Binnenkijken bij Jeroen

Voor het eerst een binnenkijker bij een interieurontwerper! Jeroen woont in hartje Deventer in een appartement met enórm hoge plafonds. Wat verwacht je precies als je het huis van een interieurontwerper binnenstapt? Iets heel geks en ‘bedachts’, een huis waarin je niks mag aanraken of juist alleen maar designmeubels?


Leestijd

Het huis van Jeroen

Jeroen (27) woont sinds 2001 in Deventer en sinds 2014 in een prachtig straatje in het centrum in een bovenwoning van 80m2. ‘Zolderappartement’ klinkt alsof hij op een karige studentenkamer woont, maar ik bedoel met die term dat je vanuit zijn woonkamer de nok van het huis kan zien. Jeroen werkt als interieurontwerper bij Carlos in Huis, waar hij zijn passie kan uitoefenen: mensen helpen aan een mooi interieur. ‘De liefde voor mooie spullen zit gewoon in mij. Ik heb het niet meegekregen van mijn ouders, mijn moeder heb ík er juist mee aangestoken! Ik heb gekozen voor de richting interieur, maar het had net zo goed mode kunnen zijn – ik houd gewoon van mooie ontwerpen, dingen waar je blij van wordt. Ja, misschien ben ik ben wel materialistisch, ik word gewoon gelukkig van interieur. En al helemaal als ik mensen kan helpen met een interieurprobleem, als ik ervoor kan zorgen dat ze weer helemaal happy zijn met hun huis.’

 

Woonkamer en keuken

Het grootste deel van het appartement van Jeroen is de keuken en woonkamer, die in één ruimte zitten. Jeroen heeft er voor gekozen de basis wit te laten en kleur in de meubels en accessoires terug te laten komen. Dit heeft hij doorgetrokken in het hele huis.
‘Er komen hier weleens mensen binnen die zeggen: ‘Oh hemel, nu mag ik zeker nergens aanzitten!’ – het ziet er hier gewoon altijd zo netjes en strak uit. Ik heb ook áltijd verse bloemen op tafel staan, ik houd daar gewoon van. Het is dan ook mijn werk.
Maar mijn vrienden weten wel dat hier alles mag. Een huis is om in geleefd te worden. Ik geef hier ook gerust feestjes hoor, tijdens mijn housewarming stond hier bijna 70 man. Dan maak ik me echt niet druk om dat dingen vies worden of misschien wel stuk gaan. Ik loop gewoon een keer in de zoveel tijd met een pot witte muurverf door het huis en dan maak ik alles weer mooi wit.’

Bijna alles in het huis van Jeroen komt bij zijn werkgever Carlos in Huis vandaan. ‘Als ik iets nieuws zoek voor in huis, is het ook wel logisch dat ik het eerst bij ons in de winkel kijk. Daar zie ik ook altijd de mooiste dingen, het is helemaal mijn smaak. Ik shop gewoon bijna nooit ergens anders.’

Jeroen omschrijft zijn stijl als ‘modern design’. ‘Het is heel erg, maar bijna alles hier in huis is van een merk of een designer. Toen ik vorig jaar in VT Wonen stond met mijn huis, moest ik een lijstje aanleveren, zodat zij weten waar alles vandaan komt. Toen zag ik dus dat gewoon álles van een merk is. Maar ja, ik houd er gewoon van.’

Vide

Als je trap naar boven neemt, kom je uit op een kleine vide. Hier is een werkplek gemaakt. Van bovenaf kan je ook mooi op de woonkamer uitkijken.

Gang & slaapkamer

De slaapkamer is lekker ruim: vroeger waren dit twee aparte slaapkamers, maar daar is nu een grote ruimte van gemaakt. Ook hier is alles licht en simpel. Het bed staat ‘los’ in de ruimte, niet tegen een wand aan, dat vind ik wel een ruimtelijk effect geven.

