Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Binnenkijken bij Jeroen

Voor het eerst een binnenkijker bij een interieurontwerper! Jeroen woont in hartje Deventer in een appartement met enórm hoge plafonds. Wat verwacht je precies als je het huis van een interieurontwerper binnenstapt? Iets heel geks en ‘bedachts’, een huis waarin je niks mag aanraken of juist alleen maar designmeubels?


Leestijd

Het huis van Jeroen

Jeroen (27) woont sinds 2001 in Deventer en sinds 2014 in een prachtig straatje in het centrum in een bovenwoning van 80m2. ‘Zolderappartement’ klinkt alsof hij op een karige studentenkamer woont, maar ik bedoel met die term dat je vanuit zijn woonkamer de nok van het huis kan zien. Jeroen werkt als interieurontwerper bij Carlos in Huis, waar hij zijn passie kan uitoefenen: mensen helpen aan een mooi interieur. ‘De liefde voor mooie spullen zit gewoon in mij. Ik heb het niet meegekregen van mijn ouders, mijn moeder heb ík er juist mee aangestoken! Ik heb gekozen voor de richting interieur, maar het had net zo goed mode kunnen zijn – ik houd gewoon van mooie ontwerpen, dingen waar je blij van wordt. Ja, misschien ben ik ben wel materialistisch, ik word gewoon gelukkig van interieur. En al helemaal als ik mensen kan helpen met een interieurprobleem, als ik ervoor kan zorgen dat ze weer helemaal happy zijn met hun huis.’

 

Woonkamer en keuken

Het grootste deel van het appartement van Jeroen is de keuken en woonkamer, die in één ruimte zitten. Jeroen heeft er voor gekozen de basis wit te laten en kleur in de meubels en accessoires terug te laten komen. Dit heeft hij doorgetrokken in het hele huis.
‘Er komen hier weleens mensen binnen die zeggen: ‘Oh hemel, nu mag ik zeker nergens aanzitten!’ – het ziet er hier gewoon altijd zo netjes en strak uit. Ik heb ook áltijd verse bloemen op tafel staan, ik houd daar gewoon van. Het is dan ook mijn werk.
Maar mijn vrienden weten wel dat hier alles mag. Een huis is om in geleefd te worden. Ik geef hier ook gerust feestjes hoor, tijdens mijn housewarming stond hier bijna 70 man. Dan maak ik me echt niet druk om dat dingen vies worden of misschien wel stuk gaan. Ik loop gewoon een keer in de zoveel tijd met een pot witte muurverf door het huis en dan maak ik alles weer mooi wit.’

Bijna alles in het huis van Jeroen komt bij zijn werkgever Carlos in Huis vandaan. ‘Als ik iets nieuws zoek voor in huis, is het ook wel logisch dat ik het eerst bij ons in de winkel kijk. Daar zie ik ook altijd de mooiste dingen, het is helemaal mijn smaak. Ik shop gewoon bijna nooit ergens anders.’

Jeroen omschrijft zijn stijl als ‘modern design’. ‘Het is heel erg, maar bijna alles hier in huis is van een merk of een designer. Toen ik vorig jaar in VT Wonen stond met mijn huis, moest ik een lijstje aanleveren, zodat zij weten waar alles vandaan komt. Toen zag ik dus dat gewoon álles van een merk is. Maar ja, ik houd er gewoon van.’

Vide

Als je trap naar boven neemt, kom je uit op een kleine vide. Hier is een werkplek gemaakt. Van bovenaf kan je ook mooi op de woonkamer uitkijken.

Gang & slaapkamer

De slaapkamer is lekker ruim: vroeger waren dit twee aparte slaapkamers, maar daar is nu een grote ruimte van gemaakt. Ook hier is alles licht en simpel. Het bed staat ‘los’ in de ruimte, niet tegen een wand aan, dat vind ik wel een ruimtelijk effect geven.

Twee ‘firsts’ met deze binnenkijker: bij een man én bij een interieurontwerper thuis. Ik houd erg van de stijl van Jeroen en vind álles mooi. We hebben dezelfde smaak en ik zou zó in zijn woning kunnen trekken – behalve dan dat ik wel een wandje een kleur zou geven en misschien van de witte vloer af zou stappen (vooral omdat ik bij ons thuis heb gemerkt dat je blíjft schoonmaken). Heerlijk om te zien en te horen hoe Jeroen vól passie is over alles wat met interieurdesign te maken heeft en van zijn hobby zijn beroep heeft gemaakt. Jeroen, je mag mij thuis ook weleens komen helpen met wat interieurdilemma’s… 🙂

Wil je meer zien van Jeroen? Je kan hem hier volgen op Instagram. Check hier de Instagram pagina van de prachtige winkel waar hij werkt, Carlos in Huis.

Disclaimer: Ik vind het ontzettend leuk als je je mening deelt, maar doe dit met enig respect. Reacties waarin de eigenaar van het huis belachelijk wordt gemaakt, of reacties waarin respect totaal ontbreekt, worden verwijderd.

Ik fotografeer voor de binnenkijkers huizen in mijn stijl, huizen die mij aanspreken en waar ik enthousiast van word. De binnenkijkers zijn dus inderdaad regelmatig in een bepaalde stijl. Ik ben ook zeker altijd op zoek naar afwijkende, aparte huizen, of huizen vol kleur, maar ik fotografeer wat ik tof vind om te delen. Dank je voor je begrip. 


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.