Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Babykamer voor en na

Jaa, het is af! Misschien heb je al wat op mijn Instagram gezien maar hier vertel ik meer en zie je echt de voor- en na foto’s van de babykamer.


Leestijd

Wij trokken in november 2021 in dit huis met vier slaapkamers. Één daarvan werd onze slaapkamer, één daarvan werd een gedeelde kamer met kasten en mijn kantoorruimte, één werd Luuk’s kantoorruimte met wat opbergfunctie en ééntje lieten we leeg. Ons kamertje van hoop.
We trokken geen behang eraf, we hingen er geen lamp op. We schilderden wel het plafond wit en legden de vloer door die ook op de rest van de bovenverdieping kwam.
Alle spulletjes die we al hadden voor een eventuele baby stonden er al wel. We hadden namelijk al best wat, omdat we door de vorige zwangerschap al wat hadden verzameld en door de tijd heen ook steeds wel dingen toegeschoven kregen van vrienden.

Af en toe liepen we naar binnen en dan wisten we; ooit wordt dit een babykamer. Op een dag mogen we hier ook aan de slag. Op een dag staan hier gevulde kasten en ligt hier gewoon ons kindje. De dagen van klussen en kasten vullen zijn voorbij, over een paar weken komt onze dochter! Dolgelukkig, en we zijn ook heel erg blij met het eindresultaat van het kamertje.

Het is een kleine kamer, met een semi schuine wand. Dat maakt het wel heel gezellig, hij is ook groot genoeg, maar het houdt niet over. Er staat daarom ook geen luie stoel in, iets wat veel mensen wel neerzetten in een babykamer. Deze hebben wél gekocht en hebben wij in onze slaapkamer gezet. Ook omdat ze de eerste periode hier bij ons in een c0-sleeper zal slapen. Onze slaapkamer is vrij ruim, dus hier is genoeg plek om wel boven in rust te kunnen voeden zonder op het bed te moeten gaan zitten altijd.

Qua concept voor deze kamer begonnen wij eigenlijk met het behang. We wilden wat gaan behangen maar we wisten nog niet hoeveel van de kamer en wat voor soort behang. Ik vond op Pinterest toch wel heel erg veel van dezelfde soort babykamers en ik wilde wel een beetje mijn eigen stijl erin doorvoeren zonder dat het te popperig zou worden. Dit behang van Eijffinger Posy werd de leidraad want dit vonden we gelijk geweldig. De toon werd gezet, wit, lila en groen. Lief, fris, niet truttig maar zeker met een vrouwelijke touch. We wilden ook dat het een beetje clean bleef, omdat de kamer niet al te groot is. Daarom besloten we dat we één wand gingen behangen, en de rest verven. Ook qua accessoires hebben we het rustig gehouden. Meer toevoegen kan altijd nog, maar ik vind de energie zo wel heel lekker. Het past zo ook heel goed bij de rest van ons huis.

Genoeg geluld, ik loop de foto’s met je langs!

Voor en tijdens

Na

Dit was het! Volgens mij heb ik echt mega veel verteld en overal alle winkels en merken bijgezet. Mocht je nou nog wat missen, stuur me dan vooral een dm op Instagram. Daar zal ik inmiddels ook een reel hebben geplaatst en eventueel een highlight met foto’s 🙂


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi. Verder ben ik ook GEK op ander lekker eten en ook op iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)