Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Wat zit er in mijn tas?

Een goede oude ‘what’s in my bag’! Ik laat je zien wat ik op de meeste dagen meesleep in een handtas en waarom. Lees je mee?

Leestijd

De tas is van een oude Primark collectie.

Ik laat je nu deze ‘shopper’ van rotan zien, maar ik gebruik veel verschillende tassen en het verschilt natuurlijk ook heel erg hoe veel er in de tas past. Ik heb veel tassen, maar gebruik ze allemaal en ook allemaal voor heel lang. Ik gooi zelden een tas weg eigenlijk. Ik heb deze gekozen omdat hij één van mijn favorieten is voor de zomer, een beetje een middelmaat heeft qua inhoud. Het lijkt ruim, maar hij is vrij smal en de binnenvoering is een stukje kleiner dan de buitenkant.

Als ik met de trein reis ben ik vaak een lange dag weg en dan neem ik altijd een wat grotere tas mee waar ook mijn laptop nog in past, en natuurlijk 1897 snacks. Dit formaat van de rotan tas vind ik bijna altijd het fijnst, tenzij ik een dagje ga winkelen of uitga/ga dansen en mijn handen vrij wil hebben, dan kies ik voor een kleiner crossbody tasje. Ook als ik me mooi aankleed voor een etentje heb ik kleinere tas zoals een clutch, kleine schoudertas of mini-handtas.

Daardoor pak ik altijd bij thuiskomt mijn tas helemaal uit, alles gaat op een plek en de volgende dag pak ik de tas van die dag in. Ik ben vrij opgeruimd dus bij mij zullen nooit allerlei tassen op verschillende plekken slingeren. Dan raak ik alleen maar dingen kwijt. Alle tassen gaan elke avond gewoon weer in de kast en de volgende dag kies ik een andere bij mijn look van die dag.

Als ik een heel klein tasje heb of alleen zakken, dan neem ik alleen mijn telefoon, en lipbalm mee. Betalen doe ik ook met mijn telefoon dan. Zonder die twee dingen verlaat ik het huis eigenlijk niet. Ja oké, sleutels. Voor iets meer ruimte voeg ik daar smintjes en een spiegeltje aan toe, en nu in Corona tijd ook desinfecterende handgel.

Mijn portemonnaie
Voor mijn pinpas is het eigenlijk niet nodig, maar hierin heb ik ook mijn creditcard rijbewijs, kentekenbewijs, ov-chipkaart en stempelkaartjes van verschillende zaken. Ook bewaar ik hierin mijn zakelijke bonnetjes.

Zakdoekjes
Ik neem vaak een appel of mandarijn mee en dan wikkel ik de schilletjes in een tissue, en ik kan mijn handen er dan mee afvegen. Ik neem ook wel eens zo’n klein pakje met vochtige doekjes mee.

Structuurjunkie Planner & Frixion pen
Mijn heilige combi. Ik heb geen digitale agenda, ik doe echt alles op papier. Als ik hem niet bij me heb, kan ik dus ook geen afspraken inplannen. Ik heb altijd een frixion pen bij me, ik schrijf alleen nog maar dingen met die pen op omdat ik het dan uit kan gummen. Ik heb een hekel aan gekras.

Sleutels
Ik heb geen sleutelbos maar allerlei verschillende bosjes. Eén met de scootersleutel, één met de tag van bibliotheek Hengelo, één met de autosleutel etc. De huissleutel heb ik dan weer apart, zo kan ik nooit alles in 1 keer kwijt raken en zo ligt de sleutel van het voertuig wat niet gebruikt wordt altijd klaar als Luuk het nodig heeft. Ja ja, daar denk ik over na zulke dingen haha.

Smint
A girl’s gotta smell good. En met deze zin bedenk ik me dat ik nooit parfum bij me heb zoals ik andere vrouwen wel eens zie hebben. Ik spray dat alleen op voordat ik wegga. Smint daarentegen neem ik de hele dag door! Ik houd niet van kauwgom, vind dat gekauw er zo verschrikkelijk uit zien haha.

Water
Als ik ook maar even weg ben dan neem ik al water mee. Ik wordt altijd een beetje panisch van de gedachte dat ik niks te drinken bij me heb, ik vind dorst zo’n rot iets. Honger kan ik heel goed tegen, maar dorst… nee.

Lipbalm & lipstick
Lippenbalsem heb ik altijd bij me. Deze sticks van EOS in lavendel of mint zijn mijn favoriet. Ik kan wel zonder, maar ik vind het mooier als mijn lippen in ieder geval iets glanzen. Ik heb vrij bleke lippen van mezelf. Daarom heb ik ook altijd lipstick mee, eigenlijk als enige make-up product om bij te werken. Ik heb nooit andere make-up bij me. De lipstick verandert logischerwijs van dag tot dag.

Tampon
Je weet maar nooit, en ook vind ik het fijn om wat te hebben als iemand anders het nodig heeft.

Zonnebrand
Eerlijk, ik ben niet de beste smeerder. In de winter denk ik er niet eens aan maar in de zomer begin ik er steeds beter in te worden en nu heb ik dus vaak een klein tubetje bij me om bij te smeren. Iets wat ik een drama vind met make-up. Er zit ook een SPF in mijn foundation, maar dat is nooit genoeg voor de hele dag. Ik moet me eens verdiepen in van die spray’s. Je ziet hier twee tubetjes, eentje is alleen een zonbescherming en de ander zit een kleurtje aan.

Spiegeltje
Dan zie je het oudste, meest versleten spiegeltje ooit haha. Op de één of andere manier heb ik gewoon nooit de gedachte om een nieuw spiegeltje te kopen omdat het daadwerkelijke spiegeltje nog gewoon prima is. De buitenkant ziet er natuurlijk niet meer uit *schrijft spiegeltje op boodschappenlijst.

Oordopjes
Ik gebruik draadloze oordopjes van Happy Plugs. Deze werken perfect en hebben een hele lange batterij duur. Dat laatste vind ik heel belangrijk omdat ik soms wel 14 uur onderweg ben. Deze houden het altijd vol en zijn ook heel erg prettig tijdens het sporten. Bovendien vind ik ze heel erg mooi, nude met goud! Happy Plugs hebben hele leuke designs.

Zonnebril
Dit heb ik in de winter eigenlijk nooit bij me maar nu met het mooie weer wel zeker. Als ik zo moet knijpen met mijn ogen krijg ik snel hoofdpijn. Wat een zeurtit ben ik ook haha.

Desinfecterende gel
Dit had ik eigenlijk altijd al bij me. Als ik wat eet in de trein dan ‘was’ ik mijn handen vaak even op deze manier. Nu ben ik al een hele tijd niet meer met de trein geweest, maar gebruik ik dit als ik een winkel in ben geweest bijvoorbeeld.

Handcreme
Deze is van Lidl en ruikt heel erg lekker. Bovendien is het een handig klein tubetje! Na al dat desinfecteren heb ik een beetje hydratatie nodig haha.

Nu ik het allemaal zo onder elkaar heb gezet vind ik het zelf echt mega veel haha. Toch verdwijnen al die kleine dingen heel gemakkelijk allemaal in een tas, en zijn ze verrekte handig om zo bij je te hebben!

Ik ben heel benieuwd, zijn er dingen bij die jij heel gek vindt die ik in mijn tas heb? Of is alles herkenbaar?


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi en mijn mini-me Novae. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)