Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Binnenkijken bij Emmy – 2

Sinds het begin van het jaar woon ik in mijn nieuwe huis maar ik heb jullie alleen nog maar kleine kiekjes gegeven op Instagram. Hoewel het nog niet allemaal klaar is, laat ik je vandaag toch zien waar en hoe ik woon!


Leestijd

Grote mensen huis

Sinds begin van het jaar woon ik in een ander huis, maar het voelt eigenlijk al als jaren. Dat is denk ik wel een goed teken, want ik voel me er vanaf het eerste moment heel erg thuis. We zijn nu maanden verder, en nog steeds is niet alles gedaan wat ik wil, maar ik heb nu een goed excuus. Ik wacht tot Luuk bij me woont want dan zijn we de hele week hier (nu half in Amsterdam) en dan kunnen we het samen rustig aanpakken. Als je hier even slim door de regels heen leest dan snap je dat ik er zelf gewoon geen kracht meer voor heb en dat ik gewoon wacht tot hij het doet haha.
Goed nieuws: vanaf Kerst 2018 wonen we samen, ik kijk er enorm naar uit! Ik ga Amsterdam ook wel missen, maar dit gaat wel veel meer rust in onze weken geven. Gelukkig is Nederland zo klein dat we zo in Amsterdam zijn (ik kwam er voorheen ook veel en dat zal ook wel zo blijven), maar echt een halve week daar zijn is toch anders.

Hiervoor woonde ik in een appartement met mijn ex, waar ik nadat het uit was nog een paar maanden ben blijven wonen. Ik heb toen besloten dat ik wel echt wilde verhuizen om opnieuw te beginnen. Mijn ex is daarna in ons appartement gaan wonen, want het was ook gewoon een tof huis. Ik moest dan ook wel even wennen om van nieuwbouw naar een huis uit 1941 gaan met kieren, meer spinnen (waar ik niet bang voor ben, ze krijgen een naam en worden gewoon welkom geheten), en hoekjes die niet meer schoon worden. Het is een huurhuis, dus je pakt ook niet álles aan. Toch voelde het wel heel bijzonder. Een eengezinswoning, een echt grote mensen huis. Met tuin (en een grote ook). En kelder. En zolder. En 3 slaapkamers. Ja jongens, dat is gewoon mega betaalbaar in het oosten van het land. Ook een reden dat we hier gaan wonen en niet in Amsterdam. Het is echt een villa, maar ik betaal dan ook echt weinig en meer ruimte heb ik/hebben we nu écht niet nodig.

Hal & Keuken

De voorkant van het huis is echt het fotograferen niet waard. Ik heb een vrij grote voortuin, en de vorige bewoners hebben die volgestort met grijs grind. Ik vind het een beetje een triest aangezicht, alhoewel het natuurlijk onderhoudsvriendelijk is. Als het voorjaar weer begint ga ik daar twee grote potten opzetten met hortensia’s (alhoewel oma zegt dat die het niet goed doen in een pot) of twee boompjes.

Als je binnenkomt in de hal zie je de trap, die nog niet af is, en de kapstok en een kleine sidetable. Je kijkt vanuit de gang de keuken in. Daar zat oorspronkelijk een deur in die de vorige bewoner eruit heeft gehaald, en dat heb ik zo gelaten. Eigenlijk vind ik het het minst leuke gedeelte van het huis. Ik kan hier weinig van mezelf in kwijt, en het is gewoon gedateerd. Ik zit er wel over te denken om dan bijvoorbeeld de trap in een vrolijke kleur te schilderen, of de muur waar de kapstok aanhangt. Gezien de hoeveelheid kleur in de rest van het huis is dat nog iets waar ik even over na ga denken. Wat lijkt jullie leuk?

Woon- & Eetkamer

Het de woon- en eetkamer noemen is wel mooi fancy benoemen, maar het is natuurlijk gewoon 1 ruimte. Toch is het wel een beetje opgedeeld door de grote boog in de ruimte, en het feit dat ik het eetgedeelte olijfgroen maakte en de woonkamer flamingo, koraalroze. Welke kleuren ik koos? Ik vind het heel erg vervelend, en ik dacht ook dat ik zo slim was om de staaltjes te bewaren, maar nee. Ik ben zo’n nepblogger die dus dat soort dingen vergeet. Het waren beide Histor kleuren die ik bij Karwei kocht, dat weet ik wel.

ANYHOW. Ik ben super blij met deze kleurkeuze. De groene fluwelen bank tegen die flamingo roze muur, en dan de inkijk van roze, goud, olijfgroen en zwart als je naar het eetgedeelte kijkt. Het enige waar ik nog niet tevreden mee ben is het aantal zitplekken. Ik wil erg graag zo’n grote vintage stoel met franjes aan de onderkant en dan het liefst in het okergeel, de kleur die weer terug komt in het vloerkleed. Ik zal zo even aanduiden waar hij moet komen te staan. Ook moeten nog wel wat snoeren en dergelijke goed weggewerkt worden. Maar dat is weer zo’n gevalletje van passief agressief afwachten tot Luuk dit fixt. Ik bedoel, ik bak wel eens een koekje voor hem. Geven en nemen ;P.

