Binnenkijken bij Edith

Na twee vrij moderne woningen is het tijd voor een binnenkijker in een boerderij uit 1906. Het huis van Sjoerd en Edith. Een prachtige plek waar je je meteen thuisvoelt. ‘We hebben eigenlijk geen echte stijl. We kopen allebei wat we leuk vinden. Soms komt Sjoerd ineens met een tafel thuis: ook niet even overleggen, of zo. Zo doen wij dat.’


Leestijd

De mooie ruime woonboerderij werd gebouwd in 1906, Sjoerd en Edith kochten het in 2004. ‘Het was echt versmeerd. We hebben alles verbouwd: stapje voor stapje. Ruimte voor ruimte hebben we alles opgeknapt. Dat deden we projectmatig en nu is eigenlijk alles zoals we het hebben willen.’ In de boerderij woont het stel met hun drie zoons en hond Trix.

‘Het is een heerlijke plek hier. We hebben een grote tuin, we zitten naast het bos, maar je bent ook zo in de stad of op de snelweg’.

En qua stijl? Edith lacht. ‘Die hebben we niet. We kopen gewoon wat we mooi vinden en dat zetten we neer.’ Juist daarom is de ‘Scholtehof’ zo’n fijne relaxte plek.

Woonkamer

De woonkamer is een vrij grote ruimte waar een enorme rode bank in centraal staat. Die komt van Apart Design en valt heel erg op in het huis waar de meeste meubelstukken aardig ingetogen zijn. De vloer is grenen. ‘Och, die vloer heeft heel wat voeten in de aarde gehad. Vorig jaar heb ik hem zwart gemaakt, maar ik werd fout geadviseerd. Daardoor moest álles weer kaal gemaakt worden. Dat hebben we nu zo gelaten en eigenlijk vind ik het ook heel mooi.’

TV-kamer

In de woonkamer staat geen televisie. Naast de woonkamer is een smalle ruimte met een relaxte bank, een televisie en de computer. Hier wordt film gekeken en lekker gehangen.

Keuken

De keuken is echt het centrum van het huis. Hier wordt de dag gestart, koffie gedronken, gekletst na school en hier kom je ook binnen in het huis. ‘We hebben een officiële voordeur, maar hier komt iedereen ‘achterom’.’ De keuken is vrij ruim en bijzonder ingedeeld met een groot ‘kookeiland’.

Kelder

De trots in het huis is de wijnkelder. ‘We doen elke jaar een ‘rood fruit weekend’ met vrienden in Frankrijk. Dan gaan we naar chateaus om wijn te proeven en natuurlijk wat in te slaan. In de kelder bewaren we alles en dit is ook regelmatig de plek waar feestjes beginnen. Als het in de zomer bloedheet is, eten we ook wel eens in de kelder, omdat het hier zo lekker koel blijft.’

Gang & de deel

Vooral in de gang en in het achterste deel van het huis zie je goed dat het vroeger een boerderij was. De deel, waar vroeger de koeien stonden, is in gebruik als opslagruimte voor fietsen en de motor van Sjoerd, maar er worden ook regelmatig feestjes gehouden. In de gang zie je nog de oude balken die ook boven terugkomen.

Slaapkamer

Boven zijn de vier slaapkamers. Je ziet hier nog heel veel oude elementen terug. ‘Onze slaapkamer zit boven de deel en toen we dit kochten kon je zo door de kieren in de planken op de deel kijken. Ook keek je direct tegen het rieten dak aan. Dat hebben we allemaal netjes afgewerkt toen we hier kwamen wonen. Én we hebben hier een eigen badkamer, naast de grote badkamer beneden. Dat is echt heerlijk.’

Tuin

Mijn favoriete deel (oké, naast de wijnkelder) van dit huis is de tuin. De heerlijke grote tuin met allemaal fijne hoekjes om te zitten. Mega groen, met een schattig tuinhuisje.

