Wenkbrauwen PMU na zes weken en bijwerken

Inmiddels is het alweer zes weken geleden dat ik mijn wenkbrauwen liet bijtekenen met permanente make-up. Het is hoog tijd om je te laten zien hoe het er nu uitziet! Afgelopen donderdag heb ik de touch-up gehad en ook daar wil ik je graag het resultaat van laten zien.

Leestijd

Je kan hier mijn ervaring met permanente make-up bij mijn wenkbrauwen lezen inclusief alle voor- en na foto’s.

Afgelopen donderdag ben ik weer bij Manon van de Beauty Lounge in Haarlem geweest voor de tweede PMU-behandeling. Het is gebruikelijk om twee behandelingen te krijgen: eerst je eerste behandeling en daarna wanneer dit helemaal geheeld is, een touch-up. Tijdens deze behandeling worden de wenkbrauwen geperfectioneerd. Ik heb deze behandeling gekregen.

Eerst laat ik je de voor en na foto’s zien zonder make-up. Je ziet eerst op elke collage een voor foto, daarna een foto vlak na de eerste PMU-behandeling en de laatste foto is het resultaat na zes weken. Je ziet goed dat de kleur veel lichter is geworden en dat er wat ‘gaatjes’ gevallen zijn in mijn wenkbrauwen. Dat zijn we dus gaan bijwerken!

Nu de foto’s met make-up. Op de eerste foto zie je mij met make-up en verse PMU na drie dagen, op de tweede foto zie je mij met make-up met PMU na zes weken. Op beide foto’s heb ik geen make-up bij mijn wenkbrauwen aangebracht.

Nu de tweede behandeling er ook opzit, laat ik daar natuurlijk ook foto’s van zien. Ik wilde mijn wenkbrauwen nog een klein tikje donkerder hebben en nét iets ‘langer’ aan de uiteinden. Houd er weer rekening mee dat dit niet het definitieve resultaat is: alles wordt nog zo’n 30 – 40% lichter. Alles is nu wat donkerder ingezet omdat ik een wat donkerder resultaat wil.

Op de eerste foto draag ik steeds geen make-up, op de tweede foto wel.

Het resultaat!

Manon heeft een combinatie van de hairstrokes-techniek en een shadow/ombre techniek gebruikt. Doordat het nu vrij donker is, zie je dat niet heel goed, maar je zal dat over een paar weken beter zien. Op de foto’s zit er wat Bepanthen op mijn wenkbrauwen, waardoor ze een beetje glanzen. De vorm vind ik héél erg mooi en ik ben er voor de tweede keer weer heel erg blij mee. De kleur wordt nog een stuk lichter, dus dat is weer even afwachten! De tweede behandeling ging een stuk sneller dan de eerste en het leek ook wat minder pijn te doen – misschien gewoon doordat het wat sneller ging allemaal.

Ik zal je over een week of vijf weer even updaten met het definitieve resultaat. Ik ben heel gelukkig met mijn wenkbrauwen! Erg leuk om te lezen en horen dat veel van jullie ook naar Manon gaan voor de wenkbrauwen, ik kan je haar echt van harte aanraden. Ze neemt alle tijd voor je, stelt je gerust en zorgt dat je totaal tevreden met je wenkbrauwen weer de deur uit wandelt.

Tot over vijf weken, dan kom ik terug bij je met het resultaat!

Ik heb deze behandeling gekregen.

Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

Gerelateerde artikelen

25 reacties
 1. Heidi

  Defender stick staat er op (geen defensie…grrr die i=pad maakt rare woorden, ik ga manon mailen) Gr. Heidi

 2. Heidi

  Cynthia wanneer ben je die stick voor behoudt van kleur gaan gebruiken. Wordt het daar niet vet van of doe je dat alleen vd nacht.

  • Heidi

   Ik kreeg die babyzalf mee en een stick voor kleurbehoud? Maar die is heel vettig. Make up defensie staat erop?

 3. Nathalie

  Heel erg mooi bij jou. Ik heb het bij 2 salons geprobeerd, di beide goed aangeschreven staan, maar beide keren bleef het na 2 extra nabehandelingen niet zitten. Ik heb littekens en eczeem in mijn wenkbrauwen en kan hierdoor helemaal niets anders dan elke dag met poeder (of potlood). Heel jammer!!! Hopen dat er ooit nog iets voor me komt wat wel blijft zitten.

