Binnenkijken bij Emmy – 2

Sinds het begin van het jaar woon ik in mijn nieuwe huis maar ik heb jullie alleen nog maar kleine kiekjes gegeven op Instagram. Hoewel het nog niet allemaal klaar is, laat ik je vandaag toch zien waar en hoe ik woon!


Leestijd

Grote mensen huis

Sinds begin van het jaar woon ik in een ander huis, maar het voelt eigenlijk al als jaren. Dat is denk ik wel een goed teken, want ik voel me er vanaf het eerste moment heel erg thuis. We zijn nu maanden verder, en nog steeds is niet alles gedaan wat ik wil, maar ik heb nu een goed excuus. Ik wacht tot Luuk bij me woont want dan zijn we de hele week hier (nu half in Amsterdam) en dan kunnen we het samen rustig aanpakken. Als je hier even slim door de regels heen leest dan snap je dat ik er zelf gewoon geen kracht meer voor heb en dat ik gewoon wacht tot hij het doet haha.
Goed nieuws: vanaf Kerst 2018 wonen we samen, ik kijk er enorm naar uit! Ik ga Amsterdam ook wel missen, maar dit gaat wel veel meer rust in onze weken geven. Gelukkig is Nederland zo klein dat we zo in Amsterdam zijn (ik kwam er voorheen ook veel en dat zal ook wel zo blijven), maar echt een halve week daar zijn is toch anders.

Hiervoor woonde ik in een appartement met mijn ex, waar ik nadat het uit was nog een paar maanden ben blijven wonen. Ik heb toen besloten dat ik wel echt wilde verhuizen om opnieuw te beginnen. Mijn ex is daarna in ons appartement gaan wonen, want het was ook gewoon een tof huis. Ik moest dan ook wel even wennen om van nieuwbouw naar een huis uit 1941 gaan met kieren, meer spinnen (waar ik niet bang voor ben, ze krijgen een naam en worden gewoon welkom geheten), en hoekjes die niet meer schoon worden. Het is een huurhuis, dus je pakt ook niet álles aan. Toch voelde het wel heel bijzonder. Een eengezinswoning, een echt grote mensen huis. Met tuin (en een grote ook). En kelder. En zolder. En 3 slaapkamers. Ja jongens, dat is gewoon mega betaalbaar in het oosten van het land. Ook een reden dat we hier gaan wonen en niet in Amsterdam. Het is echt een villa, maar ik betaal dan ook echt weinig en meer ruimte heb ik/hebben we nu écht niet nodig.

Hal & Keuken

De voorkant van het huis is echt het fotograferen niet waard. Ik heb een vrij grote voortuin, en de vorige bewoners hebben die volgestort met grijs grind. Ik vind het een beetje een triest aangezicht, alhoewel het natuurlijk onderhoudsvriendelijk is. Als het voorjaar weer begint ga ik daar twee grote potten opzetten met hortensia’s (alhoewel oma zegt dat die het niet goed doen in een pot) of twee boompjes.

Als je binnenkomt in de hal zie je de trap, die nog niet af is, en de kapstok en een kleine sidetable. Je kijkt vanuit de gang de keuken in. Daar zat oorspronkelijk een deur in die de vorige bewoner eruit heeft gehaald, en dat heb ik zo gelaten. Eigenlijk vind ik het het minst leuke gedeelte van het huis. Ik kan hier weinig van mezelf in kwijt, en het is gewoon gedateerd. Ik zit er wel over te denken om dan bijvoorbeeld de trap in een vrolijke kleur te schilderen, of de muur waar de kapstok aanhangt. Gezien de hoeveelheid kleur in de rest van het huis is dat nog iets waar ik even over na ga denken. Wat lijkt jullie leuk?

Woon- & Eetkamer

Het de woon- en eetkamer noemen is wel mooi fancy benoemen, maar het is natuurlijk gewoon 1 ruimte. Toch is het wel een beetje opgedeeld door de grote boog in de ruimte, en het feit dat ik het eetgedeelte olijfgroen maakte en de woonkamer flamingo, koraalroze. Welke kleuren ik koos? Ik vind het heel erg vervelend, en ik dacht ook dat ik zo slim was om de staaltjes te bewaren, maar nee. Ik ben zo’n nepblogger die dus dat soort dingen vergeet. Het waren beide Histor kleuren die ik bij Karwei kocht, dat weet ik wel.

