Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Tutorial – romantische look

Het is een tijd geleden, I know! Maar hier zijn we dan, met een verse tutorial voor een romantische look. Ik laat je stap voor stap zien hoe ik deze look maakte.

Leestijd

Dit is echt een preek die ik preek wanneer ik maar kan: Maak het epileren van je wenkbrauwen onderdeel van je dagelijkse beautyroutine!!
Elke dag even 1 of een paar haartjes weghalen zorgt ervoor dat het het altijd netjes hebt en zorgt er ook voor dat het nooit veel tijd kost.

Dan begin ik met foundation en concealer. Ik gebruik een mix van Toleriane Teint in nummers 11 en 13 en dit breng ik aan met een vochtige Miracle Sponge van Real Techniques. Some things never change. De concealer die ik gebruik is Conceal & Define van Makeup Revolution in de kleur C2.

Ik gebruik voor mijn ogen het Storm palette van Sleek. Mijn lievelingspalette van dit merk. Ik heb hem al twee keer opnieuw gekocht. Ik refereer steeds naar een nummer in de stappen hierna, zodat je kan zien hoe het eruit ziet en eventueel andere oogschaduw kan gebruiken die er op lijkt.

Ik begin met een zachte fluffy blendingbrush en kleur nummer 1. Een matte zacht bruine tint. Ik breng dit aan in de arcadeboog met een hele subtiele aanraking, en eigenlijk alleen aan de buitenkant van de arcadeboog wat ik iets naar binnentrek met wat er nog op mijn kwast over is. Je kunt beter opbouwen en steeds minimale hoeveelheden gebruiken dan gelijk teveel pakken want dat blend je niet meer weg. Tik je kwast ook altijd even af voor je hem op je gezicht zet, en dit geldt voor alle poederproducten.

Dan pak ik met een kleine platte oogschaduwkwast kleur nummer 2 op aan één kant van de kwast. Deze breng ik aan op het buitenste gedeelte van mijn ooglid, en omdat ik kleine beetjes per keer pak kan ik dit met een bijna schone kwast iets uitvegen naar binnen toe zodat het eigenlijk al bijna geblend aangebracht wordt. Zo ook iets naar boven richting de kleur in de arcadeboog. Deze kleur is de reden dat ik dit palette al vaker heb gekocht, ik heb het ook niet eerder bij een ander merk gezien. Zo’n mooie mix van brons met een vleugje bordeaux.

Geen idee wat ik hier met mijn schouders doe maar laten we het negeren haha. Ik breng vervolgens kleur nummer 3, een hele mooie zachte oudroze kleur, aan op de binnenste helft van mijn bewegend ooglid. Dit doe ik met de andere kant van dezelfde platte kwast als net. Deze trek ik iets over de andere kleur heen en door het kwastje steeds om te draaien meng je de twee tinten moeiteloos. De bovenkant blend ik iets uit met de fluffy blendingbrush. Allemaal met kleine gecontroleerde bewegingen want ik wil de kleuren op hun plek houden en ik wil dat het een subtiele ooglook wordt die niet knalt tot aan de wenkbrauw.

Dezelfde handelingen doe ik ook onder mijn oog, maar dan met een kleine pencilbrush. In het binnenste gedeelte van de onderste wimperrand breng ik nummer 4 aan in plaats van nummer 3 helemaal door te trekken over de traanbuis.

Ik breng daarna bronzer aan, voor een uitleg over hoe ik dat en blush aanbreng kun je hier klikken .

 

Dan een beetje blush en highlighter. Zowel de bronzer, de blush en de highlighter komen uit het Pretty in the U.S.A. palette van Benefit. Dat zijn Hoola bronzer, Rockateur blush en Dandylion Twinkle als highlighter. Dit palette hebben ze niet meer maar dit palette is er nog wel, deze blush is ook heel erg mooi. Die heb ik zelf ook los!

Daarna gebruik ik All Round Mascara van Catrice en Makeup Revolution Soap styler voor mijn wenkbrauwen. Om witte waas weg te halen aai ik daarna nog met de Make me brow eyebrow gel van Essence over mijn wenkbrauwen.

Daarna een flinke lip om de look af te maken. Ik heb hier mijn lippen wat extremer voller laten lijken voor een andere tutorial, deze komt binnenkort of is recent online gekomen. Breng je alleen lipstick aan dan ziet het er iets subtieler uit, maar de kleur past wel intens goed bij de ooglook. Het is de kleur Honeymoon van Hudabeauty. Perfecte naam voor een romantische look!

En vergeet niet je wollen trui uit te trekken en een kek blousje of jurkje aan te doen als je deze look gebruikt voor een fijne date night 😉

<3!

 

 

*dit artikel bevat affiliate links

Dit artikel bevat affiliate links.

Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi. Verder ben ik ook GEK op ander lekker eten en ook op iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)