Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Vichy Minéral 89

Ik gebruik elke ochtend en avond een dag- en nachtverzorging, maar ook altijd een extra verzorgend product. De laatste weken gebruik ik de Vichy Minéral 89, een dagelijkse booster om je huid te versterken. Ik vertel er graag meer over!

Leestijd

Vichy Minéral 89 - info & eerste indruk

Vichy Minéral 89, €22,95 (50ml)

Vichy maakt in al haar producten gebruik van het mineraliserend thermaal water van Vichy. In dit natuurlijk thermaal water zitten vijftien mineralen en ontstaat in het vulkanisch gebied van de Franse Auvergne. Dit water versterkt de natuurlijke afweer van de huid.

In de Vichy Minéral 89 wordt veel van dit water gebruikt in combinatie met hyaluronzuur. Beide bestanddelen hebben effect op belangrijke onderdelen van de huidbarriere. Deze huidbarriere is heel belangrijk en door bijvoorbeeld de zon, uitlaatgassen, de verwarming of airco, stress en je eetgewoonten wordt deze barrière aangetast. Minéral 89 is een booster die je elke dag twee keer gebruikt om deze barrière weer te versterken.

Het product is heel zacht voor de gevoelige huid, het bevat geen parfum, geen alcohol, geen parabenen, geen conserveringsmiddelen, geen kleurstoffen en geen minerale olie. Er zitten zoals je ziet maar elf ingrediënten in.

De verpakking is mooi én praktisch. De booster zit in een glazen pompflacon. Ik vind het zelf altijd handig als ik kan zien hoeveel product er nog over is en een pompje werkt gewoon heel hygiënisch en daarnaast doseert het makkelijk.

Vichy Minéral 89 - mijn ervaring

Vichy belooft met Minéral 89 een vollere, gladdere, stralendere en gelijkmatigere huid na vier weken gebruiken. Ik heb het vier weken lang elke ochtend en avond gebruikt als eerste stap in mijn verzorgingsroutine, na het reinigen van mijn gezicht.

Ik masseer twee druppels in over mijn hele gezicht. Opvallend is dat het erg snel intrekt: het is niet vettig of olieachtig en mijn huid is meteen klaar voor de rest van mijn verzorging. Wel voelt mijn huid zacht en soepel en eventuele droge plekjes lijken meteen te verdwijnen. Het ruikt nergens naar en dat vind ik erg fijn, ik houd er niet zo van als dagverzorging sterk ruikt.

De eerste indruk was meteen prima: mijn huid reageerde goed op Minéral 89. Na een paar weken begon ik het verschil meer te merken. Mijn huid was gedurende dag beter gehydrateerd. De laatste periode is mijn huid door stress soms wat dof en dat pakte deze booster echt goed aan: mijn huid ging er vooral gezonder uitzien. 

Na vier weken is mijn flacon voor een derde leeg. Je doet dus zo’n twaalf weken (ongeveer drie maanden) met Vichy Minéral 89.

Vichy Minéral 89 - mijn conclusie

Ik ben gewend om elke dag een serum voor mijn verzorging te gebruiken, nu is Minéral 89 geen serum maar een booster. Je kan deze dus ook in combinatie met je favoriete serum én je dagcreme gebruiken. Wat mij erg aanspreekt in Vichy Minéral 89:

  • de praktische en hygiënische verpakking
  • de prijs (€22,95 voor 50ml is echt niet duur)
  • is héél zacht voor de huid, geen irriterende bestanddelen zoals parfum of alcohol
  • niet vettig of olieachtig
  • zuinig in gebruik: twee druppels per keer is genoeg, wat neerkomt op vier druppels per dag
  • trekt snel in, blijft niet op de huid liggen
  • werkt voor mij hydraterend en zorgt voor een stralende, gezonder ogende huid. Huid is soepel, stralend, zacht en ik heb minder onzuiverheden.

De combinatie van de prijs en de werking vind ik zelf top en ik kan Vichy Minéral 89 dan ook van harte aanraden als je nog op zoek bent naar een fijne aanvulling op je dag- en nachtverzorging.

Check de website van Vichy voor meer informatie over Minéral 89.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.