Twee ‘firsts’ met deze binnenkijker: bij een man én bij een interieurontwerper thuis. Ik houd erg van de stijl van Jeroen en vind álles mooi. We hebben dezelfde smaak en ik zou zó in zijn woning kunnen trekken – behalve dan dat ik wel een wandje een kleur zou geven en misschien van de witte vloer af zou stappen (vooral omdat ik bij ons thuis heb gemerkt dat je blíjft schoonmaken). Heerlijk om te zien en te horen hoe Jeroen vól passie is over alles wat met interieurdesign te maken heeft en van zijn hobby zijn beroep heeft gemaakt. Jeroen, je mag mij thuis ook weleens komen helpen met wat interieurdilemma’s… 🙂

Wil je meer zien van Jeroen? Je kan hem hier volgen op Instagram. Check hier de Instagram pagina van de prachtige winkel waar hij werkt, Carlos in Huis.

Disclaimer: Ik vind het ontzettend leuk als je je mening deelt, maar doe dit met enig respect. Reacties waarin de eigenaar van het huis belachelijk wordt gemaakt, of reacties waarin respect totaal ontbreekt, worden verwijderd.

Ik fotografeer voor de binnenkijkers huizen in mijn stijl, huizen die mij aanspreken en waar ik enthousiast van word. De binnenkijkers zijn dus inderdaad regelmatig in een bepaalde stijl. Ik ben ook zeker altijd op zoek naar afwijkende, aparte huizen, of huizen vol kleur, maar ik fotografeer wat ik tof vind om te delen. Dank je voor je begrip. 


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

Gerelateerde artikelen

79 reacties
 1. Emma

  Nou ik vind het een hartstikke leuke rubriek hoor, jij mag zelf bepalen welke huizen je reageert en waar je je goed bij voelt 😉 Is ook niet mijn stijl maar alsnog heel tof om te zien! Als arme student ben ik aangewezen op Ikea en tweedehands maar juist een uitdaging om daar toch iets ‘eigens’ van te maken!

 2. hobs

  Leuk huis en mooie spullen, alleen jammer dat er zoveel wit is. Juist bij een interieurontwerper had ik wat meer lef en vernieuwing verwacht.

 3. Lien

  Ik smelt helemaal van deze stijl te zien. Heel erg mooi! Proficiat Jeroen. En dank u Cynthia voor de mooie foto’s.

 4. An

  Smaken verschillen. Dit zou een huis zijn waarin ik me heel ongelukkig zou voelen. Veel licht, wit en kleur….. absoluut niks voor mij.

 5. Fabienne

  Weer een hele mooie en professionele reportage. Dit interieur is ook wit, net als in de vorige binnenkijker, maar een hele andere stijl weer. Ga zo door Cynthia. Ik kijk er elke keer weer naar uit.

 6. Iris

  Wat een mooie foto’s en inspiratie. Zie wel de voordelen van wit: andere kleuren knallen daarbij echt. Mooi de gele stoelen. En de styling met de donuts, top: zijn die nog opgegeten?

 7. Esra

  Ik zie berichtjes staan die ook weer snel worden verwijderd.
  Hoe kan dit?
  Is er storing?

  • Cynthia Schultz

   Nee dan staat je comment op moderatie. Soms doet wordpress dat en dan keur ik ze handmatig goed ☺️

 8. Laura

  Waarom staan hier alleen maar positieve reacties?
  Iedereen heeft toch zo zijn eigen mening.
  Het blijkt dat je daar niet mee om kan gaan.
  Een eerlijk beeld krijgen wij zo niet.
  Ook dit zal wel weer verwijderd worden. Zucht!

  • Cynthia Schultz

   De comments zijn positief omdat mensen gewoon heel aardig zijn! ☺️
   Zoals bij de post staat mag een mening absoluut gegeven worden, leuk juist, zij het met enig respect. Dus negatief mag best, zolang het geen beledigen of iemand belachelijk maken wordt, wat regelmatig gebeurd(e) bij binnenkijkers. Als er mensen zijn die alleen maar iemand kunnen afzeiken, mogen die wegblijven. Ik heb niks verwijderd, dat was niet nodig 🙂 ik verwijder alleen super respectloze dingen en die zijn er tot nog toe niet geweest. Heel fijn! ☺️ Jouw comment stond op moderatie, waarom weet ik niet, wordpress doet dat soms. Ik heb hem dus handmatig goedgekeurd, dan weet je waarom hij niet meteen verscheen.

