Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Wist je dat er meer manieren zijn om droogshampoo te gebruiken?

Een leven zonder droogshampoo is inmiddels niet meer denkbaar voor mij. Droogshampoo op je vette coupe spritzen voor een extra dagje zonder wassen, die kennen we nu allemaal wel. Maar haal je het meeste uit je droogshampoo en gebruik je het wel goed? Ik vertel je vandaag hoe je droogshampoo allemaal kunt gebruiken!

Leestijd

In Parijs, met haar waar ik helemaal niks meer mee kon, heb ik er nog een redelijke coupe van gebouwd door middel van droogshampoo en een slordig staartje. En dan lief kijken en dan is het oké.

1. Vette coupe

Ik herhaal hem toch even, want niet iedereen zit de hele dag met z’n bek in de blogs en vlogs om alle tips in zich op te nemen. Droogshampoo, favoriet is Batiste extra volume, kun je op je haar aanzet sprayen. De poederachtige spray neemt vervolgens het vet op en je haar ziet er weer schoner uit. Ideaal voor een dagje verlenging tussen de wasbeurten door, waardoor je de mogelijkheid krijgt om iets minder vaak je haar te wassen. Op ten duur zal je haar dan ook minder snel vet worden, want hoe vaker je wast, hoe meer vet je hoofdhuid zal produceren.

2. Volume

Droogshampoo is ook ideaal om meer volume te creëren. De extra volume variant van Batist is daar perfect voor. Je sprayt het over de aanzet van je haar, en beweegt met je vingers over je hoofdhuid. De poederachtige spray legt een stroef laagje om je haar heen waardoor je meer volume krijgt. Er is echter wel een verschil in hoe je het aanbrengt. Je kunt het met de lengte van je scheiding mee sprayen (zoals foto 1), maar beter spray je het in een heen en weer beweging over je haar heen (zoals foto 2). Daardoor pak je een groter stuk van je aanzet waardoor er ook een groter stuk wat dikker en stroever is. Dit is gemakkelijker wanneer je meer volume wilt creëren. Ik doe dit overigens gelijk al na het wassen, want ik wil dat volume gelijk! Ik pak overigens niet maar 1 scheiding, maar ik maak een heleboel scheidinkjes zodat ik de droogshampoo over mijn (bijna) gehele hoofdhuid kan verdelen.

3. Dry dusting

Ja ja, ik gooi er even een term in hoor; Dry Dusting. Dit is wanneer je een volume poeder door je haar strooit om een doffe stroeve slordige look te creëren. Dit kan ook met droogshampoo, en dan met name de volume variant omdat daar wat extra stroefheid in toe is gevoegd. Ik doe dit wel eens als ik krullen heb gemaakt, me net een Barbie voel en het even wat slordiger wil maken. Ik spray dan wat droog shampoo door de lengtes van mijn haar en ga er met mijn handen door om het te verdelen.

4. Grip voor je schuifjes

Als je wat droogshampoo door de lengtes van je haar sprayt als je je haar (geheel of half) wilt opsteken, dan geef je de schuifjes wat meer grip en zullen ze beter blijven zitten.

Ik steek mijn haar nooit echt op, maar zo half omhoog is een beetje de tussenfase tussen dat het nog los kan en dat het maar in een staartje moet. Met droogshampoo wordt deze look altijd wat volumineuzer. Ik spritz het dan ook een beetje in het staartje en over mijn hele hoofdhuid.

5. Ponyclub

Als je een pony hebt (ik heb er ooit eentje gehad, nooit weer) dan weet je meteen wat ik bedoel. Dat kreng kan je het leven zuur maken. Hij wordt altijd als eerste zichtbaar vet, in comes the dry shampoo, maar bij een beetje warm weer plakt die unit ook aan je voorhoofd. Spray dan ook een beetje droogshampoo door je pony heen, om te zorgen dat hij minder snel aan je hoofd blijft pakken.

Hier heb ik droogshampoo door alle lengtes heen gesprayd om het slordiger en doffer te maken.

6. Uitgroei verbergen

Dit is vooral voor de donkerblonde dames onder ons met highlights (present!). Als je een behoorlijke uitgroei hebt, en je sprayt droogshampoo over je uitgroei dan maak je het geheel wat doffer en lichter. Het zal daarom minder snel opvallen!

7. Blijvende krullen

Als je een beetje stroefheid aanbrengt doormiddel van wat dry dusting, blijven je krullen ook iets langer zitten. Ik weet niet precies waarom dit is, maar ik denk dat krullen het meest uitzakken door vocht, en droogshampoo neemt vocht op dus dan heb je daar minder snel last van. Dat is dus mijn theorie.

Wist jij dit allemaal al, of ga je je droogshampoo nu ook op een extra manier gebruiken?


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi. Verder ben ik ook GEK op ander lekker eten en ook op iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)