Elke keer als ik in dit huis kom, wil ik niet meer weg. Het is zo relaxed ingericht, het is gezellig en gewoon zó mooi. Die tuin! In de zomer is die echt fantastisch.

Na dertien jaar zijn Sjoerd en Edith met hun kinderen klaar voor een nieuwe stap. Ze gaan bij de stad wonen in een wat kleiner huis. Daarom staat deze mooie boerderij te koop.

Je vindt het huis hier op de site van de makelaar en hier op Facebook. Als je interesse hebt, stuur dan even een berichtje en zeg er eventjes bij dat je via Cynthia komt – dat vinden we leuk om te weten!

Dankjewel Edith en Sjoerd dat ik welkom was om foto’s te maken van jullie mooie plek.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

Gerelateerde artikelen

70 reacties
 1. Amber

  Wat een droomhuis! Lijkt me heel gek om te verhuizen uit een huis dat zo persoonlijk is geworden. Mooie foto’s heb je ook gemaakt trouwens (:

 2. Nicole

  Wat een bijzonder mooi huis! Love deze rubriek!

 3. Marieke

  Wat een retemooi huis. Ik zou er nooit meer weggaan! En wat een mooie plaatjes heb je er geschoten Cynthia!

 4. Amber

  Wow, dit huis is echt een droomhuis. Zo’n tuin en een verstopte sauna, dat is wel echt een wens 🙂

 5. Elyne

  Wat een super mooi huis!
  Helaas ligt de vraagprijs ruim boven mijn budget maar dit is echt een huis om van te dromen.

 6. Jac

  Ik ben echt gek op deze rubriek! Vind het altijd heel leuk om inspiratie op te doen bij anderen.
  Hopelijk vind je het niet vervelend maar ik heb nog wat feedback. Ten eerste snap ik niet waarom op de homepage alles qua datum van publicatie door elkaar staat (alleen op mijn laptop, niet op mijn telefoon). En dan als tweede is het verspringende van de grote foto’s in zo’n artikel als deze niet zo fijn lezen op een laptop van 13 inch. De foto’s passen dan niet op het scherm waardoor ik scrollend een foto moet bekijken. Vind ik jammer! Als ik de zoom lager zet, kan ik de tekst slecht lezen. Op mijn telefoon werkt het wel super want daarop staan de foto’s onder elkaar. Niet dat je dit moet veranderen, meer een stukje feedback!
  Keep up the good work!

  • Vera

   Heb ik ook, op mijn laptop passen de foto’s niet op het scherm en moet ik er ook doorheen scrollen

  • Elise

   Ik hou ook van deze rubriek! De huizen die je laat zien zijn op een persoonlijke en creavieve manier ingericht en zo kan ik heerlijk inspiratie opdoen voor mijn eigen huisje 🙂 Maar ik deel ook de mening van Jac en Vera, zelfs op een 17 inch laptop kan ik niet alle foto’s in het geheel zien maar moet ik scrollen. Maar dat is ook echt het enige wat ik er op aan heb te merken, vind het verder een top rubriek!

 7. Milou

  Wat een gaaf huis! Doet me erg aan mijn eigen huis denken vanwege de balken. En grappig: op de lammenschansweg heb ik gewoond! Super leuk deze artikelen Cynthia! ???

 8. Loes | Gewoon iets met Loes

  Wauw, wat een prachtig huis zeg! En inderdaad, deze rubriek is zo ontzettend leuk, net of je een magazine leest. Ik hou van de stijl van dit huis: van die leuke dingen met een verhaal er achter. Dat maakt een huis uniek, en heel stijlvol. Dus ze hebben wel degelijk stijl!

 9. Jessica

  Zo leuk weer! Leest echt als een glossy/magazine, maar dan online. Ben super benieuwd wat er nog meer komt op je site.