 4. Elisabeth

  Goed gedaan om het wat donkerder te doen, staat je beter, het maakt je gezicht sprekender.

 5. Loes

  Ja, ook nu denk ik: dat donkere kan je ook echt goed hebben hoor! Het is overigens ook prachtig als het weer wat lichter wordt, maar dit donkere misstaat je absoluut niet! Ik ben ook erg benieuwd hoe lang dit nu blijft zitten, voordat je het weer zou moeten laten doen. Maar het resultaat is prachtig!

 6. Janneke

  Ik vind het donkere je prachtig staan!

 7. Suuz

  Ik vind het wat massief, zou eerder alleen voor de streepjes gaan denk ik. Ook vind ik het erg rood. Bestaat het ook met een grijze ondertoon? Want bij jou haar staat dit natuurlijk perfect, maar bij asblonde tinten is het niet mooi.

  Bij jou past het in ieder geval wel heel goed.

 8. Sandy

  Ik vind het er heel erg mooi uitzien zo, wow! Ben benieuwd naar het eindresultaat <3

 9. Liset

  Leuk om hier je ervaring te lezen! Alhoewel je wenkbrauwen nu heel donker zijn, vind ik dat je het goed kan hebben. Nu weet ik dat ze dus lichter worden, maar die donkere brows staan je prachtig.

 10. rachel

  ik vind het mooi hoor meis 😀 jeetje!!

 11. Sophie

  Heel mooi geworden!! Lijkt me ook wel wat om eens te doen. Alleen vraag ik me af hoe het zit met het ‘onderhoud’ van je wenkbrauwen na deze twee behandelingen? Moet je elk jaar terug gaan voor een touch up? Want dan moet je er rekening mee houden dat je jaarlijks opnieuw een smak geld moet neerleggen om het mooi te houden, toch? Geen probleem als je het geld hebt maar wel iets om rekening mee te houden lijkt me.

  • Ier

   Ben ik ook wel benieuwd naar. Vind de kleur en “vulling” toch wel erg teruggelopen tussen de eerste en tweede behandeling.

  • Jolien

   Wanneer je teruggaat om het bij te laten werken is geheel aan jou. Bij de ene persoon zal de kleur sneller vervagen dan bij de ander, dit heeft te maken met je huid maar bijv. Ook met of je vaak in de zon zit. Als je met een jaar teruggaat betaal je wel een stuk minder dan met bijv. 2 jaar. Je betaalt sowieso niet de volle mep, maar hoe langer je wacht hoe meer werk het is dus hoe duurder. Dat de kleur nu tussen de behandelingen zo erg terugloopt heeft puur met het genezingsproces te maken. Je huid geneest namelijk over het pigment heen.

 12. Sandra

  Wat een prachtig resultaat zeg! Hoe heerlijk is het om op te staan met perfecte wenkbrauwen?!

 13. Lindsey Beljaars

  Wauw, wat een mooi resultaat zeg!! Dit is iets wat ik absoluut zelf ook zou overwegen aangezien ik mijn wenkbrauwen en wimpers het belangrijkste vind.

 14. Gerda

  Je schrijft: “het is gebruikelijk om twee behandelingen te krijgen” en even verderop schrijf je “ik heb deze behandeling gekregen”. Is het je bedoeling om aan te geven dat je de beide behandelingen -zoals gebruikelijk- hebt ondergaan of wil je zeggen dat je niks voor de PMU-behandeling betaald hebt?
  Het resultaat is overigens wel mooi.

  • Cynthia Schultz

   Met ‘het is gebruikelijk om twee behandelingen te krijgen’ bedoel ik dat je normaal gesproken een vaste prijs betaalt inclusief deze behandeling. Ik heb deze hele PMU behandeling gekregen in ruil voor een blog op mijn site. Dat staat ook bij de eerste blogpost vermeld 🙂

  • Heidi

   I ben gisteren bij Manon geweest en super blij. Ze vertelde me dat een tweede behandeling niet perse nodig is als je met e eerstbtevreden bent. De tweede zit toch bij de prijs in?