Eigenlijk is alles in mijn huis voordelig. Ik heb een mix van Kringloop, Action, kwantum, Zara Home, H&M Home, Loods5, Ikea, Søstrene Grene, en nog wat andere losse flodders. Alles in mijn huis is of van een aanbieding, of vanzelf al heel voordelig of tweedehands. Ik moest helemaal opnieuw beginnen, ook uit eigen keuze, en dat kost gewoon heel erg veel geld. Bovendien vind ik het hartstikke leuk geworden, dus veel geld uitgeven is in mijn interieurboekje echt niet nodig.

Buiten

De achtertuin is een enorm cadeau. Toen ik het huis ging bezichtigen was het donker, maar ik zag met de zaklamp op mijn telefoon een enorme lap grond achter het huis. Iedereen die voor het eerst langskomt is ook helemaal verbaasd dat er zo’n grote tuin achter dit huis zit.

Aan het huis vast zit een overkapping waaronder je naar de schuur loopt, maar waar ik ook een houten loungesetje heb staan. Hier is ook een openhaardje in de muur ingebouwd. Super relaxed. Je zit hier uit de wind, en je hebt de meeste uren van de dag zon. Als je schaduw wilt, is daar ook altijd wel een plekje voor in de tuin.

Ik heb ook een eettafel geplaatst met kuip-draadstoeltjes. Daarachter zit een moestuin die overgroeid is met druiven en daarachter is een groot grasveld wat de tuin zo’n dertig meter diep maakt. Het is nu nog niet mooi aangekleed, ik wil graag logica in het grote stuk gras door er bijvoorbeeld zones in te maken en ik wil meer planten en bloemen. Nu is dat de moeite echt nog niet waard, want ik ben te vaak te veel dagen achter elkaar weg en dan gaat alles dood. In het voorjaar willen we de boel aanpakken. Luuk wil graag een buitengym, vind ik ook oké, maar ook dat moeten we nog even allemaal op een rijtje zetten om het meeste uit deze mooie tuin te halen.

De bovenverdieping

De bovenverdieping heeft 3 slaapkamers, een badkamer en de trap naar de zolder. De zolder gebruik ik eigenlijk niet, het enige zinnige wat er ligt is de Kerstboom, en ik heb er de spullen van Jill opgeslagen. Die wilde ik niet weggooien.
Ik heb ook al heel wat te stellen gehad met de zolder want een steenmarter had besloten er te gaan wonen. Alles lag vol met poep, dus de hele zolder moest opnieuw afgetimmerd worden.

De bovenverdieping is net zoals beneden compact, met als toppunt die kleinste badkamer uit de geschiedenis van badkamers. Ik heb als droom toch ooit wel echt zelf een badkamer te mogen ontwerpen met turquoise handgebakken tegels, gouden kranen en de constante geur van Rituals Hammam. Komt wel, ooit. Voor nu is dit genoeg :).

Het grootste probleem is de raambekleding. Die heb ik besteld op www.jaloezieen-fabriek.nl. Besteld in april, en nu ben ik maanden verder en ik heb nog steeds niks. Ik heb al tig keer gebeld en gemaild. Op dit moment nemen ze zelfs de telefoon niet meer op. Uit hoop dat ze nog steeds kunnen komen heb ik nog niet wat anders besteld en zitten er nog steeds a-vier papiertjes tegen de ramen geplakt in de waskamer en de kastenkamer. Ik denk dat ik nog nooit zo opgelicht ben. Akelig toch? Ik geef nog niet op hoor, desnoods rijd ik er naar toe.

Good vibes only

Ik hoop dat je het leuk vond om te zien hoe ik nu woon. Ik ben zelf heel erg blij met dit huis. Het is het eerste huis dat ik echt zelf helemaal in heb gericht en daarom is het ook heel erg Emmy. Er hangt een hele goede vibe in dit huis, en ik ben ook nooit bang als ik alleen ben. Ik maakte gewaagde keuzes qua kleur, wat beneden wel goed uitpakte maar boven in de slaapkamer minder goed. Dat is niet erg, heb ik weer een nieuw projectje waar ik me op kan storten! De extra leefruimte buiten is heel fijn, en ik kijk er naar uit om dit huis vanaf de kerst samen met Luuk te mogen delen. Ik krijg helemaal zin om de Kerstboom op te zetten! Vanaf dan kunnen we ook samen plannen gaan maken hoe we de tuin verder in willen delen, en eindelijk een keuze maken over welke kleur de trap moet krijgen. Helpen jullie me daar nog in meedenken? Zou ik leuk vinden!

Ondanks kleine imperfecties waar ik aan moest wennen, gaat dit huis me de komende jaren nog een hele fijne plek bieden.


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi. Verder ben ik ook GEK op ander lekker eten en ook op iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)