Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Twee supersnelle & makkelijke ooglooks

Al die looks en inspiratiebeelden zijn natuurlijk hartstikke leuk. Maar jij bent druk, ik ben druk, ain’t nobody got time for that! Vandaag twee looks die bestaan uit maar twee kleuren, aan te brengen in drie stappen. Easy breezy beautiful toch?

Leestijd

Snel en verzorgd de deur uit

Mooi verzorgd de deur uit gaan vind ik zelf heel erg belangrijk. Natuurlijk zijn er dagen dat ik geen make-up draag, en er zijn ook genoeg dagen dat ik wel make-up draag, maar geen oogschaduw. Maar als ik dan wel oogschaduw draag, wil ik daar vaak ook snel klaar mee kunnen zijn. Vaak gebruik ik dan maar twee kleuren om tijd te besparen. Als je maar twee kleuren gebruikt zet je vaak maar drie stappen en daarmee is je ooglook klaar.

Het echte geheim is eigenlijk, ook al heb je geen tijd, toch je tijd nemen. Als je gaat haasten wordt het nooit mooi. Kijk er rustig naar, en maak bepaalde looks eigen. Weet welke kleuren je staan, ken je favo’s. Wat ik heel vaak zie is dat mensen voor elke dag kleuren kiezen die heel dicht bij hun eigen oogkleur liggen. Bijvoorbeeld grijze oogschaduw als je grijze ogen hebt. Kies juist contrasterende kleuren zodat je ogen eruit springen en je hebt al een indrukwekkender resultaat. Zorg dat je weet wat jij essentieel vindt. Zo laat ik regelmatig mijn blush en highlighter weg als ik haast heb, omdat ik genoeg heb aan mijn bronzer. Ben jij gewoon niet zo goed in oogschaduw? Kies dan een contrasterend oogpotlood met je oogkleur of ga gewoon voor leuke lipsticks die je looks zo, hups, opvrolijken.

Ik laat je vandaag wel even twee oogschaduwlooks zien, want ook dat kan dus snel. Echt! Ik gebruik twee paletten van Morphe, Copper & Spice en Bronzed Mocha. Die reviewde ik een tijdje terug en ik ben heel gek met deze paletten.

Look 1

Morphe Copper & Spice

Ik gebruik zoals gezegd maar twee kleuren. Ik kies voor een sterk glanzende en een matig glanzende oogschaduw in dezelfde kleurfamilie. Dat is ook een tip; zolang je kleuren in dezelfde kleurfamilie kiest gaat het blenden een stuk sneller.

Eerst gebruik ik een klein kwastje om kleur 1 op te pakken. Ik gebruik hiervoor de Detail Shader van Zoeva. Deze is ook klein genoeg voor het aanbrengen van kleur onder je oog. Ik breng kleur 1 aan op de buitenste hoeken van mijn oog, boven en onder. Ook verbind ik dit met een soort bruggetje in de arcadeboog.

Daarna draai ik de kwast om, en breng ik kleur 2 aan in het midden waar nog geen oogschaduw zit. Ik trek het lichte over het donkere aan de buitenzijdes heen en door dit overlappen blend de kleur al automatisch. Ook onder mijn oog pas ik dit toe.

Met een schone MAC 217 kwast blend ik de bovenkant, zijkant en onderkant glad. Dit doe ik met ruitenwisser bewegingen en alleen op de lijn. Je wil niet alle kleuren door elkaar blenden. Dat was het dus gewoon!

Je kunt een beetje lippenbalsem op doen en er klaar mee zijn. Maar het is natuurlijk net zoveel werk om een lipstick aan te brengen. Ik heb hier gekozen voor Coral Pink van Rituals, die er goed uitknalt. Met zo’n lipkleur verander je je look bijvoorbeeld ook van dag naar avond zonder je ooglook nog te hoeven veranderen. Als je je nudes goed kent, kun je snel je favo pakken om het wat ingetogener te houden.

Knal je haar in een half hoge knot wat ook letterlijk 20 seconden kost, en you are good to go!

Look 2

Morphe Bronzed Mocha

Ook hier kies ik voor een sterk glanzende en een matig glanzende kleur. Glanzende kleuren blenden gemakkelijker met elkaar dan matte, of glanzend in combinatie met mat.

Kleur 1 breng ik aan op een heel groot gedeelte van mijn bewegend ooglid. Ik laat maar één vijfde over aan de buitenste zijde. Onder mijn oog herhaal ik dit. Ik gebruik de Real Techniques Accent Brush. Ook deze is te gebruiken onder je oog, omdat hij plat en klein is. Ik breng de oogschaduw iets hoger aan als mijn arcadeboog.

Daarna draai ik het kwastje weer om en breng ik kleur 2 aan op het buitenste gedeelte van mijn oog, zowel boven als onder. In plaats van alleen het lege stukje in te kleuren trek ik de kleur door tot ongeveer één derde. omdat de kleuren hierdoor overlappen blend dit weer heel gemakkelijk. Doordat het uiterste buitenste stukje wel leeg was, wordt dit iets donkerder van kleur. Hierdoor krijg je een mooie overloop van donker naar licht. Zoals je merkt, dit ziet er nog niet netjes uit. Geen stress, gaan we fixen.

Let op; trek een denkbeeldige lijn van je waterlijn naar het uiteinde van je wenkbrauw. Kom niet voorbij deze lijn met je oogschaduw anders gaat je oog hangen. Of naja, dat zal zo lijken ;).

Met wederom een schone blendingbrush, dit keer een Morphe S12, blend ik de outline glad. Boven- zij-, en onderkant. Boven gebruik ik weer ruitenwisser bewegingen waardoor de donkere en lichte kleur zich met elkaar vermengen in de arcadeboog.

Je haar in een staart en een lipstick maken het voor mij af. De lipstick die ik hier op heb is Dior Lip Lacquer Stick in Underground.

Ook deze ooglook staat in drie stappen. Ik hoop dat je wat aan deze tips hebt en iets meer je weg gaat vinden om snel verzorgd en mooi opgemaakt de deur uit te gaan. Natuurlijk hoeft het allemaal niet want je bent zeker een natural beauty, maar voor wanneer je wat meer je best wilt doen heb je misschien nu een beter plan. Veel plezier met make-uppen!


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi. Verder ben ik ook GEK op ander lekker eten en ook op iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)