Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Binnenkijken bij Edith

Na twee vrij moderne woningen is het tijd voor een binnenkijker in een boerderij uit 1906. Het huis van Sjoerd en Edith. Een prachtige plek waar je je meteen thuisvoelt. ‘We hebben eigenlijk geen echte stijl. We kopen allebei wat we leuk vinden. Soms komt Sjoerd ineens met een tafel thuis: ook niet even overleggen, of zo. Zo doen wij dat.’


Leestijd

De mooie ruime woonboerderij werd gebouwd in 1906, Sjoerd en Edith kochten het in 2004. ‘Het was echt versmeerd. We hebben alles verbouwd: stapje voor stapje. Ruimte voor ruimte hebben we alles opgeknapt. Dat deden we projectmatig en nu is eigenlijk alles zoals we het hebben willen.’ In de boerderij woont het stel met hun drie zoons en hond Trix.

‘Het is een heerlijke plek hier. We hebben een grote tuin, we zitten naast het bos, maar je bent ook zo in de stad of op de snelweg’.

En qua stijl? Edith lacht. ‘Die hebben we niet. We kopen gewoon wat we mooi vinden en dat zetten we neer.’ Juist daarom is de ‘Scholtehof’ zo’n fijne relaxte plek.

Woonkamer

De woonkamer is een vrij grote ruimte waar een enorme rode bank in centraal staat. Die komt van Apart Design en valt heel erg op in het huis waar de meeste meubelstukken aardig ingetogen zijn. De vloer is grenen. ‘Och, die vloer heeft heel wat voeten in de aarde gehad. Vorig jaar heb ik hem zwart gemaakt, maar ik werd fout geadviseerd. Daardoor moest álles weer kaal gemaakt worden. Dat hebben we nu zo gelaten en eigenlijk vind ik het ook heel mooi.’

TV-kamer

In de woonkamer staat geen televisie. Naast de woonkamer is een smalle ruimte met een relaxte bank, een televisie en de computer. Hier wordt film gekeken en lekker gehangen.

Keuken

De keuken is echt het centrum van het huis. Hier wordt de dag gestart, koffie gedronken, gekletst na school en hier kom je ook binnen in het huis. ‘We hebben een officiële voordeur, maar hier komt iedereen ‘achterom’.’ De keuken is vrij ruim en bijzonder ingedeeld met een groot ‘kookeiland’.

Kelder

De trots in het huis is de wijnkelder. ‘We doen elke jaar een ‘rood fruit weekend’ met vrienden in Frankrijk. Dan gaan we naar chateaus om wijn te proeven en natuurlijk wat in te slaan. In de kelder bewaren we alles en dit is ook regelmatig de plek waar feestjes beginnen. Als het in de zomer bloedheet is, eten we ook wel eens in de kelder, omdat het hier zo lekker koel blijft.’

Gang & de deel

Vooral in de gang en in het achterste deel van het huis zie je goed dat het vroeger een boerderij was. De deel, waar vroeger de koeien stonden, is in gebruik als opslagruimte voor fietsen en de motor van Sjoerd, maar er worden ook regelmatig feestjes gehouden. In de gang zie je nog de oude balken die ook boven terugkomen.

Slaapkamer

Boven zijn de vier slaapkamers. Je ziet hier nog heel veel oude elementen terug. ‘Onze slaapkamer zit boven de deel en toen we dit kochten kon je zo door de kieren in de planken op de deel kijken. Ook keek je direct tegen het rieten dak aan. Dat hebben we allemaal netjes afgewerkt toen we hier kwamen wonen. Én we hebben hier een eigen badkamer, naast de grote badkamer beneden. Dat is echt heerlijk.’

Tuin

Mijn favoriete deel (oké, naast de wijnkelder) van dit huis is de tuin. De heerlijke grote tuin met allemaal fijne hoekjes om te zitten. Mega groen, met een schattig tuinhuisje.

Elke keer als ik in dit huis kom, wil ik niet meer weg. Het is zo relaxed ingericht, het is gezellig en gewoon zó mooi. Die tuin! In de zomer is die echt fantastisch.

Na dertien jaar zijn Sjoerd en Edith met hun kinderen klaar voor een nieuwe stap. Ze gaan bij de stad wonen in een wat kleiner huis. Daarom staat deze mooie boerderij te koop.

Je vindt het huis hier op de site van de makelaar en hier op Facebook. Als je interesse hebt, stuur dan even een berichtje en zeg er eventjes bij dat je via Cynthia komt – dat vinden we leuk om te weten!

Dankjewel Edith en Sjoerd dat ik welkom was om foto’s te maken van jullie mooie plek.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.