 10. Vera

  Wat een geweldige rubriek is dit toch! Dit huis vind ik heel erg mooi, de kelder en dat gedeelte met al die oude details. Het doet allemaal erg warm aan.
  Ik vind het super dat er zoveel herinneringen zijn verwerkt in het interieur, ik krijg hier echt inspiratie van voor mijn huisje.
  Toch lijkt het op de een of andere manier toch ook weer wat op de vorige huizen, witte muren etc. etc. Ach, het zal wel gewoon heel erg populair zijn 😉
  Je foto’s zien er goed uit! Leuk dat ik teruglees dat je een groothoeklens gaat kopen. Ik denk dat het wat toevoegt.

 11. Gerda

  Wat een leuke rubriek is dit. Binnenkijken in andermans huis, heerlijk. Je nieuwe website vind ik echt geweldig Cynthia, dagelijks leuke artikelen en prachtige foto’s. Je schrijft ook anders, nog beter dan op de oude site. Uit alles spreekt dat je dit met heel veel plezier en energie doet. Fijn als een nieuwe start zo goed uitpakt!

  • Cynthia Schultz

   Wat een ontzettend lieve reactie Gerda! Dankjewel voor je lieve complimenten over het artikel en over mijn nieuwe koers. Het lopt inderdaad dat ik alles met heel veel nieuwe passie en energie doe! Wat fijn dat je dit opmerkt. Fijn weekend!

 12. Marieke

  Wat een prachtige foto’s maak je toch! En voor de bewoners een heel mooi naslagwerk als ze verhuisd zijn. Echt super

 13. Annet

  Hee mooi en persoonlijk huis; leuk hoe ze al die grote ruimtes zo praktisch hebben kunnen invullen.
  En juist complimenten voor je foto’s!
  Als mensen funda foto’s willen zien dan kunnen ze beter naar funda.
  Dit zijn meet sfeerfoto’s en dat heb je juist heel leuk gedaan!

 14. Daphne

  Weer een heel mooi huis! Ik zag in de comments dat je nog verschillende soorten huizen/appartementen gaat opzoeken en fotograferen, misschien is het ook nog leuk om eens langs te gaan bij een student? Ik ben nu zelf net op kamers, en ik ben wel benieuwd hoe anderen hun beperkte vierkante meters hebben ingericht 🙂

  • Vera

   Jaa super leuk idee!

 15. Bente

  Wauwie! En wat fijn dat het van binnen mooi opgeruimd is en niet een rommel zoals in veel oude boerderijen 😉 Heerlijk huis! Jammer dat ik het niet kan betalen 😛

 16. Yolan

  Mooi mooi, wederom ook prachtige foto’s. ? Wel wil ik even zeggen dat, ondanks dat je zegt nu een andere stijl te tonen, het voor mij toch weer een beetje als meer van hetzelfde aanvoelt. Weer witte muren met leuke en soms ietwat excentrieke details. Niet dat het niet mooi is, maar ik hoop dat we binnenkort ook eens iets totaal anders zullen zien. ? Bakstenen of felle kleuren of een compleet andere stijl.
  Nu ja, dat zal je zelf ook al wel bedacht hebben, dus ik wacht de volgende huizen maar af. ^^

  Ik probeerde deze reactie eerst vanop mijn laptop te plaatsen, maar kreeg steeds errors. Hopen dat het mobiel nu wel lukt.

  • Cynthia Schultz

   Ik ben op zoek naar leuke kleurrijke huizen, het dient zich niet zomaar vanzelf aan 😉 doe m’n best voor leuke afwisselende binnenkijkers!

 17. Linda

  Wat een waanzinnig mooi huis is dit! Ik houd echt van dit soort oude huizen, ooit wil ik ook in zo’n huis in zo’n landelijke omgeving wonen 🙂 Helaas kan dat financieel niet – ik begrijp overigens wel de prijs van dit huis, als je ziet hoe enorm groot het is en hoeveel er (denk ik) aan verbouwd en opgeknapt is. Je kan je bijna niet voorstellen dat je wilt verhuizen uit zo’n prachtige woning.

