Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Binnenkijken bij Emmy

Ik stelde dit een hele tijd uit, omdat ik eerlijk gezegd wel een beetje twijfelde of ik mijn huis wilde delen. Vandaag doe ik het toch, want jullie zijn altijd hartstikke lief voor me 🙂 Welkom in mijn huisje!


Leestijd

Een rechthoek in de lucht

Zoals jullie inmiddels wel weten woon ik in Hengelo. Ik woon samen met mijn partner als eerste bewoners in een nieuwbouw appartement met twee verdiepingen, ook wel een maisonnette genoemd. Het is in totaal 93 vierkante meter, en we wonen er nu zo’n 6,5 jaar. Is het dan nog wel nieuwbouw? Nou ja, who cares. We noemen het gekscherend ook wel eens onze rechthoek in de lucht.

Hal & toilet

Je komt binnen in een inieminie halletje. Hier hangen de meest gebruikte jassen en er staan de laatst gebruikte schoenen. We hebben hier een olijfgroen/grijze kleur op de muur. Op het witte houten ongedefinieerde blok staat een sleutelbakje en een kan/vaas van de kringloop.

Het toilet grens gelijk aan het halletje. Hier hebben we niet veel mee gedaan, alhoewel hier wel een heel geliefd Zenza lampje hangt. Er staan wat accessoires van Loods 5 en een handdoekje van Action.

Woonkamer

De woonkamer vind ik zelf heel fris en vrolijk. Ik heb ook wat foto’s van de woonkamer in de avond toegevoegd, met de kaarsjes aan. Dan vind ik het namelijk het gezelligst.
Dit kleed ligt er nog niet zo lang, deze bestelde ik in de outlet van Rug Vista. De bank moet ook vervangen, maar daarvoor moeten we nog even tegen iets goeds aanlopen.
De muren zijn wit, alleen de lange muur heeft een soort oud roze-mauve achtige tint. We waren daar een beetje nerveus voor eerst, maar het blijkt een hele neutrale kleur te zijn in de praktijk. Het geeft toch net wat meer sfeer als je de muren een kleur geeft. Van mij had het nog wel gekker gemogen, maar compromissen horen er bij hè. Als het aan mij lag woonden we in een soort goud met turquoise oase! Het is maar goed dat ik af en toe geremd word.

Keuken

De beneden verdieping is open, zonder afscheiding tussen woonkamer en keuken. Door de lengte van de benedenverdieping en de trap in het midden, heb je toch duidelijk twee gedeeltes.

In de keuken lijkt het thema wel mintgroen te zijn. Eigenlijk is dit meer zo gelopen dan bewust gekozen. De mintgroene Smeg koelkast vind ik nog steeds heel erg gaaf. De eettafel vind ik mooi, maar het mintgroene blad vind ik iets too much. Dit willen we eigenlijk nog wel vervangen door een zwart met houten tafel bijvoorbeeld. Dat zou het ook iets stoerder maken voor de roze wand.

Overal in het het huis hebben we dezelfde vloer, namelijk: geen vloer! We wilden een gietvloer, maar dat is zo ontzettend duur dat we besloten gewoon het beton te schilderen. Doordat we de eerste bewoners waren, kregen we het huis opgeleverd met een redelijk gladde betonnen vloer. We hebben daar nog geen moment spijt van gehad, het is heel neutraal en fris. Bovendien hebben we door het hele huis vloerverwarming, dus kil is het zeker niet.

Bovenverdieping

Van de bovenverdieping deel ik niet alles, ik woon immers niet alleen en niet iedereen deelt graag alle details. Wel krijg je een goed beeld van de stijl en sfeer. Hier hebben we veel meer kleine accessoires staan die we overal en nergens opdoken. Veel dingen van de kringloop, van vakanties en van rommelmarkten. Overal zie je oude camera’s terug, mijn vriendin studeerde aan de kunstacademie en zij deed hiermee een aantal projecten. Ook zie je veel kasten van Ikea om opbergruimte te creëren, want inbouwkasten hebben we niet.

Dettol Bubbel

Naast rechthoek in de lucht wordt ons huis door vrienden ook wel eens een dettolhol of dettolbubbel genoemd omdat ik zo smetvrezerig ben. Ik kan dat ook best los laten hoor, maar ik heb grenzen haha! Tijdens het fotograferen kwam ik echter best wat stoffige plankjes tegen dus ik vind dat ik daar best wat omgekeerde credits voor verdien haha.

Ik vond het wel grappig om zo alles eens langs te lopen en ik kwam erachter dat ik wel wat favoriete woonmerken heb. Loods 5, Sissyboy Homeland, Søstrene Grene, Ikea, Zenza, Habitat, deze merken komen meer terug dan ik van te voren had verwacht. Ik ben blij met het huis, maar mijn droom is toch echt dat boerderijtje in het bos met geitjes en honden en poezen en Shedlandpony’s en naja de hele kinderboerderij bij elkaar eigenlijk! Ooit komt dat nog wel 🙂

Vond je het leuk om te zien hoe ik woon? Hope so!


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi. Verder ben ik ook GEK op ander lekker eten en ook op iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)