ANYHOW. Ik ben super blij met deze kleurkeuze. De groene fluwelen bank tegen die flamingo roze muur, en dan de inkijk van roze, goud, olijfgroen en zwart als je naar het eetgedeelte kijkt. Het enige waar ik nog niet tevreden mee ben is het aantal zitplekken. Ik wil erg graag zo’n grote vintage stoel met franjes aan de onderkant en dan het liefst in het okergeel, de kleur die weer terug komt in het vloerkleed. Ik zal zo even aanduiden waar hij moet komen te staan. Ook moeten nog wel wat snoeren en dergelijke goed weggewerkt worden. Maar dat is weer zo’n gevalletje van passief agressief afwachten tot Luuk dit fixt. Ik bedoel, ik bak wel eens een koekje voor hem. Geven en nemen ;P.

Eigenlijk is alles in mijn huis voordelig. Ik heb een mix van Kringloop, Action, kwantum, Zara Home, H&M Home, Loods5, Ikea, Søstrene Grene, en nog wat andere losse flodders. Alles in mijn huis is of van een aanbieding, of vanzelf al heel voordelig of tweedehands. Ik moest helemaal opnieuw beginnen, ook uit eigen keuze, en dat kost gewoon heel erg veel geld. Bovendien vind ik het hartstikke leuk geworden, dus veel geld uitgeven is in mijn interieurboekje echt niet nodig.

Buiten

De achtertuin is een enorm cadeau. Toen ik het huis ging bezichtigen was het donker, maar ik zag met de zaklamp op mijn telefoon een enorme lap grond achter het huis. Iedereen die voor het eerst langskomt is ook helemaal verbaasd dat er zo’n grote tuin achter dit huis zit.

Aan het huis vast zit een overkapping waaronder je naar de schuur loopt, maar waar ik ook een houten loungesetje heb staan. Hier is ook een openhaardje in de muur ingebouwd. Super relaxed. Je zit hier uit de wind, en je hebt de meeste uren van de dag zon. Als je schaduw wilt, is daar ook altijd wel een plekje voor in de tuin.

Ik heb ook een eettafel geplaatst met kuip-draadstoeltjes. Daarachter zit een moestuin die overgroeid is met druiven en daarachter is een groot grasveld wat de tuin zo’n dertig meter diep maakt. Het is nu nog niet mooi aangekleed, ik wil graag logica in het grote stuk gras door er bijvoorbeeld zones in te maken en ik wil meer planten en bloemen. Nu is dat de moeite echt nog niet waard, want ik ben te vaak te veel dagen achter elkaar weg en dan gaat alles dood. In het voorjaar willen we de boel aanpakken. Luuk wil graag een buitengym, vind ik ook oké, maar ook dat moeten we nog even allemaal op een rijtje zetten om het meeste uit deze mooie tuin te halen.

De bovenverdieping

De bovenverdieping heeft 3 slaapkamers, een badkamer en de trap naar de zolder. De zolder gebruik ik eigenlijk niet, het enige zinnige wat er ligt is de Kerstboom, en ik heb er de spullen van Jill opgeslagen. Die wilde ik niet weggooien.
Ik heb ook al heel wat te stellen gehad met de zolder want een steenmarter had besloten er te gaan wonen. Alles lag vol met poep, dus de hele zolder moest opnieuw afgetimmerd worden.

De bovenverdieping is net zoals beneden compact, met als toppunt die kleinste badkamer uit de geschiedenis van badkamers. Ik heb als droom toch ooit wel echt zelf een badkamer te mogen ontwerpen met turquoise handgebakken tegels, gouden kranen en de constante geur van Rituals Hammam. Komt wel, ooit. Voor nu is dit genoeg :).