  Ik vind dit zo’n enorm leuke rubriek! Sinds je overgestapt bent naar Cynthia.nl ben ik je ook echt gaan volgen; ik las eerst alleen de persoonlijke artikelen omdat ik beauty gewoon niet boeiend vind, maar jou wel echt een leuk en inspirerend persoon. Maar sinds de nieuwe site vind ik het zó leuk! Zulke leuke artikelen, mooie fotografie en fijne afwisseling 🙂

 18. Nicole

  Wat een prachtige plek en woning! Hele mooie foto’s

 19. Anna

  Wat een PRACHTIG huis! Als ik geld had kocht ik het zo.

 20. Anna

  Wat een prachtige woning zeg! En ook op een prachtige plek… Je kunt je haast niet voorstellen dat mensen hieruit weg willen om naar de stad te gaan en kleiner te gaan wonen. Succes met de verkoop!

 21. Annika

  Wat een prachtige woning! En wat een mooie foto’s heb je gemaakt. Ik denk niet dat dit huis lang te koop zal staan.

 22. Linde

  De wijnkelder!!!!! Wauw haha

 23. Meike

  Wat een leuke rubriek is dit toch!
  Je maakt hele sfeervolle foto’s en speelt mooi met scherptediepte. Een goede groothoeklens is denk ik wel de investering waard (de overzichtfoto’s mis ik ook wel een beetje ;-)).

  Een prachtig huis en je kunt zien dat de bewoners er veel tijd en liefde in hebben gestopt om het eigen te maken.

  Ik stoor me wel aan enkele, onnadenkende reacties van een lezers: mensen geven in deze rubriek een inkijkje in hun persoonlijke (dierbare) leefomgeving!!
  Om daar zo ongezouten je mening over te geven vind ik niet gepast. Natuurlijk heeft iedereen een eigen smaak, maar wat voegt het toe om dat hier ongenuanceerd te roepen? Hou het respectvol! We vinden het allemaal leuk om bij een ander binnen te kijken, maar ik kan me zo voorstellen dat door zulke reacties mensen twee keer na zullen denken voor ze toestemming geven voor zo’n reportage.

  • Vera

   Over welke ”onnadenkende” reacties van lezers heb jij het eigenljik? Valt toch behoorlijk mee, niet? Overdrijven is ook een kunst zeg. Ik kan nu niet bepaald zeggen dat het er hier respectloos aan toe gaat in de comments. Ik heb één ‘kritische’ reactie gelezen die werkelijk totaal nergens op sloeg ”bij elkaar geraapte troep..” jaja.. ‘goed’ onderbouwd ook.. verder niet op reageren maar voor de rest? Zie nergens iets lulligs staan hoor..

   Los daarvan; wat een prachtig huis! Kan me niet voorstellen dat dit heel lang te koop gaat staan.

 24. Kim

  Ik vind dit zó een leuk onderdeel van je site! Mooie foto’s ook! Top!

 25. Judith

  WAUW, wat een mooi huis. Ik snap dat ze er moeite mee hebben om het huis te verlaten… Alleen een beetje jammer dat ik dit nooit en te nimmer kan kopen op dit moment. :’D

 26. Rimi de Vries

  Toen je vertelde dat je stopte met miss lipgloss had ik zo mijn bedenkingen. Volg je namelijk ( bijna ) elke dag, maar wat is het leuk geworden! Blijf je dus volgen!

  • Cynthia Schultz

   Wat lief zeg, Rimi! Dankjewel voor je reactie.

 27. Nena

  Gezellig interieur! Totaal niet mijn stijl maar ik vind wel de rustige sfeer heel aangenaam!

