Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
Jaren 30 woning in Zwolle

8 dingen die ik leuk vind aan ons huis

Inmiddels wonen we alweer vier jaar in onze huidige woning, een jaren ’30 huis in een gezellige woonwijk in Zwolle. We leven hier met onwijs veel plezier en al is het huis niet perfect, we knijpen regelmatig on onze handjes met ons fijne huis. Vandaag wil ik 8 dingen met je delen die ik leuk vind aan ons huis.


Leestijd

Ik vind het zelf belangrijk om regelmatig stil te staan waar ik dankbaar voor ben, en als het aankomt op ons huis doe ik dat écht elke dag. Elke ochtend opnieuw word ik blij van het raampje in onze badkamer (daarover straks meer), onze heerlijke tuin en de openslaande deuren. Het zijn ook wel echt de dingen waar ik verliefd op werd toen we hier vier jaar geleden voor het allereerst kwamen.

1. Het glas-in-lood

Op meerdere plekken in ons huis vind je oorspronkelijk ouderwets glas-in-lood. In de erker aan de voorkant, bij de voordeur en aan de achterkant van ons huis boven de openslaande deuren. Prachtig vind ik dat, van die klassieke elementen die door de jaren heen bewaard zijn gebleven.

2. De openslaande deuren naar de achtertuin

Wat ik heerlijk vind in de zomer is als je van binnen een beetje buiten kan maken. Op zomerse dagen is het eerste wat ik doe als ik beneden kom, de openslaande deuren opendoen. Als ik dan aan de eetkamertafel zit te werken, is het net of ik buitenzit. Ik weet niet zeker of deze oorspronkelijk al in het huis zaten, maar ik denk het wel. Het is ook zeker iets wat we hadden laten doen als het er niet in zat.

3. De tuin

Onze tuin is niet perfect (en zo grappig, toen ik vier jaar geleden vol trots onze tuin deelde kreeg ik veel reacties met ‘dat is geen tuin, dat is een terras!’) en we willen het denk ik volgend jaar wat gaan aanpassen met wat meer groen, maar ik ben wél echt elke dag zo blij met onze tuin. Hiervoor woonde ik zeven jaar in een appartement zonder balkon of tuin, dus ik prijs mezelf elke dag gelukkig met ‘een buiten’. Achterin de tuin hebben we echt een gezellig terras gemaakt met een loungebank en er is altijd ergens in de tuin zon. Als het even kan qua weer, zit ik meteen buiten.

4. De bakelieten deurklinken

Jaren ’30 stijl deurklinken: ik vind ze prachtig.

5. Het raampje in de badkamer

De badkamer zelf willen we nog een keer verbouwen, voor nu is het prima.

Dit moet ik even uitleggen, haha. In ons vorige huis, het appartement in de binnenstad, hadden we een heel bedompt (en lelijk) badkamertje dat geen ramen had. Het was er altijd vochtig en wat muf, de afzuiging was niet goed en er was geen daglicht. Nu vind ik het dus intens fijn dat er een raam in onze badkamer zit. Zo suf is dat, maar ik geniet daar elke dag van.

6. De slaapkamer

Toen we zochten naar een woning vier jaar geleden, wilden we heel graag een woonlaag tussen de slaapkamer en de woonkamer. Willem en ik hebben een heel ander ritme (ik ben heel vroeg wakker en ga vroeg naar bed, hij gaat juist laat uit bed en naar bed) en in ons vorige huis was dat best wel lastig omdat je in de slaapkamer alle geluiden uit de woonkamer erg goed hoorde. Nu is dat verleden tijd. Als Willem beneden op volume 10 aan het gamen is, hoor ik dat in de slaapkamer niet.

En daarnaast is het echt een fijne slaapkamer. Ruim, en zo knus door de schuine plafonds. Heel licht. Elke avond als ik naar bed ga denk ik: ja, we hebben echt een goede slaapkamer.

7. De kachel

Het was best een ‘woondroompje’ van ons: een houtkachel. Het staat zo prachtig en het is zó gezellig! We kochten er jaren geleden een en al gebruiken we hem helemaal niet veel, ik vind hem heel mooi staan in huis. Ook in combinatie met de schouw. De kachel is trouwens van het merk Dik Geurts.

8. De gang

De schoenenkast is van Ikea.

Ik vind dat je bij ons heel leuk binnenkomt, we hebben een gezellige gang, haha. Laatst hebben we hem opnieuw laten schilderen in een oranjetint (ik weet niet precies welke kleur het is) en ik vind het zo mooi!

Welke dingen vind jij het leukst aan jouw huis?


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.