Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Binnenkijken bij Cynthia & Willem

Eindelijk is het dan tijd voor de binnenkijker die ik al een jaar wil maken: die bij onszelf thuis! Elke keer stelde ik het uit, want dan moest dit nog gebeuren, en eigenlijk willen we dat nog anders – maar het is klaar met de excuusjes. Welkom in onze jaren ’30 woning in Zwolle!


Leestijd

In augustus vorig jaar verhuisden we naar ons eerste eigen huis: voor ons écht een lot uit de loterij. Een plek waar we zo’n drie jaar naar gezocht hebben en wat absoluut het wachten waard bleek. We wilden heel graag een jaren ’30 woning in een specifieke wijk in Zwolle (waar we nu wonen!), met vier of vijf slaapkamers, een lekkere tuin, openslaande deuren en eigenlijk moest het ook gewoon helemaal af zijn. Geen verbouwing, geen nieuwe keuken, geen nieuwe badkamer. Dat bleken nogal hoge eisen, maar: we vonden het! Inmiddels wonen we hier meer dan een jaar met ontzettend veel plezier.

Uiteindelijk hebben we het een en ander veranderd aan de woning, zoals een nieuwe vloer en hier en daar een kleurtje op de muur (of juist er vanaf). We hebben aardig wat nieuwe meubels en styling gekocht voor dit huis. Soms was dat een hele zoektocht, bijvoorbeeld naar een mooie servieskast, of comfortabele én mooie eetkamerstoelen. En wat dachtje van een salontafel die we allebei geschikt vonden… En tot voor kort hadden we nog geen licht boven de eetkamertafel. Langzaam maar zeker wordt het huis zoals we het willen, al is er nog steeds van alles wat we anders willen, wat ik toe zal lichten bij de foto’s.

Qua stijl houd ik van een mix van scandinavisch strak met hier en daar wat vintage. Ik heb geprobeerd het lichte van het huis te behouden en de jaren ’30 basis te respecteren. Mijn inspiratie haal ik vooral van Pinterest en van de huizen waar ik kom voor deze binnenkijkers. Kijk mee!

Keuken & eethoek

Onze benedenverdieping heeft een L-vorm met aan de korte kant van de L de keuken. Vroeger was dit dicht en was er een deur in de gang die rechtstreeks naar de keuken ging. De vorige bewoners hebben dit mooi opengebroken waardoor het een veel openere ruimte is die veel groter oogt. De keuken zat er al in en is voor nu prima. Uiteindelijk willen we wel een keer wat anders, maar ik ben blij met deze lichte en praktische keuken. De dag nadat we de sleutel kregen heb ik meteen de muur okergeel geverfd, dat bevalt nog steeds enorm goed! Elke dag word ik weer blij van die vrolijke kleur.

Woonkamer

De woonkamer, of de zithoek, is de plek waar we nog wel het een en ander aan willen veranderen. In ons vorige huis hadden we een enorme grote woonkamer waar we dan ook een enorme grote bank van drie meter breed hadden staan. Deze vind ik echt te groot voor deze ruimte, hij is wat te grof en ik vind hem ook te donker qua kleur. We zijn dus al even op jacht naar een bank die ons beide kan bekoren (lees: ik wil iets subtielers, kleiners, zonder longchair, Willem wil per se wel een longchair en het liefst zo groot mogelijk), dus dat is nog even een dingetje. Ook zoeken we nog iets voor aan de muur boven de bank én willen we eigenlijk ook nog een ander tv-meubel. Maar misschien ga ik dit meubel wel gewoon wit verven – ik ben er nog niet uit.

Gang & overloop

Aan onze gang en overloop hebben we niet zoveel gedaan. Één wandje heb ik een lila-grijze tint gegeven in de gang en verder is het gebleven zoals het was. Ik wil er nog wat mee, maar wat precies weet ik nog niet. Boven wil ik het ook nog iets kleurrijker/sfeervoller, maar ik vind dat witte ook wel mooi licht en rustig.

Toilet & badkamer

Het toilet en de badkamer hebben we gelaten zoals ze waren – behalve dat we in het toilet de cementtegeltjes hebben vervangen door hout, dat hebben we laten doorleggen. De badkamer zouden we graag anders willen, qua stijl, maar ook zou een toilet boven wel top zijn, maar dan moeten we echt gaan verbouwen (lees: een muur een stukje verplaatsen), dus daar wachten we nog maar even mee.

Slaapkamer

We slapen op zolder, die keuze was al snel gemaakt toen we hier kwamen wonen. Ten eerste omdat het de grootste kamer is, dat leek ons wel fijn als slaapkamer. Ten tweede omdat er dan een woonlaag tussen de slaapkamer en de begane grond is. Willem en ik hebben nogal een ander ritme: ik sta vroeg op en ga vroeg naar bed, hij slaapt het liefst uit en is echt een nachtbraker. Doordat er een woonlaag tussen de slaapkamer en de woonkamer/keuken zit, is het in onze slaapkamer muisstil. Dat is echt prettig. We vroegen ons in het begin wel af hoe warm het zou worden in de zomer, maar dat valt enorm mee. En als het wel wat warmer wordt, zetten we een ventilator aan. Probleem opgelost!

Inloopkast

De kleinste slaapkamer is onze inloopkast. Wat een plezier hebben we hiervan! Alle ruimte om kleren en schoenen op te bergen, echt ideaal.

Logeerkamer & kantoor

Dit zijn ruimtes die ik eigenlijk niet zou willen laten zien, maar ik vind dat het er een beetje bijhoort. Ik laat mijn huis zien, dus naast de mooie ruimtes moet ik natuurlijk ook de twee ruimtes showen waar ik net iets minder trots op ben 😉 Ik heb namelijk een ruimte die ik mijn kantoor noem en waar ik vorig jaar zomer ook zeker veel heb gezeten, maar wat nu meer een veredelde opslag is voor spullen. Ik maak me hier wel op én ik heb hier vaak de was te drogen staan. Dit is gewoon onze rommelkamer, haha. Wel wil ik mijn kantoor eind dit jaar of begin volgend jaar echt mooi gaan inrichten als kantoor waar ik dan ook daadwerkelijk ga werken – nu zit ik toch vaak aan de eetkamertafel. Toen we hier kwamen wonen heb ik aan die kamer ook niks gedaan, ik heb oude meubels er in gezet en er zit zelfs geen verwarming in, dus in de winter is het veel te koud.

Verder hebben we een kamer die dienstdoet als logeerkamer en gamekamer. Willem heeft hier wat consoles staan en onze grote computer staat hier ook. Het is echt Willem zijn kamer, al zit ik hier weleens De Sims te spelen.

Tuin

Erg veel plezier hebben we van onze tuin! Wat een genot om een eigen tuin te hebben – in onze vorige woning hadden we niet eens een balkon. Je kan in deze blogpost heel veel foto’s van de tuin vinden hoe die er nu uitziet.

Dit is ons huis! We wonen hier met enorm veel plezier en het blijft leuk om het telkens weer een beetje meer ‘eigen’ te maken en te bedenken wat het volgende klusje wordt…


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.