Tutorial | Kleurrijke festival ooglook

Het is weer eens tijd voor een tutorial! Kleurrijke ooglooks is het geen waar ik ooit mee ben begonnen op misslipgloss.nl, maar nu is ook dat echt even geleden. Met het festival seizoen vers van start kun jij misschien wel weer wat inspiratie gebruiken om wat kleur te rocken op je ogen!

Leestijd

Het palette

Ik gebruik het Morphe Brushes 35U Multi-Color Shimmering Eyeshadow Palette. Doorgaans te koop op themakeupspot.nl

Je hoeft niet dit palette te gebruiken natuurlijk, je kunt ook kijken in je eigen stash en verschillende paletten en merken combineren voor hetzelfde resultaat. Ook kun je de tutorial gebruiken voor de plaatsing van kleuren, en de kleuren zelf invullen. Ik laat het geheel aan jou over uiteraard 🙂

Stap 1

Ik begin met foundation, concealer en wat poeder onder mijn ogen. Ik ga ook met de concealer wat over mijn oogleden heen om deze mooi egaal te maken.

Ik pak dan een kleine fluffy kwast en breng daarmee kleur 1 onder mijn wenkbrauw aan.

Stap 2

Met een blending kwast breng ik kleur 2 aan in mijn arcadeboog. Ik breng het vrij hoog aan, echt onder de witte kleur die ik hiervoor onder de wenkbrauw aanbracht. Dit is een mooie warme kleur die voor contrast gaat zorgen bij deze look. Ik kies voor een kleur met niet veel glans, omdat dit echt een ondersteunende kleur is die niet alle aandacht hoort te krijgen. Door van boven naar beneden te werken zorg je ervoor dat kleuren wat gemakkelijker in elkaar te blenden zijn.

Stap 3

Met een platte kleine kwast dip ik in kleuren 3a en 3b. Ik wil qua resultaat net tussen deze twee kleuren in zitten dus vandaar dat ik meng. Ik heb een specifiek iets voor ogen, maar dit hoef jij natuurlijk niet te doen. Ik breng dit aan op het binnenste gedeelte van mijn bewegend ooglid. Ik trek het iets verder dan het midden door.

Om het blenden in de arcadeboog gemakkelijk te houden zet je de kwast als eerst zo dicht mogelijk bij de wimperrand neer. Met wat er aan je kwast zit werk je langzaam omhoog. Zo krijg je niet het meeste product in de arcadeboog, en hoef je straks minder product weg te blenden.

Stap 4

Voor deze kleur ben ik op zoek naar een grijsblauwe tint, dus ook hier meng ik. Met een platte oogschaduw kwast dip ik in 4a en 4b en breng ik dit aan op het buitenste gedeelte van mijn bewegend ooglid. Daarna pak ik een klein beetje kleur 2 op mijn blending kwast en ga ik hiermee met ruitenwisser bewegingen over de hardere lijn in de arcadeboog. Hierdoor versmelt het mooi met het bruine en krijg je een zachte overgang. Wel echt alleen op de lijn blenden en niet over je hele ooglid. Blenden is precisie werk, en geen haastklusje. Doe dit voorzichtig en neem je tijd.

Stap 5

Met een wat zachtere pencil kwast breng ik de roze tint 5 aan onder mijn oog. Ik trek dit door in de lijn van mijn waterlijn richting mijn wenkbrauw en stop naast de grijsblauwe tint pas.

Stap 6

Deze zachtere pencil kwast veeg ik schoon op een tissue en ik pak hiermee kleur 2 op. Daarmee ga ik zachtjes over de rand van de felroze tint, en trek dit in een soort c-vorm naar boven waar de warm bruine kleur ook al aanwezig is. Hierdoor vormt dit een soort kader om de ooglook. Dit geeft diepte en contrast.

Je ziet stiekem al een klein beetje van de volgende stap omdat ik bijna een foto vergat te maken. Kijk dus gauw verder waarom je al een beetje blauw ziet op het roze.

Stap 7

Met een schuin afgesneden eyeliner kwast pak ik kleur 4a en hiermee zet ik heel dicht langs de onderste wimperrand een lijntje. Door de overlap met het roze wordt dit een beetje paars-blauwig, wat een mooie brug slaat tussen wat er op het bovenste ooglid gebeurt en wat er onder het oog gaande is.

Stap 8

Lastig te zien, maar in de binnenste ooghoek breng ik kleur 6 aan voor een licht gouden highlight.

Stap 9

Daarna breng ik een zwart oogpotlood aan op de waterlijn en heel dicht langs de bovenste wimperrand. Uiteraard ook een likkie mascara!

Full face

Ik kies voor rustige tinten op mijn gezicht en lippen om de ogen echt de show te laten stelen. Het is een intense look die goed de main-focus kan zijn in je outfit als je verder weinig kleur draagt.

 

Alle stappen naast elkaar

Ik hoop dat je het leuk vond om te zien, en dat het je inspireert om een beetje kleur toe te voegen!


Emmy Bovenhorst

Beauty is mijn passie en mijn werk, maar lekker eten en mooie reizen maken me bijna net zo blij. Ik ben een beetje prettig gestoord, een gigantische dierenliefhebster, en geobsedeerd door sushi. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint

Gerelateerde artikelen

9 reacties
 1. Gwendolyn

  Wat een prachtige look! Ik ben ook net als Jolet ook benieuwd naar de lippenstift, die is inderdaad mooi!

 2. Jolet

  Ik weet niet of je dit nog leest na twee dagen maar ik had nog een vraagje.
  Welke lipstick draag je bij deze look?
  Hij is zo mooi!

 3. Alida

  Super mooi! Helaas ben ik erg onhandig met dit soort dingen haha

 4. Loes

  Wauw, super mooi gemaakt weer Emmy! Krijg helemaal zin in de zomer met deze mooie look <3.

  Reageren
 5. Andrea

  Prachtige look! Heb heel wat concerten en festivals op de planning staan de komende paar weken. Meer van dit soort looks zijn absoluut welkom! Misschien in combinatie met een (festival)outfit? Ik ben altijd fan je kleurrijke looks en outfits.

  Reageren
 6. Marieke

  Wat kun jij toch altijd mooie kleuren bij elkaar vinden! Superleuk voor een festival inderdaad!

  Reageren
 7. Yolanda

  Voor mij een beetje te heftig maar wel erg mooi gedaan! En slimme tip om concealer ook op je oogleden te gebruiken !

  Reageren