 9. Sam

  Ik hoop dat je iets met de opbouwende feedback gaat doen.
  Jammer dat je de disclaimer moet vermelden. Komt dat door de vorige negatieve reacties?
  Misschien moet je wat sterker in je schoenen gaan staan.
  Jammer hoe je hier mee omgaat.

  Sam

  • Cynthia Schultz

   Het heeft 0 te maken met sterk in mijn schoenen staan, het heeft te maken met bewoners van huizen die belachelijk worden gemaakt en dat tolereer ik niet. Die bescherm ik op deze manier.
   Opbouwende feedback is welkom en ik kijk altijd hoe ik die kan verwerken. ?

 10. Inez

  Ik snap dat je website jouw plekje op het internet is en dat jij jouw interesses deelt maar je maakt toch ook gewoon een website voor een bepaalde doelgroep? Ik ben dol op interieur artikelen maar continue dat zelfde stijltje begint zo enorm saai te worden. Het is niet mijn stijl en daarom haak ik steeds meer af. Waarom zo beperkt? Als je een andere stijl mag fotograferen en je daar je bezoekers blij mee kan maken dan ben je toch in je eigen vingers aan het snijden als je dat niet zou doen?

  • Vera

   Mogen er alleen positieve dingen hier worden gezegd?

  • Mirjam

   Eens met Inez…. maar blijkbaar mogen zulke dingen niet meer gezegd worden 🙂

  • Cynthia Schultz

   Hey Inez, Anolief reageerde met een zelfde strekking en ik heb even op haar gereageerd, maar die reactie is ook voor jou bedoeld 🙂

 11. Annelien

  Wat een mooi appartement! Leuke combinatie ook: oude binnenstad/modern interieur. Één kleinigheidje viel mij op: het dekbedovertrek is van Snurk, niet het dekbed ;).

 12. Linda

  Wat een ontzettend mooi huis is dit! (Ik wil nu 10 uitroeptekens plaatsen want ik ben heel enthousiast, haha, maar dat vind ik weer zo suf eruitzien)
  Ik houd van de hoge plafonds en van de inrichting, zo smaakvol! Ik had wel een muur een fel kleurtje gegeven denk ik als contrast, maar alles klopt wel en alles past bij elkaar, dat vind ik gaaf. En die trap in de woonkamer! ZO MOOI <3 (en doodeng, haha)

 13. Claudia

  Prachtige woning. Helemaal mijn stijl… mooi, licht, scandinavisch, en dan die design classics van Vitra en Flos…. <3

 14. Kim

  Hi Cynthia. Ik zou t heel leuk vinden om mijn huis hier ook te laten zien. Mogen je lezeressen hier ook aan mee doen? Liefs!

  • Cynthia Schultz

   Jazeker, graag zelfs! Stuur je me wat foto’s van je huis via instagram?

 15. Marianne

  Erg mooi foto’s, mijn complimenten!

 16. Kirsty

  Het wit vind ik wel wat hebben, alleen zou ik inderdaad ook denken dat je geen rommel mag maken haha. Knap hoe Jeroen zo over alles lijkt te hebben nagedacht en het lijkt allemaal ook zo clean.

 17. Loes

  Deze rubriek vind ik heerlijk om te lezen! Wat mij (dit voorjaar) nog een leuke aanvulling lijkt, zijn BUITENkijkers met tuinen en balkons. Aangezien je zelf veel buiten bent en onlangs jouw eigen tuin hebt ingericht, lijkt me super om jouw smaak daarin te zien en om inspiratie op te doen.

  • Kirsten

   Ja leuk idee! Buitenkijkers of Tuinkijkers, maar dan niet alleen achtertuinen of balkons, ben ook wel toe aan inspiratie voor mijn voortuin 😉

  • Kim

   Dit vind ik een super idee! Ik vind de tuin ZO lastig!!!

  • linda

   Ooo wat een leuk idee!

  • Lien

   Dit zou inderdaad heel leuk zijn een tuinkijker

 18. Nieke

  Oooh, de Eames-bird!
  Die wil ik al zolang, zeker nu er ook een witte versie van is uitgegeven.

