Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
Vakantiehuisje op Terschelling

Binnenkijken bij Florizand

Vandaag de eerste binnenkijker die niet in een woonhuis is, maar in een vakantiehuis is gefotografeerd! Laatst logeerde ik in Florizand, een modern ingericht milieubewust designhuisje van 45m2. Strak ingericht en ingenieus ingedeeld. Ik neem je even mee naar Terschelling!


Leestijd

Florizand: de droom van Renate & Erik

Renate en Erik komen uit Leeuwarden en hebben twee dochters. Al jarenlang komen ze een paar keer per jaar op Terschelling. ‘Alle eilanden hebben we weleens bezocht, maar Terschelling vinden we echt het leukste. De liefde voor het eiland was er altijd al.’ Een paar jaar geleden kreeg het stel het idee om een huisje te kopen op deze mooie plek. ‘Ik ben gewoon gaan Googelen. Ik had geen idee wat er allemaal was. Op pagina vijf kwam ik Om ’t Noord tegen, een nieuw project. Ik zocht contact en kwam er al snel achter dat het ideaal was, ook omdat je bij dit project eigen grond koopt. Op veel plekken op het eiland is het erfpacht.’

Om ’t Noord werkt nauw samen met Depot Rotterdam, een designshop, adviesbureau en ontwerpstudio. Zij hebben de huisjes ontworpen en ook Florizand hebben ze van binnen helemaal ingericht. ‘We mochten het helemaal zelf indelen en dat hebben we in overleg met Depot Rotterdam gedaan. We hebben ze een budget gegeven en daar zijn ze mee aan de slag gegaan. Het belangrijkste vonden wij dat het een huisje zou worden waar we zelf dolgraag tijd wilden doorbrengen: het moet echt van alle gemakken voorzien zijn.’ Renate en Erik zijn zelf zoveel mogelijk in Florizand, maar in de praktijk valt dat toch tegen. ‘We verhuren hem teveel,’ lacht Renate.

 

Depot Rotterdam gebruikt duurzame materialen voor de huisjes en de bungalows worden verwarmd door middel van een warmtepompsysteem. Om ’t Noord is het eerste project met vakantiebungalows op de Waddeneilanden die geheel zonder aardgas als energiebron functioneren.

Het resultaat mag er zijn. Om ’t Noord is een rustig park in Midsland Noord met huisjes die van de buitenkant identiek zijn. De binnenkant verschilt, niet elk huisje is ingericht door Depot. Kom even mee naar Florizand.

Buiten

Buiten is op Terschelling misschien wel het allerbelangrijkste. Florizand staat in Midsland-Noord, op park Om ’t Noord. Tussen de landerijen, je hoort in het voorjaar de lammetjes mekkeren en je wordt wakker door het gefluit van de vogeltjes. Na vijf minuten lopen sta je in de duinen, na een kwartiertje in het bos en na een wat stevigere wandeling van 25 minuten ben je op het strand van Midsland aan Zee. Maar even fietsen is natuurlijk ook geen probleem.

Florizand heeft een fijne tuin rondom zodat je altijd wel ergens een plekje in de zon hebt.

Keuken

De keuken is ontworpen door Depot en is compact, maar voorzien van veel bergruimte. Het is strak, rustig qua kleur en er is genoeg plek om te werken. Doordat de kastjes geen greepjes hebben oogt het heel rustig.

Woonkamer

De woonkamer is enorm licht door de grote raampartijen en is kleurrijk maar toch rustig.

Slaapkamers

Er zijn vijf slaapplekken in Florizand, meer dan je zou denken! Er is één ‘master bedroom’, een slaapkamer waar het bed uitgeklapt kan worden én er is een hoogslaper waar je onder de sterren kan slapen. Er is zo creatief omgegaan met de ruimte!

Badkamer

De badkamer is heel klein, maar heeft alles wat je nodig hebt: een fijne douche en een ruim badmeubel met veel opbergruimte. Dat komt overal in het huis terug, die opbergruimte.

In de week dat ik in Florizand logeerde, ben ik echt een beetje verliefd geworden. Wat een heerlijk huis is dit! Op Terschelling vind je veel oubollige doorleefde vakantiehuisjes, Florizand is daar echt het tegenovergestelde van. Het is met zoveel aandacht ontworpen en ingericht, het is sfeervol, comfortabel, de locatie is goed en het ontbreekt je echt aan niks. Zulke huisjes zijn echt uniek voor het eiland – erg leuk om ook eens te ervaren! Eerlijk is eerlijk, oubollig en doorleefd hoort ook wel een beetje bij Terschelling (het huisje waar wij altijd logeren is precies zo’n oud huisje waar het zand door de kieren komt waaien), maar dit is ook wel eens héérlijk.

 

Je kan natuurlijk ook zelf logeren in Florizand, check hier de website voor de beschikbaarheid. De herfstvakantie is nog beschikbaar!

Ik ben door Renate en Erik uitgenodigd om in Florizand te logeren.

Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.