Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Binnenkijken bij Anoeska

Stel je voor dat je de schuur van een oude hoefsmederij ombouwt tot een woning… In twee jaar tijd toverden Anoeska en Robin een oude stal om tot een prachtig modern huis. Ik ging op ’t Overijsselse platteland (bij mij om de hoek!) bij ze kijken.


Leestijd

In Den Nul, vlakbij Olst, wonen Anoeska (30, zij begeleid jongeren met een functiebeperking) en Robin (33, commercieel projectleider in de bouw). Hun huis was honderd jaar geleden een hoefsmederij, het gedeelte waar zij wonen om precies te zijn de stal waar de paarden stonden. Ze kochten het in de staat van een schuur, lieten alleen de buitenmuren staan en verbouwden het in twee jaar tijd tot een prachtige woning. Tijdens de verbouwing woonden ze in een stacaravan in de tuin, en ze deden zoveel mogelijk zelf. ‘Het scheelt natuurlijk dat Robin bouwkundige is, maar dat betekent niet meteen dat je ook handig bent. Maar dat word je vanzelf, tijdens twee jaar verbouwen!’

Samen tekenden ze het huis, want de indeling lag ook helemaal open: de binnenmuren waren, op een dragende muur na, compleet weggehaald. Anoeska deed voor het interieur vooral inspiratie op in woonbladen en op internet, maar ze wist zelf al vrij goed wat ze mooi vind. ‘Ik houd gewoon van rust. Zowel hier buiten – we wonen in de natuur – als binnen. Ik houd niet van teveel poespas en tierelantijnen, het is hier binnen heel rustig en clean gebleven.’

 

Anoeska en Robin wonen hier samen met baardagaam Joop.

Woonkamer & keuken

Je stapt binnen in de keuken van Anoeska en Robin, die één ruimte vormt met de woonkamer. Dit was vroeger de plek waar de paarden stonden. ‘En die knaagden aan de balken. Ik heb die zelf met bloed, zweet en tranen hersteld – en het is nog steeds niet precies zoals ik het wil. Dat was echt een van de grootste uitdagingen voor mij: ik denk dat ik ze wel acht keer opnieuw behandeld en geschuurd heb omdat het telkens mis ging.’ Op de vloer ligt mooi eiken lamelparket en de keuken is mega strak met een betonlook blad.

Badkamer & toilet

In de badkamer waan ik me op Ibiza of Bali, het doet heel tropisch aan door de groene tinten en de kiezels op de grond. Die kiezels zijn trouwens gewoon matjes, vertelt Anoeska mij. De ruimte is gewoon rechthoekig, maar door de ronde wand om het douchegedeelte heeft oogt het veel minder als een rechthoekige ruimte.

'Washok' & gang

Slaapkamer

‘De slaapkamer wilde ik nog rustiger en simpeler houden dan beneden,’ vertelt Anoeska. De prachtige oude houten draagbalken geven de ruimte al genoeg karakter, dus hier heb je ook niet veel nodig om het knus en rustig te maken.

Logeerkamer

Van buiten lijkt het niet zo groot, maar zoals je merkt is er genoeg ruimte in deze oude hoefsmederij! Er is zelfs nog een vrij ruime logeerkamer die er óók al zo gezellig uitziet.

Tuin

De tuin krijgt binnenkort meer aandacht, zo komen er snel kippen en een biggetje! Ook gaan Anoeska en Robin nog bezig met de styling van de tuin, het interieur had natuurlijk eerst prioriteit. Maar ook zonder dat er al teveel aan gedaan is vind ik de tuin heerlijk: zo groen en groot!

Wat een fantastisch huis is dit – ik zou er letterlijk zo intrekken. Het is zó mooi, alles is prachtig afgewerkt en overal is goed over nagedacht. Het is er ondanks dat het vrij clean is ingericht toch gezellig en knus. Ik vind het prachtig! En de omgeving is ook waanzinnig daar – en in twintig minuten sta je in het centrum van Zwolle.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.