Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Webshops met leuke zwangerschapskleding

Ik heb inmiddels wat webshops ontdekt die leuke zwangerschapskleding aanbieden, en die deel ik graag met je voor het geval je het nu of in de toekomst fijn vindt om te weten!

Leestijd

Sorry als dit artikel een trigger voor je is als je worstelt met een onbeantwoorde kinderwens. Ik was waar jij bent dus ik weet hoe het kan voelen. Klik dit artikel dan ook gewoon weg als het jou niet dient <3. 

Oke, laat ik met de deur in huis vallen: WTF is up with zwangerschapskleding? Over het algemeen is het echt suffig, extreem braaf en vaak gewoon tuttig. Hoog gesloten neklijnen, wijdvallende truien, effen kleuren, weinig prints, weinig kleur en eerlijk… seksloos.

Ik kan me er soms in inleven want ja, je boobs worden groter en als je al een kleintje hebt rondlopen en veel moet bukken wil je ook niet constant de hele wijk flashen met die kanonnen maar toch, come on, een beetje huid mag toch als je zwanger bent. En bovendien, ik bepaal zelf wel of ik die kanonnen wil flashen ja of nee. Ik was ook zo blij toen Rihanna (en later zag ik JessieJ daar ook mooie stappen in maken) gewoon die buik eens die buik liet zijn. Normaliter draag ik ook wel eens croptops dus waarom moet ik me nu ineens helemaal verstoppen onder een grote laag stof? Ik geloof daar gewoon niet in en ik pleit ervoor dat iedereen er vrij in is. Huid laten zien is niet alleen voor mensen met een bepaalde maat, maar voor iedereen. Ongeacht je maat of of er wellicht een mens in je groeit. Maar goed, here we are, gezien ik zelf geen kledinglijn heb om hier verschil in te maken moeten we het doen met wat er op de markt verkrijgbaar is.

Ik vond, en vind, het echt een zoektocht om er leuk uit te blijven zien op een manier waarbij ik me echt Emmy voel. Kleding is belangrijk voor mij, het is een methode om me te uiten en mezelf te laten zien. Nou had ik nog wat dingetjes uit mijn vorige zwangerschap en ik had wat spulletjes gekregen van wat vriendinnen. Daar moest ik ook eerst even een schifting in maken want je bent al snel geneigd je dan toch maar te hijsen in iets wat niet bij je past, gewoon omdat je dit al hebt. Voor iedereen zal het verschillen hoe belangrijk dat voelt. Voor mij was dat wel erg belangrijk en dat betekende dat ik toch ook best wel wat heb gekocht.

Als je een geheel nieuwe garderobe from scratch moet aanschaffen is dat gewoon best een ding. Bovendien wil je er ook niet een fortuin aan uitgeven, en sommigen zullen dat ook gewoon niet kúnnen. Ook is zwangerschapskleding toch vaak ook wel duurder, en is het echt een aanrader om toe te slaan in de sale periodes. Ook kun je op Vinted gericht zoeken naar merken die je leuk vindt! Soms kun je dan ook nog in bulk bij één verkoper inslaan en dan nog extra korting krijgen.

Dan heb je nog een beginfase waarin je denkt dat je bepaalde dingen vast nog heel lang aan kunt, tot je ongeveer halverwege bent en tot de conclusie komt dat dat ook echt niet meer gaat. Je blijft maar kopen. Ik dan. Maar goed, dat is eigenlijk niks nieuws bij mij haha.
Wat ik ook het mooist bij mijn lijf vind, is een korter topje en een hogere broek. Een zwangerschapsspijkerbroek heeft eigenlijk altijd een hele lage taille met zo’n buikband. Daardoor moet je er altijd iets heel langs op, wat in mijn hoofd gelijk een degelijker beeld geeft. En er zijn zo-zo-veel blousjes op de markt met zo’n strik onder de boobs en dan zo’n tent-achtige situatie eronder. Why?
Ik draag daarom liever broeken van zachte stoffen die meerekken (en extra plek hebben) voor de buik waar je dan wat kortere truitjes op aan kan. Die kortere truitjes hoeven dan ook niet altijd uit een zwangerschapscollectie te komen waardoor je je oude gardarobe iets meer nog kunt gebruiken. Hetzelfde geldt voor rokjes.

Ik heb inmiddels wat vaste webshops waar ik een beetje op loer, maar tegen de tijd dat dit artikel online komt zal ik daar wel mee gestopt zijn want dan is het einde van deze zwangerschap in zicht. Ik schrijf dit artikel wat eerder, in verband met mijn verlof. Anyhow, ik loop de shops met je langs, ik zal eerst wat foto’s met je delen. Dit zijn screenshots van mijn instagram en inmiddels heb ik een grotere buik dan daar, maar dan heb je in ieder geval een beeld van sommige kleding.

Wil je een compleet up to date beeld van mijn preggo gardarobe? Kijk dan even op mijn Instagram @emmystudiomint waar ik onder highlights mijn gefotografeerde outfits bewaar. Hier zet ik meestal ook bij waar het van is. 