Het grootste probleem is de raambekleding. Die heb ik besteld op www.jaloezieen-fabriek.nl. Besteld in april, en nu ben ik maanden verder en ik heb nog steeds niks. Ik heb al tig keer gebeld en gemaild. Op dit moment nemen ze zelfs de telefoon niet meer op. Uit hoop dat ze nog steeds kunnen komen heb ik nog niet wat anders besteld en zitten er nog steeds a-vier papiertjes tegen de ramen geplakt in de waskamer en de kastenkamer. Ik denk dat ik nog nooit zo opgelicht ben. Akelig toch? Ik geef nog niet op hoor, desnoods rijd ik er naar toe.

Good vibes only

Ik hoop dat je het leuk vond om te zien hoe ik nu woon. Ik ben zelf heel erg blij met dit huis. Het is het eerste huis dat ik echt zelf helemaal in heb gericht en daarom is het ook heel erg Emmy. Er hangt een hele goede vibe in dit huis, en ik ben ook nooit bang als ik alleen ben. Ik maakte gewaagde keuzes qua kleur, wat beneden wel goed uitpakte maar boven in de slaapkamer minder goed. Dat is niet erg, heb ik weer een nieuw projectje waar ik me op kan storten! De extra leefruimte buiten is heel fijn, en ik kijk er naar uit om dit huis vanaf de kerst samen met Luuk te mogen delen. Ik krijg helemaal zin om de Kerstboom op te zetten! Vanaf dan kunnen we ook samen plannen gaan maken hoe we de tuin verder in willen delen, en eindelijk een keuze maken over welke kleur de trap moet krijgen. Helpen jullie me daar nog in meedenken? Zou ik leuk vinden!

Ondanks kleine imperfecties waar ik aan moest wennen, gaat dit huis me de komende jaren nog een hele fijne plek bieden.


Emmy Bovenhorst

Een beetje prettig gestoord, een gigantische dierenliefhebster, en geobsedeerd door sushi. Dat omschrijft mij goed! Verder ben ik GEK op lekker eten en iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint

Gerelateerde artikelen

48 reacties
 1. Bb

  Hoi Emmy, komt hier toevallig in de komende tijd nog een update van? Ben heel benieuwd naar nieuwe foto’s van hoe jullie huis er nu uitziet!

 2. Eline van Sukhi.nl

  Wat een prachtige foto’s!
  Ik hoop dat jullie snel jullie draai gevonden hebben in het nieuwe huisje!

  Groetjes,
  Eline van Sukhi.nl

 3. Jolien

  Oh ziet er ontzettend gezellig uit! Ik ben echt fan van de roze muur, zeker in combinatie met die zetel en kussentjes <3

 4. Marloes

  Wat heb je het super tof ingericht Emmy! Heel mooi met die kleuren allemaal!

 5. Bianca

  Erg gezellig huis! En ja een overgang van nieuw naar oud maar wees blij met wat je hebt! Je huis kun je een thuis maken en het allerbelangrijkste in het leven is je gezondheid, liefde en geluk! Op het internet vindt je een hoop DIY ideeën om met een klein budget je huis leuk te maken bijv. een achterwand voor je bed van bijv. steigerhout o.d. Maar ook is het mooi om een houtdecor behang aan de hoofdkant van je bed te maken (wood en stone behang AS-Creations) hebben ze o.a. bij de Hornbach. Ook op Pinterest vindt je veel leuke ideeën (teveel eigenlijk!). Een metalen rek in de keuken waar je je pannen aan kunt hangen vindt ik ook altijd erg gezellig lijken. Kortom veel ideeën te vinden…ik wens jullie heel veel gezondheid en gezelligheid in jullie nieuwe woning! En ik zou het leuk vinden om nog eens in de toekomst veranderingen in je huis te zien.

 6. Marie

  Ohh wat een prachtig huisje, zo knus en gezellig en wat een mooie kleurencombi’s!
  Die bank is echt wat ik zoek, zit die een beetje lekker en hoe is de kwaliteit? Vind het zo spannend om dat soort grote dingen bij Wehkamp te kopen zonder het uit te testen!

