Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Vollere lippen zónder filler met make-up tricks

Ik heb jaren geleden een gelijk artikel geschreven maar ik vond het tijd voor een update. Ik laat je zien hoe je je lippen groter kan doen lijken met make-up. Het scheelt enorm, kijk maar verder.

Leestijd

Volle lippen lijken wel meer de norm te worden dan alleen een trend en hoewel ik best volle lippen heb van mezelf kan zelfs ik daardoor denken dat het niet voldoende is. ‘Iedereen’ heeft van die plumpie tuitmondjes op Insta en fillers in je lippen is absoluut geen taboe meer, hoewel het nog wel flink in de Temptation Island hoek zit als je het hebt over echte bumper-botsauto-lippen. De Instagram filters helpen er ook niet bij mee, want hierdoor zie je bijna geen echte gezichten meer en krijg je het idee dat iedereen er echt zo uit ziet. Is natuurlijk niet zo. Op @emmystudiomint probeer ik dan ook zo vaak mogelijk echte foto’s te laten zien zonder filters. Ik gebruik er wel eens eentje, maar dan wissel ik wel af met foto’s zonder.
Boven alles is het aan iedereen om voor zichzelf te bepalen of je iets graag wil laten doen en ook wat je aan make-up gebruikt. Je ogen laat je ook opvallen door mascara, waarom dan niet je lippen wat ‘uitvergroten’. Letterlijk.

Wil je graag met make-up je lippen wat voller laten lijken, dan laat ik je vandaag graag zien hoe je dat zou kunnen doen.

Ik begin met het exfoliëren van mijn lippen en dat doe ik gewoon met de tandenborstel. Losse velletjes of droge lippen laten ze kleiner lijken dus die wil je voorkomen. In plaats van dit alleen doen vooraf aan deze tutorial kun je het beste dit twee keer in de week doen, en goed verzorgen met een natuurlijke lippenbalsem. Teveel scrubben zorgt er ook voor dat je lippen juist weer wat droger worden, dus ga dit niet als een bezetene aan je dagelijkse routine toevoegen.

Dit zijn mijn lippen zonder iets eraan gedaan te hebben. Ik heb de rest van mijn make-up al wel klaar.

Ik heb niet een hele duidelijke liplijn, en mijn lippen zijn vrij bleek van zichzelf. Een beetje kleur maakt al een heel verschil, maar er zijn nog wat dingen die je extra kan doen. Bij mij ziet het er al snel heftig uit, dus ik moet bekennen dat ik deze techniek zelf niet vaak op mezelf gebruik. Misschien een heel klein beetje voor een ‘oemf’. Bij kleinere lippen kan het wel echt ook een groot verschil maken en dan is het ook gelijk niet meer zo heftig als bij mij. Bovendien kun je subtielere kleuren gebruiken dan dat ik zo ga doen. Neem dat even mee in je gedachtes erover.

Ik begin met deze maffe situatie. Ik gebruik een lipliner van Collistar, professional lip pencil in nr 13. Deze is vrij intens in kleur, je kunt ook eens beginnen met een lipliner die gelijk is aan je lipkleur. Dat zou bij mij wel een hele bleke bedoeling worden, maar veel mensen hebben al flink wat kleur van zichzelf.

Bij het groter doen laten lijken van je lippen is lipliner een must en is iets overlinen key. Belangrijk is wel wáár je overlined. In je cupidoboog en in het midden onder je lip kun je iets buiten je natuurlijke liplijn gaan zonder dat dit opvalt. Doe niet te dol, maar teken net boven de natuurlijke liplijn terwijl je deze nog wel aanraakt. Onder je lip mag hij er echt iets onder, omdat dit meestal verborgen wordt door de natuurlijke krul van je onderlip. Lippen hebben van nature altijd de verhouding dat de onderlip iets voller is dan de bovenlip.

Daarna plaats je, met de meest subtiele aanraking, onder je lip wat contourpoeder (alleen in het midden) en boven je lip iets highlighter. Ik doe dit expres na de eerste lijnen zodat ik al weer waar wat komt. Als je wat glans op je lipliner krijgt is dat niet erg, daar kun je straks zo weer overheen. Zo creëer je een schaduw onder je lip en een plek waar het licht reflecteert boven je lip voor optimale volheid.

Dan maak ik de lijn af. Nu ga ik wel echt op de liplijn zitten, maar je mag er midden op tekenen. Dat betekent dat de buitenkant van de getekende lijn eigenlijk net iets buiten de liplijn valt en de binnenkant van de getekende lijn op je lip valt. De rest van de lijn wil je zo waarheidsgetrouw mogelijk laten zijn, zodat het geheel zo natuurlijk mogelijk lijkt. Helemaal als je van je zelf een beetje een opstaande liprand hebt (wat ik bijna niet heb) is het lastig om het anders natuurlijk te houden.

Ik kleur de lipliner iets verder in naar binnen, want als je een transparantere lipstick gebruikt fade je zo mooi die lijn van donker naar binnen. Ik gebruik echter een dekkende lipstick, dus dan had ik dit eigenlijk niet hoeven doen.

Daarna stift ik mijn lippen met de Hudabeauty matte lipstick in de kleur ‘honeymoon’. Ik ga hierbij echt tot aan de buitenrand van de linliner. Je kan elke kleur gebruiken, maar ik vind bij matte lipsticks het effect het meest natuurlijk omdat je dan de vorm wat platter houdt. Dat klinkt een beetje gek, maar als je je hele lippen met een lipgloss inkleurt dan vang je van alle kanten licht. Hierdoor zie je ook eerder een afwijkende vorm, bijvoorbeeld het feit dat je iets over je bovenlip hebt getekend. Als je geen lipliner gebruikt, vind ik een lipgloss juist wél weer mooi om je lippen wat voller te doen ogen.

Daarna neem ik wat transparante lipgloss op mijn vinger, en dit dep ik heel voorzichtig in het midden van de lippen. Niet helemaal naar de rand dus, om de reden die ik net uitlegde.

En dat was het, met een behoorlijk verschil. Ik zal hieronder even een voor en na bij elkaar laten zien.

Het lijkt bijna alsof het niet kan, het verschil, maar ik heb toch echt alleen maar make-up gebruikt en de randen van mijn lippen opgezocht.

Belangrijk om te zeggen vind ik wel dat je geen geen volle lippen hoeft te hebben om mooi te zijn, laat dat duidelijk zijn. Net als dat je geen mascara nodig hebt, geen bronzer en geen oorbellen. Maar we zijn nou eenmaal wezens die houden van opsmuk en een beetje versiering. Dit is een mogelijkheid daarvoor.

PS: ik heb ook een tutorial gemaakt van de ooglook! Deze komt binnenkort of is recent geleden online gekomen 🙂


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi. Verder ben ik ook GEK op ander lekker eten en ook op iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)