Wenkbrauwen PMU na 9 maanden

Vorig jaar liet ik mijn wenkbrauwen bijwerken met permanente make-up (PMU). Inmiddels zijn we alweer negen maanden verder en krijg ik ook steeds vaker vragen hoe het er nu voor staat. Dus vandaag een update met foto’s van mijn wenkbrauwen!

Leestijd

Mijn vorige artikelen over PMU

Ik heb een aantal keer geblogd over de PMU vorig jaar, en je kan deze blogposts hier lezen:

Je vindt in deze blogs ook veel foto’s van het resultaat, ik zal in deze blogpost ook wat van deze foto’s terug laten komen om het te vergelijken.

 

 

Mijn mening over wenkbrauw PMU na 9 maanden

Zoals je hebt kunnen lezen in mijn vorige artikelen, was ik ontzettend blij met mijn wenkbrauwen. Het zag er supermooi uit en ik hoefde mijn wenkbrauwen gewoon niet meer bij te werken. Nu, 9 maanden later, heb ik verschrikkelijke spijt.
Haha, nee, grapje. Natuurlijk niet, en gelukkig niet! Ik ben er nog stééds blij mee. Ik had dit veel eerder moeten doen, denk ik nog steeds. Ik zie wel dat de PMU wat lichter wordt, en ik pak nu als ik me opmaak toch wel iets sneller een wenkbrauwpoeder of potlood. Dat doe ik vooral als ik me wat zwaarder opmaak, dan vind ik mijn wenbrauwen gewoon wat te licht. Als ik helemaal geen make-up draag, vind ik ze er goed uitzien en doe ik er niks aan. Ik vind dat resultaat ook echt ideaal, dat ik zonder make-up mooie wenkbrauwen heb. Ik denk dat die wenkbrauwen ook een rol spelen in het feit dat ik minder make-up ben gaan dragen.

Ik moet wel zeggen dat ik mijn wenkbrauwen de laatste tijd in de zon niet zo goed beschermd heb als zou moeten. Ik heb een speciale SPF50 stick die ik over mijn wenkbrauwen kan aanbrengen zodat ze wat minder snel lichter worden, maar negen van de tien keer vergeet ik dat. Het zit gewoon niet in mijn systeem. Natuurlijk bescherm ik mijn gezicht wel tegen de zon, maar ik focus dan niet speciaal op mijn wenkbrauwen. Als ik dat wel had gedaan, denk ik wel dat mijn wenkbrauwen nu nog iets donkerder zouden zijn.

Goed, laten we naar de foto’s kijken!

Foto's van PMU wenkbrauwen na 9 maanden

Op de foto’s die je hierna ziet, draag ik geen make-up. De linker foto is het resultaat na het zetten van de PMU, de rechter foto is hoe het nu is.

Op de foto hierna draag ik wel make-up. De linker foto is zonder make-up in mijn wenkbrauwen, je ziet alleen de PMU. Rechts zie je hoe ik het zelf met een beetje poeder of potlood nu bijwerk.

Ik vind het nog steeds mooi, maar ik denk wel dat ik het al eerder dan het jaar ga laten bijwerken (het is normaal om wenkbrauw PMU na een jaar weer bij te laten werken). Ik vind het nog mooier als het net weer iets donkerder en strakker aangezet is, dus ik ga dat gewoon ergens in oktober of zo laten doen – dan zijn er 11 maanden voorbij, wat natuurlijk ook niet echt veel minder is dan een heel jaar.

Al met al: goede keus geweest, heel blij mee, het wordt wel iets lichter maar dat is helemaal normaal en dat wist ik ook vooraf. Ik heb mijn PMU laten zetten bij de Beauty Lounge in Haarlem, en daar ga ik ook weer naartoe voor het bijwerken. Laat het me weten als je vragen hebt!

Ik heb de PMU behandeling vorig jaar gekregen van Beauty Lounge Haarlem.

Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

Gerelateerde artikelen

20 reacties
 1. Zoe

  Ik heb een afspraak staan in oktober maar twijfel nog enorm. Mede door jouw foto’s heb ik direct een afspraak gemaakt omdat het er super mooi uitziet. Maar, het is best prijzig en om dan al binnen het jaar weer terug te moeten omdat het al best een stuk lichter is geworden vind ik wel een dingetje.
  Wat zijn de kosten voor het bijwerken ten opzichte van de normale prijs?

 2. Yvonne

  Ik vind het bij jou er nog goed uitzien na een jaar. Ik ben ook superblij met PMU, maar bij mij loopt het altijd heel snel weer terug. Mijn eigen nichtje doet dit bij mij; zij kan het heel mooi tekenen vind ik. Echt een vorm die goed bij mijn gezicht past waardoor mijn ogen een beetje ‘liften’. Maar ik moet het nodig weer eens bijwerken want ik gebruik weer net zoveel wenkbrauwmake-up als voorheen. :/

 3. Marloes

  Supermooi!
  En even ‘off topic’…misschien vind je het helemaal niet leuk om te horen maar je lijkt iets voller tov een tijd terug.En ik vind je dat enorm goed staan!
  Het is een plezier om in je weekoverzichten iets vaker eet- en wijnmomenten terug te zien dan foto’s van op de fiets of lopend.
  Gewoon lekker in balans 😊

 4. Vera

  Ook ik ben er al jarenlang tevreden mee! Laatste keer nu in mei bij Manon geweest, zeer blij mee weer!