 7. Petra

  Wat tof al die kleuren! Vooral die roze muur is fan-tas-tisch! Zou ik zelf niet durven kiezen, maar er begint nu langzaam wat te borrelen… Ik stem voor ijsblauw!

 8. Tessa

  Hoi Emmy,

  Wat een leuk, knus huis! De fijne, warme sfeer straalt van de foto’s af 🙂 Heel leuk ingericht ook, het straalt persoonlijkheid uit.

  Over de toekomstige kleur van de trap: ik zie het geheel (de hele gang) niet op de foto’s, dus kan het niet goed beoordelen. Maar afgaande op deze foto’s zou ik de trap in dezelfde kleur als nu opnieuw schilderen, gebroken of roomwit toch? Ik vind de trap mooi en zo valt ‘ie in het geheel weg, een opvallende kleur zou pijn doen aan je ogen denk ik 😉
  Is ‘ie niet te glad zo? (Ik heb ook eens in een huis gewoond met zo’n trap -zonder die lelijke halve maantjes, die ook op jouw trap hebben gezeten als ik ‘t goed zie haha- maar dat was erg glad als ik op m’n sokken door het huis ging.

  Verder zou ik op de slaapkamer voor de ton-sur-ton stijl qua kleuren kiezen die passen bij de roze details die je nu al erin hebt. Erg mooi en rustig voor de slaapkamer. (Denk niet dat de lamp die er nu hangt er dan nog bij past 😉

  Kijk, dit doet dit artikel van jou nu met me: ik krijg spontaan zin in inrichten (in eigen huis) haha.

  Liefs, Tessa.

 9. Lilian

  Wat leuk! Qua indeling is het precies mijn oude huisje. Erg gezellig. Wat heb je het vreselijk leuk ingericht!
  Tip: een gordijntje voor dat badkamerraam, ik wist het ook niet, maar hoorde destijds van mijn overbuurvrouw dat ze alles kon zien als ’s avonds het licht aan was in de badkamer *oeps*

  Reageren
 10. Emma

  Nu wil ik ook een roze muur! Wat een leuke woonkamer zo, echt precies wat ik me bij jou had voorgesteld 😉

  Reageren
 11. Madelon

  Ik word zo vrolijk van jouw stijl. Het is echt eigen, weet niet zo goed hoe ik dat moet uitlegge. Heb gelijk zin om bij mij thuis aan de slag te gaan haha.

  Reageren
 12. aboutsbstyle

  wat een mooi huis, en wat mooi ingericht. Totaal verschillend van mij, maar ben er wel voor gevallen. Je slaapkamer is wel erg donker inderdaad, succes met het opknappen ervan. liefs soraya

  Reageren
 13. Nieke

  Ik vind het toch al redelijk af, hoor. Mooi huis, zeker de living!

  Reageren
 14. Lis

  Hoi Emmy, wat een super leuk eigen en uniek huis heb je! Heel erg leuk!
  Voor de trap is ijsblauw heel tof! Frosted Sky van Flexa is zo’n gave kleur!

  Reageren
 15. Edith-Sofia

  Wat een geweldige inrichting! De roze muur, loveeeee it. Nu wil ik ook een roze muur haha!

  Reageren
 16. JokeV

  Wat fijn dat je de muren van een huurwoning mag schilderen! Maar moet je ze dan, als je er ooit uitgaat, weer allemaal in hun originele kleur gaan schilderen?

  Reageren
  • Emmy Bovenhorst

   Ik geloof het niet, maar het kan zijn dat ze vragen om het te witten wettelijk gezien. Dacht ik. Maar dat zie ik dan wel weer 😉

 17. Petra

  Echt zo gaaf ingericht! Ik zou spontaan mijn woonkamer roze verven. De kleurencombinaties zijn gewaagd, maar het staat zo gaaf bij elkaar! Love it!

  Ze hebben bij wehkamp (vast ook bij andere winkels maar hier zag ik hem) een fauteuil die een vintage look heeft met franjes. Niet echt budget maar zeker leuk om te onthouden. Hij is van het merk Dutchbone (flair fauteuil) en is er in roze, geel en groen.

