Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Veelgestelde vragen over PMU

Wat kwamen er enorm veel reacties op mijn posts over de permanente make-up die ik kreeg bij mijn wenkbrauwen! Samen met Manon heb ik naar de meest gestelde vragen gekeken en in dit artikel worden deze beantwoord.

Leestijd

Lees hier mijn artikel over PMU bij mijn wenkbrauwen als je die nog niet gezien hebt! Daarin vertel ik over de behandeling en laat ik veel duidelijke voor- en nafoto’s zien. Ik heb de PMU laten zetten door Manon Wolbink bij de Beauty Lounge in Haarlem, ik heb met deze vragen natuurlijk ook haar expertise ingeschakeld!

Wat is het verschil tussen microblading en de hairstroke techniek?

Bij microblading, waarbij het pigment met een soort mesjes in de huid wordt aangebracht, blijft het pigment korter in de huid zitten dan met de machine. Ook bestaat er eerder kans dat als  microblading niet op de juiste manier wordt toegepast de huid beschadigt. Daardoor heb je ook meer kans op littekentjes.

Ik heb PMU laten zetten met de hairstrokes techniek en dat heeft niet goed gepakt. Ze waren ook snel verkleurd en zijn nu wat grauw, grijzig. Wat is hier nog aan te doen?

Dit kan aan verschillende dingen liggen. Het kan aan de deskundigheid en werkwijze van degene liggen die het heeft aangebracht. Ook kan het aan je huid liggen. Bij de ene huid blijven de strokes haarfijn in de huid zitten terwijl bij de andere huid de strokes een klein beetje vervagen, onder de huid als het ware. De grijs/grauwe kleur kan door middel van een warm pigment (met een oranje ondertoon) weer wat meer tot leven komen, maar het zetten van strokes is waarschijnlijk niet mogelijk als het nog te donker is. Een mooie ombre/schaduw wenkbrauw wel! Stuur gerust een foto dan kan ik ernaar kijken.

Mijn eigen wenkbrauwen zijn zeer lichtblond, is zo'n behandeling dan iets voor mij of gaat dat er raar uitzien omdat mijn wenkbrauwhaartjes zo licht zijn?

Ik adviseer mensen met hele lichte of witte haartjes ze te blijven verven. Als deze haartjes blond blijven, zwakken ze de kleur van de permanente make-up af, waardoor het er vaag uit kan gaan zien. Je kan de haartjes ook met wenkbrauwgel donker maken.

Ik heb een paar jaar geleden hairstrokes laten zetten, maar ze zijn roze geworden. Hoe kan dat, en is hier een oplossing voor?

De roze/rode kleur komt doordat er is gewerkt met anorganische pigmenten. Als er  ijzeroxides in het pigment hebben gezeten, gaan het in de loop van de tijd oxideren en dat kan een rood/roze kleur achterlaten. Het kan heel simpel weer worden opgelost door een correctiekleur te gaan gebruiken. Dat zal de kleur gaan neutraliseren en het rode laten verdwijnen.

Hoe duur is het bijwerken, na bijvoorbeeld een jaar of anderhalf jaar?

Een bestaande klant van Beauty Lounge betaalt na een jaar rond de €150. Dit verschilt natuurlijk wel per salon.

Wat gebeurt er als je de PMU niet bij laat werken na een jaar? Vervaagt het dan compleet? Verkleurt het

Wanneer er wordt gewerkt met organische pigmenten zoals bij Beauty Lounge vervaagt het heel langzaam naar een lichtere tint zonder dat het rood of grijs wordt. Er kan nooit beloofd worden dat het na vijf jaar geheel uit de huid is verdwenen.

Ik heb een litteken in mijn wenkbrauw. Is PMU dan geschikt?

Voor littekens is PMU echt een uitkomst! Je litteken zal minder opvallen. Het kan wel zijn dat het litteken de kleur wat minder goed pakt, maar het litteken kan vaak met een tweede behandeling goed worden gecamoufleerd.

Hoe weet je of een beautysalon o.i.d. betrouwbaar is en veilig werkt? Moet men een bepaald keurmerk hebben of aan regels voldoen net zoals tattooshops?

Heeft de specialist een GGD vergunning? Hoeveel ervaring heeft ze? Vraag altijd naar voor en na foto’s! Krijg je een goed gevoel bij het kennismakingsgesprek? Een goede specialist zal aanzienlijke investeringen doen in opleiding, pigmenten en apparatuur. Vraag daarnaar! Kijk ook niet teveel naar prijzen. Wat ik veel zie is dat goedkoop helaas echt vaak duurkoop wordt.

Er waren vooral veel vragen de kleur: hoe wordt die na een tijdje en (hoe) kan een roze of grijze wenkbrauw worden gecorrigeerd? Heel leuk dat jullie zo massaal reageerden en vragen stelden op de posts. Inmiddels zijn we alweer een paar weken verder en mijn wenkbrauwen zijn nu op hun ‘uiteindelijke’ kleur uitgekomen. Eind november ga ik naar Manon voor mijn tweede behandeling om mijn wenkbrauwen te perfectioneren. Ik zal voor die tijd nog een keer voor- en nafoto’s laten zien en natuurlijk het uiteindelijke resultaat meteen na de tweede behandeling én natuurlijk het echte eindresultaat als het helemaal geheeld is. Ik heb nog geen seconde spijt gehad!

Laat het ons weten als je toch nog vragen hebt!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.