  • Annemarie

   Heb je je wenkbrauwen inmiddels al weer eens laten bijwerken?

 5. femketje

  ik vind het wel erg mooi dat het “natuurlijk” vervaagd 🙂 maar toch vind ik het nog steeds best eng om zelf te laten doen, bang dat het too much is op mijn bleke huid en lichte haar ^^’

 6. Laura

  ziet er super mooi uit! Moet je eenmalig na een jaar de kleur laten bijwerken, of moet dit ieder jaar?

 7. Nena

  Make-uploos kom je sowieso wel weg met de lichtere kleur, zeker nu dat je haar ook wat meer koper is dan rood. Maar ik begrijp dat je het met make-up te weinig vindt. Het geeft bijna de feel dat er niks mee gebeurd is, terwijl het wel heel duidelijk zou moeten zijn dat je wenkbrauwen zijn bijgewerkt. Het lijkt me een goed idee om inderdaad net wat sneller te laten bijwerken, en misschien net wat donkerder deze keer (om het verval tegen te gaan)?

  Leuke post Cynthia! Ik reply niet zo veel meer tegenwoordig, maar ik lees je artikelen nog elke dag! 🙂

 8. linda

  hahaha ik schrok echt even toen je zei ‘nu heb ik verschrikkelijk spijt’ haha!
  ik vind het een mooi resultaat, ziet er juist erg natuurlijk uit!

 9. Ilona

  Mooi om een tussentijdse review te lezen! Goede foto’s.

  Mijn beautysalon zei een keer tegen mij: als het moment aanbreekt dat je weer naar een wenkbrauwpotlood grijpt dan is dat een teken dat je weer een afspraak kan maken. En ze heeft gelijk… Het gebeurd mij alleen te vaak dat ik daarna nog te lang wacht en dat ik door drukte bij de salon weer veel te laat daar zit. Afgelopen maand was ik eindelijk eens op tijd! Na 8 maanden ben ik echt wel toe aan een bijwerking en het mooie is dat het voor mijn specialist ook niet veel werk is omdat de basis nog te zien is. Superlief dat ik voor het bijwerken maar 75 euro hoef te betalen.

 10. Jessica

  Ik heb het na veel wikken en wegen na jouw review ook bij Manon laten doen. Beste beslissing ooit! Ik draag veel vaker geen make up of minder make up. Ik gebruik wel een gekleurde wenkbrauw gel als ik full face make up op doe omdat ik het dan net wat mooier vind. Maar dat vind ik niet erg. Zonder make up echt perfect! Zo blij mee 🙂 Ook ik vergeet de sfp50 te vaak, zonde!

 11. Stella

  Mooi! Ik zou het zelf alleen niet overwegen… Vind het toch nog wel een heel groot verschil met wanneer je make-up aanbrengt. Ik verf mijn wenkbrauwen net een tintje donkerder dan de natuurlijke kleur, en ik vind dat het resultaat daarvan al heel erg in de buurt komt van dit!

 12. Lindsey

  Prachtig resultaat! Al begrijp ik goed dat je het wilt laten bijwerken. Dit is iets wat ik zelf ook overweeg.

 13. rachel

  ik vind het mooi maar idd wat donkerder en strakker is beter 🙂

 14. Rowan Chanel

  Hahahaha ik moest zó hard lachen om je ‘Nu, 9 maanden later, heb ik verschrikkelijke spijt.’
  Ik vind het heel erg mooi bij je staan, al snap ik inderdaad wel dat je het nu zelf ook wilt bijtekenen.
  Het lijkt me wel echt een uitkomst om dit te laten doen.
  Ben ik stiekem best wel blij met mijn wenkbrauwen hihi. Ik pleur er wat wenkbrauwgel in en that’s it. Ze zijn zo vol en dik. Doe er dan ook zo nu en dan wat castorolie in.

 15. Ingrid

  Leuk hoor! Ik heb een afspraak staan voor 1 augustus! Ik wilde het ook echt al zo lang, dus ik kan niet wachten tot ik het ook heb. Scheelt me ongetwijfeld een hoop tijd in de ochtend 🙂

  • Marleen

   Hoi Ingrid,

   Ik heb ook lang getwijfeld, maar na de lovende stukjes van Cynthia een afspraak gemaakt bij Manon.
   Inmiddels een goed half jaar verder en ik moet zeggen dat ik er (net als Cynthia) echt onwijs blij mee ben.
   Ook ik had het véél eerder moeten doen! Ik ben heel benieuwd naar jouw ervaring; bijna zeker ben ga je er heel erg blij mee zijn

  • Annemarie

   Was benieuwd of je het nog eens gaat laten bijwerken? Of toch niet zo blij mee?

 16. kelly

  LOL…Humor…(ontzettend spijt van) Ik heb het ook laten doen en vind het ideaal. Pijnlijker dan ik dacht, prijzig en even afzien, ivm niet mogen zweten etc. Ik sport 5 keer in de week. Maar naast dat, ook nog steeds ontzettend blij mee. Ik ga wel de eindstreep halen en het pas na een jaar opnieuw doen. Gelukkig nu wel met korting (touch up). Ik raad het zeker aan als je nu nog twijfels heb. Vind je haar en wenkbrauwen nu heel goed matchen!