 19. Annika

  Wat een mooie woning! Heel anders dan onze stijl, maar het is leuk om te zien hoe Jeroen er helemaal zijn plek van heeft gemaakt.

  Wij hebben ons kleine appartement (36m2) helemaal opgeknapt en wij hebben het functioneel en industrieel ingericht. Als je eens foto’s wilt zien om te kijken of je ons interieur wilt fotograferen voor een binnenkijker dan werken we graag mee, lijkt ons erg leuk!

  • Cynthia Schultz

   Graag, wil je me wat foto’s sturen via instagram of mail?

  • Annika

   Ga ik doen!

 20. Kim

  I LOVE IT!

  ik vond je artikelen over het kastje pimpen / boekenkast stylen / gang make-over ook zo tof!
  Komen er vaker van dit soort interieurartikelen?

 21. Chantal

  Prachtig huis! Ik dacht huh dit heb ik toch eerder gezien? Bleek in de vt wonen te zijn 🙂 ik hou van deze rubriek, ga zo door!

 22. linde

  Ik houd van vides!

 23. Karlijn

  Ik vind dit echt een superleuke rubriek. Super mooie foto’s heb je weer gemaakt. Dit huis is niet mijn stijl, voor mij iets te steriel, maar ik vind het wel een heel tof huis.

 24. Chantal

  Te weinig variatie tussen de verschillende binnenkijkers. En dan zitten er ook nog 11 foto’s tussen die hetzelfde laten zien. Ik haak af…

 25. Iris

  Mooie binnenkijker en prachtige foto’s weer hoor! Niet mijn smaak (ik zou me voelen alsof ik in een steriel ziekenhuis leef en houd meer van hout en warme kleuren), maar kan niet anders zeggen dan dat je het mooi in beeld brengt.

 26. Elsemiek

  Oh wat een pareltje. PRACH-TIG! Ik hou enorm van die cleane ruimtes en dat wit, jaaa.. Jeroen kom je ook bij mij langs? Mooie bijdrage in heldere foto’s Cynthia, knap werk!

 27. suus

  Stiekem vind ik het inkijkje in zijn kledingkast (doordat er geen deuren /gordijnen voor zijn kleding en schoenenkast zit) misschien nog wel het leukst 😀

 28. Mar

  Wat een mooi huis! Vooral de woonkamer vind ik prachtig!

 29. Michelle

  Hoi Cynthia,

  Het is dat het bij ons nog helemaal niet af is, anders had onze woonwagen misschien wel heel erg leuk geweest voor een binnenlijker. Een afwisseling met alle mooie huizen die je (trouwens prachtig!) fotografeert.
  Mochten we een keer klaar zijn en de rubriek bestaat nog steeds, zou het misschien leuk zijn!

 30. Nathalie

  Hi Cynthia,

  Zo gaaf ingericht deze woning. Ik meende hem al te herkennen uit een artikel in de VT Wonen. Maar jouw reportage vind ik super mooi in beeld gebracht.

 31. Minka

  Wat een mooie foto’s zeg! Ik vind het echt cool dat mensen meewerken aan je rubriek.

 32. Winnie

  Uhh wauw?! Daar wil ik ook wel wonen!

 33. Hilde

  Heel mooi, straalt veel rust uit, daar houd ik van! Leuk om eens een mannen huishouden te zien, zo netjes ook!

 34. Yolan

  Zoals je zelf in je disclaimer aangeeft, lijkt deze woning inderdaad aan te sluiten bij de vorigen. Jammer en volgens mij ook echt een gemiste kans. Niet dat wit/licht/designer niet mooi is, maar het wordt allemaal een beetje eenheidsworst.

  Ik ben zeker bereid deze rubriek een kans te geven, maar hoop echt dat je erin slaagt om ook eens iets anders te tonen. Jij hebt inderdaad een eigen stijl, maar ik dacht net dat de sterkte van deze rubriek erin bestond om verschillende stijlen te tonen en mensen nieuwe en frisse ideeën te geven. Zaken waaraan ze zelf misschien niet zouden denken, maar er na het lezen misschien toch voor open staan.