  Nog een tipje voor als je graag een bad zou willen. Ik heb ook een badkamer zonder bad, maar heb een zitbad (voor volwassen) gekocht. Past in een Douchehokje en is echt geweldig! Als je ‘bath Bucket’ intypt op Google vind je het meteen.

  Reageren
  • Emmy Bovenhorst

   Die stoel ken ik, ge-wel-dig! Ik heb inmiddels een andere stoel, laat ik zien in de maand van Emmy! Bad ga ik op orienteren maar ik heb zo’n klein hokkie dat ik het denk ik maar zo laat 😉

  • Suuz

   Die hebben wij in groen bij de open haard staan. Superleuke stoel, en – heel belangrijk – zit ook lekker!

 18. Marloes

  Prachtig huis! Vooral de woonkamer en eetkamer vind ik echt geslaagd!

  Voor de trap: misschien is het leuk om een loper erop te schilderen? De gehele trap wit en dan de loper in een fel kleurtje? Heb je wel wat anders maar is niet gelijk de hele trap zo in your face.

  Reageren
  • Emmy Bovenhorst

   Leuk idee!! Beste idee tot nu toe eigenlijk haha. Ik ga het onthouden!

 19. Lousaa

  Mooooooi! Geniaal die slaapkamer. Dat is het wel een beetje: prachtig op professionele foto’s, minder in de praktijk.

  Je stijl is mij wat te eclectisch, ik heb ook eigenlijk gewoon geen accesoires in huis, op dekens, kussens en een paar kaarsenhouders na. Ik kan daar het geduld niet voor opbrengen, voor zo’n gestyled huis. Maar ik vind het wel heel leuk om te zien. Zeker met het commentaar erbij: dat maakt het gewoon tien keer leuker om te lezen dan van die onpersoonlijke verhalen die je het idee geven dat mensen alleen maar bezig zijn met hun inrichting.

  Reageren
 20. Syl

  Wat heb jij een prachtig warm huis! Op je slaapkamer na, zou ik zo met je ruilen haha. Hier in (regio) Den Haag heb je weinig betaalbare mooie ruime woningen.

  Reageren
 21. Vera

  Wat heb je het super leuk ingericht. Vooral de ronde oude tafel met de stoeltjes en de doorkijk van de boog echt super mooi! Van mij mag je mijn huis komen inrichten hoor! Houd heel erg van je stijl.

  Reageren
 22. Aranka

  Oh wauw, wat een prachtig en gezellig huis heb je! Super mooi ook al die warme kleuren gecombineerd met het goud!

  Reageren
 23. rachel

  nou meid ik vind leuk ingericht 😀 bij mekaar geraapt zooitje of niet…gewoon leuk!! ik vind dit altijd leuker dan een duren strakke inrichting 😉

  Reageren
 24. Marielle

  Wat heb je alles leuk ingericht, heel gezellig allemaal!
  Tip voor de keuken: je kunt de deurtjes/lades ook schilderen. Wij hebben dat ook gedaan omdat we de kleur niet mooi vonden, en dat ging echt heel goed en makkelijk. Andere greepjes er op voor een paar euro en je keuken zitten er compleet anders uit, zonder dat je veel geld heb hoeven investeren in hele nieuwe frontjes! 🙂

  Reageren
 25. Juliette

  Leeeuk! Trap verven met schoolbordverf en dan op de voorzijde van de tredes een mooi patroon maken. Paasei patroontjes of juist picasso-achtig. Of gewoon zo matzwart laten, ook heeel mooi. Muurtje grijs of groen.

  Zelf ben ik ook weg van ikea-geel. Misschien voor de trap wat te heftig.

  Reageren
 26. Martine

  Super mooi Emmy! Wat een leuke en stijlvolle plek 🙂 en heel leuk dat jullie er straks samen gaan wonen, fijn vooruitzicht!

  Reageren
 27. Susanne

  Wat een ontzettend leuk huis! Helemaal fan van je benedenverdieping, en ook nog eens enorm verliefd op dat hangkastje. Kwantum is echt leuk, he? Heb daar ook al allemaal meubeltjes gezien die ik in m’n toekomstige huisje wil, haha.