 28. Marije

  Mooi huis! Het is mijn droom om in een boerderij als deze te wonen. Ik vind je foto’s prachtig, maar zo schots en scheef naast elkaar gezet kijkt het toch wat lastig. Het voelt voor mij heel onrustig en ga steeds van links naar rechts en weet niet waar ik het eerst naar moet kijken. Misschien iets om wat mee te doen. Of niet natuurlijk, dat beslis je zelf 🙂

 29. Maaike

  Ik heb altijd gezworen dat ik nooit zou weg verhuizen uit de randstad, maar voor dit huis zou ik nog wel een uitzondering maken, wat een plaatje!

  Je maakt mooie foto’s, maar dit zijn wel vooral detailfoto’s en foto’s van kleine hoekje. Ik vind overview foto’s ook wel mooi altijd, dan krijg je echt een beeld van hoe de ruimte er uit ziet, wat nu niet echt zo is! Op de site van de makelaar staan een aantal overview foto’s en zo ziet het huis er toch ineens heel anders uit! Dan zie je ook echt hoe groot het eigenlijk is.

  • Cynthia Schultz

   Dankjewel Maaike! Klopt inderdaad, ik heb dan ook van Edith wat foto’s gekregen die de fotograaf van haar huis maakte omdat ik bijvoorbeeld van de televisiekamer niet zelf een foto gemaakt kreeg met mijn camera en lens. Daarvoor heb je wel een groothoeklens nodig die ik niet heb. Ik wilde niet allemaal foto’s van die fotograaf ‘overnemen’ (al mocht dat wel) omdat ik wil dat het mijn eigen productie is en niet die van iemand anders. Iets om aan te schaffen dus voor toekomstige binnenkijkers, zo’n groothoeklens!

 30. Debbie

  Wat een prachtig authentiek huis! Helaas is de inrichting niet mijn smaak op de keuken en de badkamer na: prachtige oude balken. Echter naar mijn mening kan je zoveel meer uit dit huis qua inrichting. Ik vind het wel leuk dat je verschillende binnenkijkers laat zien Cynthia. Voor ieder wat wils:) Je blog is er voor mij persoonlijk echt op vooruit gegaan. Uit je schrijfstijl merk ik ook dat je hier veel meer plezier in hebt en dat je een goede keuze hebt gemaakt wat betreft je website. Keep up the good work fijn weekend!

 31. Ilona

  Ten eerste, ik vind dit zo’n leuke rubriek! Een hele leuke toevoeging aan je nieuwe site, chapeau! Wat een prachtig huis, veel ruimte en prachtige oude elementen! De inrichting is niet helemaal mijn smaak, te veel verschillende stijlen door elkaar, maar hé ieder zijn smaak toch!

  Als ik je een kleine tip mag geven, na bezoek aan de site van de makelaar. Ik vind de foto’s die daar op staan niet per sé mooier, jij maakt ook prachtige foto’s, maar daar staan wat mooie overzichtsfoto’s op van de gehele ruimte in de woning. Waarop je de grootte van de ruimtes mooi vangt en heel veel mooie elementen in één foto weet te pakken en niet snel zes ‘dezelfde’ soort foto’s hebt.

  • Cynthia Schultz

   Dank je! Daar heb ik (nog) niet de juiste lens voor. Zonder een groothoeklens lukt me dat nu niet. Vandaar 🙂 ik ga vandaag even zoeken naar een geschikte voor mijn camera.

 32. Lija

  Wat een droomhuis en zoveel ruimte! De boomstammen in de wijnkelder zijn fantastisch

 33. Fenna

  Wat een leuke rubriek. Compliment voor je foto’s, je hebt oog voor detail. Ze zouden zo een woonblad in kunnen. Je site voelt sowieso als bladeren in een lekker tijdschrift!

 34. rachel

  wat een onwijs mooi en warm huis!! dat is toch heerlijk om in te wonen 😀

 35. Nicole

  Prachtig huis! Ik vind het super knap dat iemand van zoveel verschillende stijlen/spullen toch één geheel kan maken. Dus ja, ‘bij elkaar geraapt’, maar absoluut geen ‘zootje’. Alleen vind in persoonlijk dat de keuken iets teveel afsteekt vergeleken bij de rest van het huis, te strak zeg maar. Maar verder, fantastisch! Zal nog wennen voor ze zijn straks, om kleinere gaan wonen. Misschien leuk om van hun nieuwe huis ook een ‘Binnenkijken’ te maken.

