Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Wenkbrauw routine – 2021 update + soapbrows

Ik geef je vandaag een update van mijn wenkbrauw routine, waar recentelijk een nieuw product aan toe is gevoegd namelijk soap styling. Ik neem je stap voor stap mee!

Leestijd

De atributen!

  • Een pincet van Tweezerman
  • Een schaartje, speciaal voor wimpers en wenkbrauwen maar het merk weet ik niet.
  • Een spoolie en dat mag van elk merk zijn
  • Soap styler van Makeup revolution, maar je kan ook een ander merk gebruiken voor ‘soap brows’
  • Een gekleurde wenkbrauwgel, in mijn geval die van Essence – make me brow.

 

Als volleerd misslipgloss turned Cynthia.nl lezer heb je dit vast wel eens gezien. Ik doe dit niet elke keer meer opnieuw, maar dit laat ik je even zien als je zelf je wenkbrauwen opnieuw wilt gaan shapen.

Ik heb ze een poos geleden uitlaten groeien, om te zien of ik ze weer iets voller kon krijgen. Ik denk dat ik onbewust toch weer iets te veel aan het plukken ben gegaan want volgens mij heb ik ze juist weer iets dunner nu. Ik ga hier even alert op zijn!

Voor het restylen kun je in ieder geval op deze manier je uiteinde, je begin en je hoogste hoek bepalen. Meestal laat je wenkbrauw dat best natuurlijk al wel zien. Tussen mijn wenkbrauwen laat ik het expres heel ietsjes verder gaan dan wat ‘hoort’ omdat ik dat natuurlijker vind staan.

Dan ga ik epileren. Dit doe ik eigenlijk elke dag, dit is echt onderdeel van mijn make-up routine. Zo heb ik nooit een mega wenkbrauw uitgroei en houd ik het netjes bij. Bij mij groeit het ook tussen mijn wenkbrauwen flink door, dus ik pluk tussen mijn wenkbrauwen, eronder en ook erboven. Ik heb daar veel donkere dons dat anders een grauwe waas geeft. Heb je dat niet, laat dit dan ook achterwege. Dit kan namelijk bij verkeerd plukken je wenkbrauw vorm ook snel veranderen, en voorkomen is beter dan genezen. Als je het wel wil doen, let dan vooral op die hoogste hoek, en zorg dat je die vorm aanhoudt.

Eens in de zoveel tijd knip ik het even bij. Als ik dat niet doe en ik wil mijn haartjes omhoog kammen dan heb ik ze tot halverwege mijn voorhoofd. Ik knip niet al te strak want het moet er nog wel natuurlijk uit zien.

Ik kam de haartjes omhoog en wat omhoog springt knip ik langs de bovengrens iets af. Ik ga niet in de wenkbrauw zelf zitten hakken, ik knip echt alleen langs die bovengrens.

Dan de wenkbrauwzeep. Deze soap styler van Makeup Revolution bevalt goed, maar als ik teveel gebruik krijg ik witte stukjes. Ik heb ook nog niet een ander merk gebruikt, dus wellicht dat ik daar in de toekomst nog even mee ga experimenteren. Ik hoorde dat gewone glycerine zeep eigenlijk ook de truc doet, dus wellicht dat ik gewoon daar een blokje van koop. Wat ik ook hoorde en zag op Youtube is dat de Anastasia brow freeze een echt transparante gel is en dat die dus ook opdroogt als een huis. Ik heb die hier voor je gelinkt. 

Het beste kun je dit product vochtig gebruiken. Ik doe dat door mijn spoolie iets nat te maken, en met mijn handen was ik dan gelijk het residu van de vorige dag eruit. Deze natte spoolie haal ik door de zeep tot ik een beetje eraan heb zitten. Niet teveel want dan krijg je stukjes of je veegt het je voorhoofd op.

Je kunt het nat maken met water, dan heb je iets meer tijd om te werken en dan blijft het product waxig. Wat ik recentelijk ook af en toe ben gaan doen is de zeep natmaken met haarlak. Je moet dan wel snel zijn want dit droogt veel sneller op, maar dan zit het echt als een huis en gaat het de hele dag geen kant meer op. Ik ben dus zelf nog een beetje zoekende wat de allerbeste optie is. Ik denk dat dit prima is hoe ik het nu doe maar de Anastasia gel is het aller gemakkelijkst, en als je dus een losse zeep koopt is het meest goedkoop.

Dan begin ik met alle haartjes naar boven kammen. Ik let op dat ik het niet doortrek tot op mijn voorhoofd, want ik heb in het begin daar wel eens twee glimmende plekken gehad die ik pas later zag haha. Dit duurt even, want de soap wordt naar verloop van tijd steeds iets plakkeriger, omdat het weer opdroogt. Je kunt ook eerst even het product in je wenkbrauw kammen, iets anders in je make-up routine afmaken, en daarna het definitief in vorm kammen.

Die glimmende plekken kun je ook voorkomen door eerst je wenkbrauwen te doen en daarna de rest van je make-up natuurlijk.

Als ik het te dol vind dan kam ik de bovenkant nog weer iets plat met het borsteltje dat bij het setje zit. Dit borsteltje gebruik ik niet graag om mijn wenkbrauwen daadwerkelijk in vorm te kammen.

En dan tot slot ga ik daar heel licht overheen met de gekleurde wenkbrauwgel zodat ik geen blonde puntjes, witte stukjes of waas kan zien. Ook kan ik het puntje hiermee iets voller doen lijken.

Et voila!

Op deze manier blijft het bij mij de hele dag in shape!

Dit artikel bevat affiliate links

Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi. Verder ben ik ook GEK op ander lekker eten en ook op iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)