Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Binnenkijken bij Cynthia

Vandaag een binnenkijker bij een naamgenoot! Bij Cynthia en Jedidja fotografeerde ik hun wel héél fotogenieke huis waarin groen een van de hoofdkleuren is. Nog geen jaar geleden kochten ze een voormalig administratiekantoor wat ze compleet verbouwden tot hun droomhuis.


Leestijd

Van administratiekantoor naar droomhuis

In de Wipstrik in Zwolle konden Cynthia en Jedidja (werken beide in de mode, Cynthia voor Loavies en Jedidja voor WEARECPH) van familie een jaren ’30 administratiekantoor kopen. ‘Het was echt zoals je een administratiekantoor verwacht: bruin, oud, gedateerd en het hele huis was opgedeeld in hokjes. We hebben het compleet verbouwd en daardoor hebben we het ook precies zo kunnen maken als wij het wilden.’ Het resultaat is énorm knus, stijlvol en gezellig. Cynthia vindt het heerlijk om bezig te zijn met interieurstyling. ‘Ik bedenk dan van alles en wil het liefst dat het allemaal nú gebeurt. Dan kom ik met planten thuis die moeten worden opgehangen, met de vraag of Jedidja dat even meteen kan fiksen. Hoewel we de grote dingen natuurlijk samen overleggen, vindt hij vrijwel alles waar ik mee thuis kom prima. We beschikken dan ook over dezelfde stijl en hebben daardoor gelukkig weinig overleg nodig.’

Ik ben een beetje verliefd geworden op het prachtige stijlvolle jaren ’30 huis van dit gezin.

Gang & overloop

Zo leuk, bij Cynthia en Jedidja kom je meteen écht leuk binnen. De gang en overloop zijn net zo tof gestyled als de rest van het huis waardoor je meteen een indruk krijgt van de smaak van het stel.

Woonkamer

Toen de benedenverdieping verbouwd werd, kwam er een mooie verrassing uit de muren naar boven: prachtige en suite deuren! Deze zijn in ere hersteld waardoor de woonkamer een afgesloten ruimte wordt.

Keuken

De keuken hebben Cynthia en Jedidja zelf ontworpen en is helemaal van Bruynzeel. ‘Er zijn in deze ruimte niet heel veel indelingen mogelijk vanwege de deuren en ramen, maar op deze manier met de kleine bar is het wat ons betreft optimaal.’ Ook in de keuken en eetkamer komt het groen weer terug, net als in de woonkamer.

Slaapkamer

De grote slaapkamer bevindt zich op zolder en is lekker ruim. Af is het nog niet, maar het is nu al een hele fijne, lichte ruimte. Eerst wilde Cynthia aan weerszijden van de kamer opbergruimte maken door middel van op maat gemaakte schotten, maar uiteindelijk is ze voor een voordeligere (en mooiere!) optie gegaan: heel veel IKEA kasten naast elkaar met een lang houten blad erop (ook van IKEA).

Slaapkamer Judah

Judah heeft een héle vrolijke, jongensachtige slaapkamer aan de voorkant van het huis. Cynthia maakte zelf de muurschildering en haar moeder maakte de tipi.

Badkamer

Ik ben gek op het hele huis van Cynthia en Jedidja, maar die bádkamer…! Die vind ik misschien nog wel het allermooist. Cynthia ontwierp hem zelf en het sanitair is van Villeroy & Boch. De kranen en douche in mat zwart van Hot Bath. Goede inspiratie voor als wij ooit nog de badkamer willen aanpakken.

Werkkamer & inloopkast

Jedithja heeft boven nog een werkkamer (die volgens Cynthia nog niet af is) en natuurlijk is er voor deze modeliefhebbers ook een lekkere inloopkast.

Wat vind ik dit een héérlijk huis. Ik houd enorm van jaren ’30 woningen, en qua styling zou ik hier zó in kunnen trekken. Ik houd van het kleurgebruik beneden, zo zie je maar dat een kleur (in dat geval groen) helemaal niet opvallend of druk hoeft te zijn. Mooi ook dat de decoratie en stijl in alle ruimtes is doorgetrokken – daar kan ik nog wat van leren, onze gang en overloop zijn echt nog heel leeg en saai. Ik ben gek op de echt eigen stijl van Cynthia en Jedithja en vond het enorm leuk om dit te mogen fotograferen.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.