 36. Margot

  Wat gaaf dat ze al die spullen met een verhaal en herinnering in huis hebben staan!

 37. Hilde

  Prachtig huis en nu al een van m’n favoriete rubrieken 🙂 Te leuk om bij een ander naar binnen te ‘gluren’.

 38. Sabine

  Leuk! Dit is mijn favoriete rubriek:)

 39. The Bag Hoarder

  Versmeerd?! Die uitdrukking ken ik helemaal niet haha. Maar wat een tof huis. Niet mijn smaak maar je ziét alle verhalen van vakanties etc terug in de meubelstukken. Heel erg persoonlijk en je ziet dat dit niet even in een jaartje bij elkaar is verzameld.

 40. Yvette

  Wauw, dit is toch prachtig? Zelfs de kelder is mooi 😀 En noem me idioot, maar ik zou dolgraag in dat tuinhuis willen wonen haha!

 41. Charlene

  Super leuke rubriek en super mooi huis. Al zou ik het leuk vinden als er ook meer “gangbare” huizen voortaan zouden komen. Dit is natuurlijk voor de meeste mensen een “droomhuis”. Hoop dat er een keer een eengezinswoning voorbij komt of een flatje.

  • Cynthia Schultz

   De vorige woningen waren allebei heel ‘gangbare’ eensgezinswoningen 🙂 dit is het eerste grotere huis. Volgende week een appartement en de week erna een klein (60m2) huisje. Ik heb net ook weer een appartement gefotografeerd. Dus komt goed!

 42. Ingrid

  Wat een droomhuis zeg! Ik kan me niet voorstellen dat je ooit nog weg wilt, als je zo’n huis hebt:)

  • Mer

   Inderdaad! Precies wat ik dacht

 43. Susan

  Wow, wat een bijzonder huis! Vind niet alles heel mooi, maar sommige stukjes vind ik echt erg tof. Ook leuk dat er zoveel herinneringen in het huis staan, dat is altijd tof om over te horen! Het idee met die eerste schoentjes vind ik ook erg leuk!

 44. Jennifer

  Wow.. wat een bij elkaar geraapte troep en wat een koud gevoel geeft dit huis. Te veel witte muren.Zonde. Je zou er zo iets moois van kunnen maken. Mja smaken verschillen

  • Cynthia Schultz

   Mag ook wel íets aardiger tegenover de eigenaren van dit huis.

  • Femke

   Smaken verschillen, maar je kunt het ook wel iets vriendelijker brengen dat het niet je smaak is. Je hebt het wel over het huis van iemand anders, die tijd en moeite in de inrichting hebben gestopt en zich er wel thuis voelen. Zou je zelf ook niet zo leuk vinden, denk ik, als een ander over jouw huis zegt dat het bij elkaar geraapte troep is.

 45. Malou | Blonde Blossom

  Wauw, echt totaal anders dan ik had verwacht! De woonkamer vind ik al erg mooi, maar al die herinneringen zijn ook erg gaaf. De Indonesische kisten en de hutkoffer en de schoentjes, echt heel tof. En wat gaaf ook, die wijnkelder! Malou x

 46. Edith Sofia

  Wat leuk een naamgenoot & wauw wat een prachtig huis! Echt een droomhuis❤

 47. Nathalie Slutter-Fredriks

  Wat een onzettend leuke rubriek is dit! Complimenten voor de fotografie.

 48. Sanne

  Wow, wat een prachtig huis! Die tuin ook, net alsof ben je in Frankrijk. En het ademt een en al rust. Wat heb je er mooie foto’s van gemaakt. Dit is nu al een van mijn favoriete onderwerpen van je nieuwe site! Ben benieuwd naar het volgende huis.