  That being said, ik wil ook niet de “debbie downer” van de hoop zijn. De woningen die je kiest zijn absoluut niet lelijk. Ik hoop alleen op wat meer variatie.

  • Cynthia Schultz

   Ik snap helemaal wat jij graag wilt zien, maar verschillende stijlen tonen is niet mijn insteek van de rubriek. Wel: toffe interieurs delen die ik tof vind om te delen. Binnenkort ga ik een huis fotograferen met alleen maar pasteltinten en in mei ga ik naar een super kleurrijk huis. Dus er komt zeker afwisseling maar dat is niet per se mijn nummer 1 insteek. Dank voor het meedenken 🙂 misschien kan je bijvoorbeeld interiorjunkie.com volgen voor veel verschillende stijlen.

  • Lou

   Ik vind dit een mooie, respectvolle reactie en Cynthia’s antwoord doet me inzien dat ik de volgende keer ook deze rubriek kan skippen. Het is mooi, een volgende woning is waarschijnlijk ook mooi, maar ik heb het wel gezien. Tijd voor iets anders, ergens anders. En dat is prima 😉 Het was de moeite waard zo lang het duurde.

  • Anolief

   Hoi cynthia. Laat ik beginnen te zeggen dat ik je al lang volg en jou en je blog heel tof vind. Ik snap alleen je reactie op yolan totaal niet. Je vraagt zelf regelmatig wat wij als lezer missen, zouden willen lezen etc. Ik heb bijvoorbeeld ook je enquete ingevuld. Yolan geeft inhoudelijk aan waar jij zelf om vraagt. Uiteindelijk doe je het dan af als zijnde dat het niet de insteek is van je rubriek/blog/artikel. Dat is natuurlijk een prima reactie maar strookt niet met je wens en behoefte naar feedback en input van je lezers. Dan maak je het toch die insteek als veel mensen dat missen? Dat wou ik ff kwijt en bedoel het echt niet verkeerd want je lijkt me een tof persoon en is echt feedback.

  • Cynthia Schultz

   Hey Anolief, dank voor je reactie en ik snap je helemaal. Ik wil zeker input en feedback, maar ik wil ook dingen delen waar ik achter sta en waar ik me goed bij voel. Het is dus vaak zoeken naar een balans tussen die twee. Bij de binnenkijkers wil ik interieurs delen die mij aanspreken. Zeker zoek ik naar afwisseling maar dat is niet de nummer 1 insteek.

   Ik neem feedback zeker mee en ik ben er ook heel blij mee, maar het blijft altijd jullie wens afwegen tegen wat ik voor content wil maken. Als ik altijd jullie wens – die heel belangrijk is voor mij en waar ik ook vaak naar luister – opvolg maak ik een site die niet bij mij past en dat wil ik ook niet. Dat zal je als lezer ook merken, denk ik.

   Dat gezegd hebbende ben ik zeker óók steeds op zoek naar huizen met iets aparts of afwijkends (want af en toe vind ik dat ook leuk), maar die zijn nog niet zo heel makkelijk te vinden 🙂 ik doe mijn best! Zo ga ik binnenkort een huis vol pasteltinten fotograferen en in mei een mega kleurrijk huis. Working on it, op een manier die bij mij past 🙂 ik hoop dat je snapt wat ik bedoel!

  • Yolan

   Bedankt voor de reactie @Cynthia (en de andere mensen die zeiden dat mijn reactie respectvol was).
   Ik sn

  • Yolan

   *snap nu wel dat mijn visie en de jouwe gewoon niet dezelfde zijn. Helemaal ok natuurlijk en het is uiteindelijk ook jouw blog. 🙂

   Het ding is, ik ga geen andere site volgen voor interieurs. Ik lees deze blog voor jou en jouw inzichten, eigenlijk interesseren interieurs me totaal niet. Het zal zijn omdat ik nog bij mijn ouders inwoon. 😛 Ik zal vanaf nu gewoon af en toe een Binnenkijker overslaan, dat is ook geen ramp. 🙂

  • Cynthia Schultz

   Thanks voor je respectvolle reactie Yolan! Prima natuurlijk. Hopelijk is er genoeg andere content die je wel leuk genoeg vind 🙂 liefs!