H&M
Een gouwe ouwe natuurlijk. H&M is zichzelf wel wat aan het vernieuwen af en toe als het aankomt op zwangerschapskleding. Er zijn ook niet veel webshops met zo’n grote collectie, dus ik denk dat vrijwel elke zwangere vrouw zich wel eens op deze website of in de winkel bevindt. Niet elke fysieke H&M winkel heeft ook daadwerkelijk een zwangerschapshoekje en als hij er zit, dan is het vaak vrij summier. Mijn tip is dus wel echt om online te kijken. H&M heeft leuke jurkjes, leuke badkleding, fijn ondergoed (tot bepaalde maten), fijne panty’s, goede spijkerbroeken en ook zelfs pyjama’s en sportkleding. In theorie zou je er vrijwel alles kunnen halen. Ook hier zitten wat meer degelijke items tussen, maar je kan er altijd wel IETS vinden. Ik kocht er bijvoorbeeld een leuke set van een rok en een trui waar je bolletje mooi in uit komt.
Klik hier om bij H&M te kijken. 

Asos
Asos is wat vooruitstrevender en heeft ook echt wel items in hun eigen lijn die ik zelfs dan weer een beetje te pittig vind haha. Maar, daar zijn ook mensen voor dus ik ben blij dat ze het hebben. Ook kun je daar leuke feestelijke jurkjes vinden als je in je zwangerschap een keer een bruiloft hebt of een ander feestje waar je wat meer uit wilt pakken. Ik heb wel een paar keer mis gegrepen omdat de maten dan niet helemaal lekker vielen, en je verkijkt je soms op hoe iets zit op een model. Deze zijn namelijk vaak zelf helemaal niet zwanger dus hun lijf is gewoon heel anders dan van een daadwerkelijk zwangere vrouw haha.
Klik hier om bij Asos te kijken.

Zalando
Zalando heeft mega veel omdat ze ook heel veel verschillende merken verkopen. Wel vind ik dat ze heel vaak net het meest degelijke uit die merken op hun website naar voren halen en dan vind ik het vrij lastig om hier door heen te navigeren omdat er ZOVEEL op staat. Ik kijk dan liever even bij die merken op hun eigen website. Ik kocht hier wel twee hele fijne sportleggings die ik echt aan kan raden en je hierboven ook op de foto ziet. Die zijn van Cotton On Body.

Prenatal
Hier heb ik vooral broeken gekocht, omdat zij flared leggings hadden die echt voor zwangeren zijn gemaakt en waar ik kortere dingen op aan kon. De overige collectie van Prenatal is mij over het algemeen te braaf. De flared leggings uit reguliere collecties, daar kunnen sommigen hun hele zwangerschap mee. Bij mij begon dat echt al wel redelijk snel te snijden en niet lekker te zitten. Bovendien wordt je buik steeds groter en die tailleband gaat dan steeds lager naar verhouding. Ik vind het wel echt het fijnst om echte zwangerschapsbroeken te dragen.

Mamalicious
Een merk dat ook op Zalando verkocht wordt, en zeker niet alles is mooi, maar ze hebben ook echt wel veel mooie dingen er bij staan. Bovendien hebben ze een hele grote collectie waardoor je veel keuze hebt. Ze hebben echt vrolijke kleuren en prints en de kleding is van een hele prettige kwaliteit! Het kan zijn dat ik op mijn Instagram na het maken van dit artikel wel meer van deze shop heb gepost, want hier heb ik recentelijk nog een bestelling geplaatst! Klik hier om bij Mamalicious te kijken. 

River Island
Dit merk heeft echt leuke prints en er wordt ook iets trendgevoeliger gekeken naar zwangerschapsmode. Je vindt hier ook wat meer nauw vallende kleding bijvoorbeeld. Daar houd ik zelf wel van, en nu ik zwanger ben vind ik het helemaal leuk om die buik te laten zien.

New Look
Een beetje vergelijkbaar met River Island, volgens mij zijn het ook beide Engelse merken. Ook hier vind ik ze trendgevoelig en zitten er hele leuke items bij!

Vero Moda / Only 
Deze noem ik even onder één omdat ze onder hetzelfde bedrijf vallen. Het zijn normaliter merken waar ik niet snel naar grijp maar in dit geval vind ik ze nog best vrolijke kleding hebben en ook leuke opties aanbieden. Zeker niet alles, maar er zit ook zeker wel wat tussen!
Klik hier voor Only en hier voor Vero Moda .

Sidenotes:
Wat ik jammer vind is dat een merk als Mango bijvoorbeeld niet meer effort steekt in hun maternity lijn. Ze hebben het, maar echt maar een paar items. Ook een winkel als Zara zie ik wel mooie spullen maken hiervoor. Hier had ik denk ik wel echt meer Emmy dingen tussen kunnen vinden wellicht omdat Mango normaliter ook een merk is waar ik graag koop. C&A schijnt ook wel eens leuke dingen te hebben maar daar heb ik zelf nooit iets gekocht of gezocht tot nu toe. Maar, wellicht een laatste side-tip voor jou!

Hopelijk vond je het leuk om te lezen 🙂 

Dit artikel bevat affiliate links

Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi. Verder ben ik ook GEK op ander lekker eten en ook op iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)