Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Binnenkijken bij Anke

Wat heb ik veel verzoekjes gekregen om binnen te kijken bij een kleurrijk huis. Eindelijk is het zover: een huis met gele en blauwe muren, een roze bank, een groene keuken en héél veel accessoires met kleur. Ga je mee naar Anke en Thomas?


Leestijd

Anke (25) en Thomas (26) wonen nog maar drie maanden in deze jaren ’30 woning en dat het kleurrijk moest worden, was niet eens een discussiepunt. ‘Ik ben zelf echt opgegroeid in een kleurrijk huis en onze vorige woning was ook heel kleurrijk. Toen we dit huis kochten – ons eerste koophuis – wilden we het wel wat volwassener maken, maar dat er veel kleur in moest, was duidelijk.’ In het interieur zie je veel kleuren: okergeel, denimblauw, oudroze. Hoe bedenk je die kleuren bij elkaar? ‘Geel wilden we sowieso, dus dat deden we gewoon. Daar wilden we een andere kleur bij die net wat neutraler was, en toen kwamen we uit bij Denim Drift van Flexa. De oudroze bank waar we tegenaan liepen stond daar gewoon toevallig heel goed bij. Soms moet je dingen gewoon doen.’ Dat vind ik nou ook.

Ik vind het knap hoe het huis na drie maanden er al zo tiptop perfect uitziet! Ik ben zelf bijna een jaar geleden verhuisd en bij ons moet er toch nog wel wat gebeuren. Denk aan lampen ophangen, wat decoratie hier en daar, we willen nog iets anders met de gang. ‘Ik wist gewoon: als we het niet meteen doen, gebeurt het nooit meer. Dus ik wilde alles meteen af hebben.’ Doe zoals Anke het doet. Anke is slim.

Zithoek

De zithoek is wel het vrolijkste gedeelte van het huis. Het is licht, fris, vrolijk en ik krijg er meteen energie van zonder dat het meteen een Villa Kakelbont is.

Keuken + eethoek

De keuken is al net zo kleurrijk als de woonkamer. ‘De keuken zat er al in toen we hier kwamen, maar die hebben we meer naar onze smaak gemaakt door de kastjes een andere kleur te geven, de bovenkastjes weg te halen en tegels op de muur te doen. Nu is het veel meer ‘ons’.’

Gang, overloop & toilet

Niet in alle huizen fotografeer ik de gang, het toilet en de overloop omdat ze niet altijd heel mooi zijn – ik denk dat we deze ruimtes toch snel vergeten ‘leuk te maken’. Terwijl we er elke dag zo vaak zijn! Anke en Thomas deden moeite om deze plekken extra sfeer te geven.

Slaapkamer

Toen ik de slaapkamer in liep, zei ik meteen: ‘Wauw! Het is net een hotelkamer!’ Enthousiast is Anke als ze me vertelt dat dat precies het idee was. Goed gelukt!

Geïnspireerd? Hier het Pinterest board voor dit kleurrijke huis.

Ik houd zelf echt wel van kleur, maar vond mijn gele muur in de keuken al best een avontuur. Ik had niet gedacht dat ik zóveel kleuren bij elkaar zo mooi kon vinden! Wat een feest is het huis van Anke en Thomas! Ik werd er in ieder geval helemaal vrolijk van en vind het heel knap hoe ze zoveel kleur zo stijlvol in hun huis hebben verwerkt. Bedankt dat ik in jullie huis mocht kijken!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.