 35. Naomi

  Alhoewel niet mijn stijl vind ik het een supertof huis! En ik wil specifiek noemen dat ik het leuk vind dat de bewoner op (een paar van) de foto’s staat!

  • Cynthia Schultz

   Thanks! Jeroen vond dat zelf ook erg leuk! Niet elke bewoner vind dat leuk bij een Binnenkijker dus vandaar doe ik het niet altijd.

  • Nieke

   Inderdaad, mee eens!
   Huisdieren op woon-foto’s vind ik ook altijd leuk!

 36. Karin

  Heel gaaf, zo’n modern gestyled appartement hartje centrum – ik houd van vides, heerlijk ruimtelijk en vrij.
  Met die trap had ik alleen al drie keer mijn nek gebroken trouwens 😉 Vooral naar beneden lijkt me eng…

  Leuk om nu ook foto’s van de bewoner te zien, dat geeft het echt iets extra’s. Keep ‘m coming, Cynthia. Dit is echt mijn favoriete rubriek en ik ‘proef’ ook ineens de journalist in je (schrijfstijl)!

  • Cynthia Schultz

   Ja aan die trap moet je even wennen, Haha! En wat lief, je complimenten. Dankjewel!

 37. AK

  Leuk ingericht en ook mooi in beeld gebracht! Lekker rustgevend en werkelijk prachtig gebruik gemaakt van de hoge plafonds.

  Ik ben nu wel oprecht benieuwd hoe Jeroen het doet met zo weinig bergruimte! Ik zie eigenlijk alleen keukenkastjes, wat kleine losstaande kastjes en dat opbergwandje op de zolderkamer. Waar laat je alle spullen? Of is dat een kwestie van naast minimalistisch inrichten ook minimalistisch leven? 😉

  • Cynthia Schultz

   Hij heeft stiekem nog een logeerkamer waar hij overbodige rommel in dumpt ?

 38. Inge

  Wat een ontzettend mooie inrichting! Ik zou er inderdaad ook zo kunnen intrekken

 39. Thari

  Wat een fantastische inrichting! Love it 🙂

 40. Martine

  Prachtig!!
  Ik hou van de minimalistische uitstraling 🙂
  Helemaal mijn smaak.
  En, zoals altijd, prachtige foto’s.

 41. Kirsten

  Oké, die bank staat dus nu op mijn wishlist. Love it! Sowieso word ik heel hebberig van dit huis. Wat een mooie spullen!

 42. Charlotte

  Zo leuk!

 43. rachel

  oh hier ben ik dus helemaal weg van he!! wat een super leuk huis en wat een styling 😀

 44. Anna

  Mooi! En wat een designer items!

 45. Martine

  Super mooi interieur!!! Heel strak en modern. Precies mijn smaak ☺️ Prachtige foto’s weer!

 46. Nikki

  Totaal anders dan mijn eigen huis, maar wel heel tof om te zien! Inspirerend 🙂

 47. Marije

  Wauw, wat een te gek huis! Heel erg mooi gedaan. Erg inspirerend. En Cynthia, wat een mooie foto’s maak je, leuk dat je dit doen. Gek op binnenkijkers 🙂 #gazodoor

 48. ilse

  Hij heeft wel smaak! Mooi ingericht met veel design-klassiekers, zo zie je maar dat die echt tijdloos zijn! Cynthia, altijd welkom om eens bij ons in België te komen fotograferen! 🙂 Fijn weekend!

 49. Dionne

  Wauw, wat een fantastisch ingericht appartement. Helemaal mijn stijl.

 50. Kate

  Een te gekke binnenkijker! Het enige wat mij “stoort” zijn de zinnen onder de foto’s .
  Je schrijft lamp is van (merk).
  Je zou het ook zo neer kunnen zetten
  lamp (en dan het merk). In plaats van overal
  “is van” erbij zetten.

  Verder een hele mooie serie. 😉

  • Cynthia Schultz

   Oh goeie! Nooit bij stil gestaan. Dank je!

  • Suzanne

   Dat vind ik nou weer wat onpersoonlijk klinken. Voluit geschreven is het net alsof Cynthia me vertellend meeneemt door het huis. Dat vind ik juist zo leuk ?