Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Urban Decay Meltdown Make-Up Remover

Review: Meltdown Make-Up Remover

Hoe logisch is het eigenlijk dat een make-up merk óók met producten komt om die mooie make-up aan het einde van de dag weer te verwijderen? Dat dacht Urban Decay ook. Nieuw zijn hun Urban Decay Meltdown Make-Up Removers, handige producten die snel en makkelijk werken en de meest hardnekkige make-up verwijderen.

Merk
Product
Waar
Urban Decay
Meltdown Make-Up Remover
ICI Paris
25
Koop dit product

Leestijd

Voor deze review heb ik drie nieuwe Urban Decay Meltdown producten getest: de Urban Decay Meltdown Makeup Remover Dissolving Spray, de Urban Decay Meltdown Makeup Remover Cleansing Oil Stick en de Urban Decay Meltdown Makeup Remover Lip Oil Stick. Naast deze producten is er ook nog een gel die je make-up verwijdert, maar die heb ik zelf niet getest. Ik vind het een heel goed idee om als make-up merk ook met removers te komen, die make-up moet er ’s avonds toch ook weer af! De Meltdown producten zijn allemaal olie-achtig of vettig qua textuur, het zijn geen facewashes of schuimende reinigers. Daar houd ik zelf erg van omdat oliën of balsems op een hele zachte manier hele hardnekkige make-up verwijderen.

Urban Decay Meltdown Makeup Remover Dissolving Spray

Urban Decay Meltdown Makeup Remover Dissolving Spray, €25,05

Eerst de Urban Decay Meltdown Makeup Remover Dissolving Spray. Deze olievrije spray verwijdert de meest hardnekkige waterproof make-up zonder je huid te irriteren. Je sprayt het over je gezicht, je masseert het in (ook over je ogen) en dan verwijder je alles met een watje of washandje. Het klinkt handig!

De spray bevat geen olie, er zitten alleen siliconen in en vitamine E. Het voelt wel heel erg vettig, maar zo voelen veel siliconen dan ook.

Je kan de spray op twee manieren gebruiken: je kan hem meteen op je gezicht sprayen, maar ook eerst op je handen of een watje. Ik vind dat eerste wel handig, het scheelt een stap en dat werkt gewoon lekker snel. Ik masseer de spray dan in op mijn ogen en gezicht en ik verwijder alles met een nat washandje. Ik heb dan een mega schoon gezicht zonder make-up! Daarna gebruik ik nog een toner om de laatste restjes weg te halen en het echt goed schoon te krijgen (LUSH Breath of Fresh Air). Een watje vind ik niet prettig werken.

Het werkt echt ideaal en lekker snel! Ook is de spray zuinig in gebruik, hier doe je een hele poos mee. Ik vind €25 wat duur, maar ik denk dat je bij dagelijks gebruik zo’n drie maanden met deze spray kan doen.

Urban Decay Meltdown Makeup Remover Cleansing Oil Stick

Urban Decay Meltdown Makeup Remover Cleansing Oil Stick, €25,05

De Cleansing Oil Stick is volgens Urban Decay een 3-fase remover op oliebasis die verandert van een balsem naar vloeibare olie en daarna naar een ‘microfoam’.

Je gebruikt de stick door hem op je gezicht aan te brengen, in te masseren, water toe te voegen en dan te verwijderen (met water of met een washandje). Het klinkt heel handig, zo’n reiniger in stickvorm! De lijst met bestanddelen is een stuk langer dan bij de spray, maar ziet er goed uit. Het zit helemaal vol met oliën en balsems, zoals zonnebloemolie, kurkuma, sandelhout, soja olie, orleaanextract. Maar er zit ook vrij veel parfum in (het staat op een derde van de lijst) en ook wat irriterende natuurlijke extracten zoals munt.

De stick is echt handig. Het is gewoon een reiniger op basis van olie en balsems, maar dan in een stick. Je haalt hem een paar keer over je gezicht, masseert hem goed in (ook op je ogen). Als je er wat water bijdoet, verandert het in een soort melkachtige licht schuimende substantie die je makkelijk met water en/of een washandje kan verwijderen. Het resultaat is een mega schone huid die niet meer vettig aanvoelt. Erg handig en snel! Wel vind ik het jammer dat in deze variant wat irriterende ingrediënten zitten, die hadden er volgens mij makkelijk uit gekund. De spray spreekt me dan toch meer aan, al is deze stick wel weer erg handig op reis, als je alleen met handbagage reist. Het is geen vloeistof, dus je mag hem gewoon meenemen.

Urban Decay Meltdown Makeup Remover Lip Oil Stick

Urban Decay Meltdown Makeup Remover Lip Oil Stick, €18

Als je lipstick draagt, is een langhoudende formule wel erg fijn. Vooral die vloeibare matte lipsticks die nu zo ontzettend hot zijn, zijn erg lastig te verwijderen met gewone removers. Ik gebruik dan altijd iets op oliebasis (of gewoon wat druppels olijfolie of kokosolie, werkt net zo goed). Dit product, de Makeup Remover Lip Oil Stick, is speciaal ontwikkeld om longlasting lipstick te verwijderen.

In gebruik is de stick heel makkelijk: je brengt hem gewoon aan over de lipstick die je wilt verwijderen en de hele boel haal je dan simpel en snel weg met een wattenschijfje. Deze reiniger is op basis van synthetische balsems en oliën. En ja, ik kan er heel kort over zijn: het werkt erg gemakkelijk en snel. Vooral bij van die droge matte lipsticks is het ideaal. Nu moet ik wel zeggen dat een reiniger op oliebasis, zoals de spray en de stick hierboven, ook al goed genoeg werken om een hardnekkige lipstick te verwijderen. Of dus een beetje kokosolie. Maar dit is mega snel en makkelijk en ook wel erg handig voor onderweg. Ik kan me voorstellen dat het ideaal is als je graag overdag van kleur wisselt en dan heel precies je lipstick wilt verwijderen zonder je foundation te ruïneren. Voor mij geen must-have, maar wel handig.

Urban Decay Meltdown Makeup Remover: conclusie

Ik vind het leuk dat een make-up merk ook met make-up removers komt! Eigenlijk heel voor de hand liggend, maar het gebeurt nog niet zoveel. De producten werken goed en zijn vooral heel erg handig en snel in gebruik, daar is goed over nagedacht. Het zijn niet de zoveelste reinigers op oliebasis, maar ze zijn echt vernieuwend. Ze werken alledrie top, mijn favoriet is de spray. Die is lekker simpel qua ingrediënten en doet precies wat ‘ie belooft. Voor op reis is de stick dan weer handig. En die Lip Oil Stick: té handig! Niet een ‘ik-kan-niet-zonder’-product, maar wel ideaal als je veel van lipstick wisselt of als je echt elke dag een langhoudende lipstick draagt.

De Urban Decay producten zijn bij ICI Paris te koop.

Dit artikel bevat gekregen producten

Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.