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.