  Reageren
 28. Hannelore

  Wat een gezellig huis! Ik vind de woon- en eetkamer heel mooi geworden met die combinatie van hippe en vintage elementen. Zo’n felroze muur is ook helemaal mijn ding!

  Reageren
 29. veerle

  Trap afschuren en lichte beukkleur verven

  Reageren
 30. Ness

  Ik zou de trap gewoon wit laten 🙂 Leuk artikel!

  Reageren
 31. Liset – Beautydagboek

  Oh wauw, wat een leuke inrichting heb je in je woonkamer! Het is gezellig en knus, met veel warme kleuren. Je kleed vind ik prachtig, echt mijn smaak!

  Reageren
 32. Iris

  Het is niet met stijl, ik hou niet van roze, maar vind het wel ontzettend smaakvol en chic ingericht! Prachtig gedaan!

  Reageren
 33. Mariska

  Oh wat mooi! Ik vind vooral ook die roze muren in je woonkamer heel mooi en de spullen van Kwantum die je laat zien. Ben daar laatst ook eens geweest en die hebben echt leuke spullen ook. En dat de haard het niet meer doet is wel jammer, maar het is toch een leuk hoekje 🙂

  Reageren
 34. Susanne

  Ohhh ik ben nog steeds verliefd op de kleuren combi van jouw woonkamer!!
  Ik heb je destijds via insta gevraagd naar de goddelijke flamingo kleur en heb het nog in mijn huis-ideetjes-box hihihi: Flower Bulb van Flexa die je in karwei verf hebt laten mengen.
  Bij mij komt hij boven op de slaapkamer, love love love it😍

  Reageren
 35. Wendy (B)

  Gewoon de trap wit laten of in een pasteltint.
  Zo zou ik het doen.
  De badkamer is jammergenoeg echt wel klein (ik heb ook graag een bad).
  Moest je de kans hebben om dit huis te kopen, zou je dit dan doen?

  Reageren
  • Emmy Bovenhorst

   Goede vraag! Nee, ik denk het niet. De plek is goed, en het formaat voor 2 mensen ook zeker. Er moet echter dan wel heel veel gebeuren om het helemaal perfect te maken, en de badkamer is eigenlijk niet uit te bouwen. Dat zou voor mij wel de definitieve nee geven. Maar voor nu, is het even perfect 🙂

 36. Iris

  Je hebt een prachtig huis en kan er zo leuk over schrijven!
  Was net van plan in mijn slaapkamer een muur blauw te verven en roze details toe te voegen, maar nu begin ik toch te twijfelen, haha! Maar misschien dat één blauwe muur meevalt en kies ik (deels) andere versiering.

  Reageren
  • Emmy Bovenhorst

   Cynthia heeft ook 1 blauwe wand in haar slaapkamer, en dat vind ik een stuk rustiger en stoerder. Alles donker maakt het ook letterlijk te donker voor mij.

  • Iris

   Ja dat snap ik wel. Je huis is zo mooi licht en kleurrijk, maar de slaapkamer heel anders. Ik ben benieuwd hoe het eruit ziet als het wel helemaal naar je smaak is!
   En bij Cynthia oogt het inderdaad anders, in die lichte ruimte zorgt het voor een mooi contrast.

 37. Marianne

  Ontzettend leuk om te zien. Ik vind dat je een hele goede smaak hebt en een ster bent in combineren. Eigenlijk ben ik er gewoon jaloers op. En ook de tekst was weer heerlijk om te lezen. Ik schiet bij jouw teksten vaak in de lach omdat je zo grappig en beeldend schrijft. Kortom, geen spijt van dat ik hier mijn zondag ben begonnen!

  Reageren
  • Emmy Bovenhorst

   Leuke reactie, wordt ik nog vrolijker van 🙂 thanks! De andere reacties overigens ook!

 38. Tineke

  Wauw die woonkamer! Ik hou van al dat roze!

  Reageren